Şimdi Ara

Bilgisayarım Şarj Uyarısı vermeden kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Acer marka laptopum var.Benim sorunum;bilgisayar düşük pil düzeyine gelince yüzde 15 yüzde 20 gibi seviyeye gelince batarya herhangi bir uyarı vs vermeden kendini kapatıyor.Servise 6 kere gitti 3 kere parça değişti fakat sorunumu halen çözemediler.Her defasında laptop şarj uyarısı veriyor diye geri gönderiyorlar.Bana geliyor şarj uyarısı vermeden kapanıyor.Servis ile olmayacak.Hakem heyetine git demeyin gittim olumsuz çıktı.

Ben bunu nasıl düzeltebilirim ? Servis yapamıyor.Fikri olan varmı nasıl düzeltebilirim bezdim artık.

• Pilinizin ömrü azaldığından kapanma süresi için yetmediğinden kapanabiliyor. Güç ayarlarından Pil yüzesini artırmayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Pilinizin ömrü azaldığından kapanma süresi için yetmediğinden kapanabiliyor. Güç ayarlarından Pil yüzesini artırmayı deneyebilirsiniz.

Halbuki pilde servis tarafından değiştirilmişti donanımsal yada sistemsel olabilirmi ?
  • Hocam +1 aynı sorun bende de var
    Ben çıldırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertoğlan

Hocam +1 aynı sorun bende de var
    Ben çıldırdım

Acer pismanliktir be kardesim..Bi turlu cozemedim laptopu kirasim geliyor kiyamiyorum

• berkayakdogan B kullanıcısına yanıt
    Casper bendeki.

• acerden kötüsü varsa oda casperdir :D kalibre etmen işe yarayabilir ölmeye yakın bölümleri kurtarabilirsin zaten sorun sürekli prizde kaldığından bataryanın ölmesinden kaynaklanıyor o yüzden elinizden geldiğince pili boşaltıp tekrar doldurmaya gayret gösterin

ALINTI

Batarya ömrüm kısalmaya başladı Batarya performansımı nasıl yeniden arttırabilirim sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Bilgisayar kullanımda iken pili kalibre etme:

1. Başlat > Ayarlar > Denetim Masası altından Güç Seçenekleri ’ni tıklayınız.
    2. Güç Seçenekleri penceresiden güç ayarını Yüksek Performans olarak seçiniz.
    3. Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.
    4. Güç adaptörünü takınız ve güç seçeneklerini istediğiniz ayarlara geri döndürünüz. Pili tamamen şarj ediniz.

Bilgisayar kullanımda değilken pili kalibre etme:

1. Bilgisayarınızı kapatınız.
    2. Bilgisayarınızı, pili tamamen dolana kadar şarj ediniz.
    3. Bilgisayarınızı açınız.
    4. Bilgisayar açılırken sürekli olarak parmağınızı F8 tuşuna basıp çekiniz.
    5. Windows başlangıç menüsü ekranınıza geldiği zaman Güvenli Mod 'u seçiniz.
    6. Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.

Kalibrasyon işleminiz bittikten sonra ayarları tekrar kullanim alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scap1

acerden kötüsü varsa oda casperdir :D kalibre etmen işe yarayabilir ölmeye yakın bölümleri kurtarabilirsin zaten sorun sürekli prizde kaldığından bataryanın ölmesinden kaynaklanıyor o yüzden elinizden geldiğince pili boşaltıp tekrar doldurmaya gayret gösterin

ALINTI

Batarya ömrüm kısalmaya başladı Batarya performansımı nasıl yeniden arttırabilirim sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Bilgisayar kullanımda iken pili kalibre etme:

1. Başlat > Ayarlar > Denetim Masası altından Güç Seçenekleri ’ni tıklayınız.
    2. Güç Seçenekleri penceresiden güç ayarını Yüksek Performans olarak seçiniz.
    3. Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.
    4. Güç adaptörünü takınız ve güç seçeneklerini istediğiniz ayarlara geri döndürünüz. Pili tamamen şarj ediniz.

Bilgisayar kullanımda değilken pili kalibre etme:

1. Bilgisayarınızı kapatınız.
    2. Bilgisayarınızı, pili tamamen dolana kadar şarj ediniz.
    3. Bilgisayarınızı açınız.
    4. Bilgisayar açılırken sürekli olarak parmağınızı F8 tuşuna basıp çekiniz.
    5. Windows başlangıç menüsü ekranınıza geldiği zaman Güvenli Mod 'u seçiniz.
    6. Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.

Kalibrasyon işleminiz bittikten sonra ayarları tekrar kullanim alışkanlıklarınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Kardesim pil ölü degilki.Batarya degistirildi servis tarafindan.Hatta batarya full iken garanti bi 2 saat gidiyor.Yazilimsal olabilirmi

• Başlığı görünce aklıma gelen çözümü yazıyorum:
    Güç seçeneklerine gidilip bir güç seçeneği seçilir.Sonra ayarlara girilir ve pil bölümüne gelinir.Azalan pil eylemi, kritik pil eylemi gibi opsiyonların karşılığında hiçbir şey yapma seçilir.

Dediğim gibi başlığı görünce bu aklıma geldi ancak konu içeriğini okuyunca yazdıklarım sizin için çözüm olmayacağa benziyor.Yinede denemekten zarar gelmez.

• Aynısı Toshiba L10-102 de başıma geldi. Laptop un şarjı zaten 5 dk gidiyordu.
    15 dk çalışınca ısınınca pc kapanıyor. Bir daha açılması için 5 dk veya 3 saat beklemek gerekiyordu.
    Dedim; fan macun da problem vardır. Temizleyeyim. Ama şarj soketinin bacaklarında çatlamış, soğuk lehim farketttim. bacakların ikisi aslında boştaymış.
    Pc ısınınca delik metal olduğu genişliyor ve bacakla arasındaki bağ tamamen kopuyor. bu da cihazı kapatıyor. Açma düğmesine bastığınızda açılmıyor çünkü hemen soğumuyor ve delik daralmıyor. vakit geçmesi gerekiyor..
    Sorunun bu olduğuna emin oldum. Lehimleri yeniledim. Şimdi çatır çatır çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

Aynısı Toshiba L10-102 de başıma geldi. Laptop un şarjı zaten 5 dk gidiyordu.
    15 dk çalışınca ısınınca pc kapanıyor. Bir daha açılması için 5 dk veya 3 saat beklemek gerekiyordu.
    Dedim; fan macun da problem vardır. Temizleyeyim. Ama şarj soketinin bacaklarında çatlamış, soğuk lehim farketttim. bacakların ikisi aslında boştaymış.
    Pc ısınınca delik metal olduğu genişliyor ve bacakla arasındaki bağ tamamen kopuyor. bu da cihazı kapatıyor. Açma düğmesine bastığınızda açılmıyor çünkü hemen soğumuyor ve delik daralmıyor. vakit geçmesi gerekiyor..
    Sorunun bu olduğuna emin oldum. Lehimleri yeniledim. Şimdi çatır çatır çalışıyor.

Kardeşim teşekkür ederimde benim bilgisayarım ısınmıyorki :)

• benimki de aşırı ısınmıyordu.

yani sıcaklık normaldi...

bilgisayar aniden kapanıyorsa fandan şüpheleneceksin..ısı problemidir genelde..

ama benimki "soğuk lehim sorunu" çıktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

benimki de aşırı ısınmıyordu.

yani sıcaklık normaldi...

bilgisayar aniden kapanıyorsa fandan şüpheleneceksin..ısı problemidir genelde..

ama benimki "soğuk lehim sorunu" çıktı..

Deneyeceğim teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.