Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM PERT OLDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP 500B Bilgisayarım'da Windows10 yüklü iken herzaman olan durum. Bilgisayarınız bir hatayla karşılaştı uyarısı alıp yardım ekranı çıktı.
    Sonrasında çözümü ara > Bilgisayarı sıfır tüm yardım adımları işe yaramadı. Bilgisayarı yeniden başlat seçeneğinde bile tekrar aynı yere baştan geliyor'du
    Sonra çare Windows8 DVD'si ile format işlemi uygulamadım bilgisayar açıldı. Fakat çok feci bir yavaşlama oldu.

Şuan sadece chrome açık ve tek sekmede bile donma yaşanıyor.

Windows10'a yükselttim eskisi gibi fakat. Bilgisayar açılırken wınnnnn diye bir ses olur. Sonrasında o ses bilgisayar açıldıktan sonra gider ya. windows10'da bu ses gitmediği gibi görüntü ayarı çok kötü ve windows8 yüklü iken daha en azından ses yoktu diye
    Tekrar windows8 formatı attım. Ve durum yine aynı bilgisayar'da hiçbir işlem yapmaz iken klasör açmak istediğim'de dahi donuyor.
    Tarayıcıda 50 sekme + programlar klasörler dosya indirme işleminde dahi kasmaz iken. Şuan bilgisayar pert durumda.

İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayım. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

ÖZELLİKLERİ

500GB HARDDİSK
    2GB RAM
    1GB EKRAN KARTI NVDIA GeForce G210
    İntel Pentium Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefestoo -- 26 Kasım 2016; 19:20:14 >

• Sadece Harddiskin pert olmuş. Yeni bir tane alıp format attığın zaman bir şeyciği kalmaz :)
  • Harddisk kafa atmış olabilir, başka bir harddisk deneyebilme şansınız var mı?
    Eğer 40-80gb eski birşey varsa deneyin sorun olmazsa harddisk değişimi yaparsınız.
  • Yorumlarınız için teşekkürler.

Daha önceden bilgisayar açılmadan bir uyarı veriyordu zar zor açılıyordu. Fakat o zaman garantisi olduğundan dolayı servis harddisk göndermişti.
    Şuan için garantisi yok fakat bu bilgisayarı satsam 350-400 lira ediyor. 100-150 lira harddisk parası vermek biraz mantıksız. Eski hızına göre değer fakat masraf yapcak bir pc değil. SSD almıştım bir zamanlar fakat anakart dolayısı ile uyumlu olmadı.

Anakart üzerindeki bios pili alındığından beri var onu değiştirince veya bios ekranında işlemler yapınca düzelir diye umuyordum.
    Bilgisayar yeter artık bana yol ver diyor galiba. Oda çok yoruldu benden :)

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • hdd tune ile bad sector taraması yap çok fazla yoksa partition magic ile bad sector lü kısımları kapatıp az bir boyut kaybıyla eski performansı olmasa bile daha iyi bir şekilde kullanabilirsin
  • DH.Beathec D kullanıcısına yanıt
    Klasör açmak istediğinde dahi donan bir bilgisayarda hd tune ile nasıl tarama yapacak. Sorunun hddden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanın en kolay yolu hddyi başka bir bilgisayarda denemektir. Saygılar..
  • Hirenboot gibi programlarla işletim sistemine geçmeden boot ekranında tarayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.