Şimdi Ara

bilgisayarım yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07GHz
    zotac gtx 470
    markasını hatırlamıyorum 550w psu
    makine yaklaşık 5 senelik

ekrankartı + işlemci temizlendi. termal macunu değişti.
    yaklaşık 1-2 haftadır bilgisayrım bu halde çok ısınıyor. ondan öncede ekran kartından oyunlardayken tiz bir ses çıkıyor performansına göre sesin şiddeti değişiyordu. temizlikten sora tiz ses yok, işlemci-gpu fan sesleri aynı.
    hwmonitörde gördüğünüz max değerler 15dk cs go sonunda olanlar min değerler steamde oyun indirirken çıkan değerler gerçi steami kapasamda o değerler değişmiyor. yük altında değilken cpu 50-55 gpu 50-60 arası. bu arada cs go da takılma falan neredeyse hiç olmuyor rahatca oynayabiliyorum. buna güvenerek attila aldım inince göreceğiz ne olacak. bilgisayarı soğutmamın bir yolu varmıdır ?
     bilgisayarım yanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sivrisnake1

x58-usb3 anakart
    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07GHz
    zotac gtx 470
    markasını hatırlamıyorum 550w psu
    makine yaklaşık 5 senelik

ekrankartı + işlemci temizlendi. termal macunu değişti.
    yaklaşık 1-2 haftadır bilgisayrım bu halde çok ısınıyor. ondan öncede ekran kartından oyunlardayken tiz bir ses çıkıyor performansına göre sesin şiddeti değişiyordu. temizlikten sora tiz ses yok, işlemci-gpu fan sesleri aynı.
    hwmonitörde gördüğünüz max değerler 15dk cs go sonunda olanlar min değerler steamde oyun indirirken çıkan değerler gerçi steami kapasamda o değerler değişmiyor. yük altında değilken cpu 50-55 gpu 50-60 arası. bu arada cs go da takılma falan neredeyse hiç olmuyor rahatca oynayabiliyorum. buna güvenerek attila aldım inince göreceğiz ne olacak. bilgisayarı soğutmamın bir yolu varmıdır ?
     bilgisayarım yanıyor

kasa soğutmanız iyi değil ise kendinize işlemcinize uyumlu kule tipi bir işlemci soğutucu alın bu en az yüzde 30 ısıyı düşürecektir.Oyunda bukadar yüke girmeside bir garip aslında.
    Ekran kartınız ise genelde ısınan bir modeldir ona soğutucu bulmanız zor olabilir o yüzden ya onu serinletmek için iyi hava akışı sağlamalısınız kasa içinide yada ekran kartını değiştirin gtx 470 480 560 580 bu kartlarda ısınmayı bizzat gördüm .referans tasarım soğutucuları varsa bayağa ısınıyor

• Ekran kartım fermi teknolojisine sahip nvdia tabanlı bi gardaşımdır. Zaten yüksek ısıda çalışır çok yükseklerinede dayanıklıdır. Yanlız işlemcimde ona uydu fan seslerinden çok sıkılmaya başladım. Kasa içi hava akımında mı bir gariplik var, yada driverlardamı, yada artık miyadı doldumu ikisininde bilemedim. Şuanki bilgisayara masrafım ne kadar olur onu bir hesaplamayı düşünüyorum eğer kesin çözüm + ucuz bir yöntem varsa denerim. Olmadı zaten dolar düşünce yeni bir makine toplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivrisnake1

Ekran kartım fermi teknolojisine sahip nvdia tabanlı bi gardaşımdır. Zaten yüksek ısıda çalışır çok yükseklerinede dayanıklıdır. Yanlız işlemcimde ona uydu fan seslerinden çok sıkılmaya başladım. Kasa içi hava akımında mı bir gariplik var, yada driverlardamı, yada artık miyadı doldumu ikisininde bilemedim. Şuanki bilgisayara masrafım ne kadar olur onu bir hesaplamayı düşünüyorum eğer kesin çözüm + ucuz bir yöntem varsa denerim. Olmadı zaten dolar düşünce yeni bir makine toplarım.

bir işlemci soğutucu alın sistem değişse bile kullanırsın zaten soğutucuyu
  • işlemciyi öyle kurtardık ekran kartı ne olacak ? birde benim arkadaki fanım çalışmıyor olabilirmi içerde sıcak hava kalıyorsa ısınırmı ?
  • Fermi anısına nükleer santral gibi ısınan kart yapmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu kadar ısınmıyordu son zamanda böle oldu miyadı doldu sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım Açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sivrisnake1 S kullanıcısına yanıt
    Dostum değerler gene fena değil ama dediğin gibi miyad dolma olayı var maalesef.
  • Çıkış fanını değiştiricem, birde yanda boşluk var orayada fan alacağım. Yan fan haga girişi içerimi olsun dışarımı ? Yanda üstte bir boşluk var orası bir kutu aracılığıyla tam işlemcinin üzerine gidiyor hava girişi için.
  • yokmu bilen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.