Şimdi Ara

Bilgisayarım Yanıyor :( help

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar =) Ben bu sistemi yeni topladım. Boştayken sıcaklık değeri 35-40 Derece ama oyunlarda başta olmasada bir süre sonra 75-80 dereceyi buluyor ve ısındığında performansta düşüş oluyor. Bu normal mi ? Sistemim budur:

BOOST-MAA/R5 2600/MSI RX580 Armor/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar
    Corsair Builder VS550 550W 80 PLUS PSU
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
    PowerBoost Royal Serisi VK-G1002S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok)
    TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
    CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram
    Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8GB GDDR5 256Bit AMD Rdeon DX12 Ekran Kartı
    MSI A320M PRO-VD PLUS AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz OC VGA DVI Anakart
    AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci - Tray

Sizden ricam bunu fan speedini artırarak çözebilir miyim. Eğer çözemezsem bana uygun bir soğutucu- sıvı soğutucu önerir misiniz ? Bu anakarta ve işlemciye hangi soğutucular uygun olacak bilemiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Kaliteli bir macun kullan.

Sıcaklıkların normal değil. 60-70 arası yükte olması gerek.

Ana kartın tırt. Muhtemelen dayıyor voltajı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Kaliteli bir macun kullan.

Sıcaklıkların normal değil. 60-70 arası yükte olması gerek.

Ana kartın tırt. Muhtemelen dayıyor voltajı.
    Fan hızını en yükseğe çektim. şimdi 66 derece kaldı. Fan hızını en yükseğe çekmemin bana bir zararı olurmu ? bilginiz var mı
  • Klimasuyu kullanıcısına yanıt
    anakartta vrm ve mosfet sogutması yok anakart kötü birde işlemcinin stok fanındaki gelen macun ile kullanıyorsanız oda yapabilir büyük ihtimal anakartdır ama
    Çok kafa ağrıtır. Bide kasa içi hava akışın kötü olabilir. Fan yoksa önden üstten fan ekle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

anakartta vrm ve mosfet sogutması yok anakart kötü birde işlemcinin stok fanındaki gelen macun ile kullanıyorsanız oda yapabilir büyük ihtimal anakartdır ama
    Ek bir işlemci soğutucusu alsam düzelir mi ?
    olayın işlemci fanı ile alakası yok anakart kaynaklı

kasada kaç fan var bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    2 önde 1 arkada
  • arkadaşların tanılarına katılıyorum. bu giriş seviye anakartları yeni athlon serisi, ryzen 3 gibi işlemciler için var. boşuna sınıf sınıf ayrılmıyorlar.

çare, bir şekilde kasa içindeki hava akışını maksimum ve optimum hale getirmek. kasa fanlarını tam hızda çalıştırın. kasanın üstüne iki tane ek tahliye fanları yerleştirin. sakın fan çoklayıcı alıp anakarta bağlamak gibi bir hata yapmayın. zaten giriş seviye bir anakart, bir de çifte bela yaşamayın.

psu molex fan çoğaltıcı kablolardan alıp ona bağlayın ek fanlarınızı. zaten tam hızda çalışacaklardır (12v)

arkadaşların bahsettiği konuya ben biraz derinlik kazandırayım. anakartın üzerinde mofset denilen birimler vardır, işlemciye giden voltajı bu arkadaşlar ayarlar. üzerinden sürekli akım geçtiği için de bu parçalar çok ısınır.

işte klasik bir giriş sınıfı anakarttaki mofsetlerin dizilimi,

Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/m0yyxj
    (a320m)

burada ise orta sınıf bir anakartı görüyoruz,

Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/m0yz5n
    (plus prime b450 asus)

gördüğün gibi mofsetlerin üzeri soğutucu bloklar ile kaplı.

elbette her orta sınıf anakartta da bunu yapmıyorlar. bazıları yine ucuza kaçıp, bunların üzerine soğutma blogu takmıyor

alınacak anakartta bunlar incelenip o şekilde alınmalı ki bu tür baş ağrıları yaşanmasın. maalesef bu konuda da ne kadar ekmek o kadar köfte eğrisi karşımıza çıkar..

• Ryzen 2600 ile gelen soğutucu iyi değil. Ryzen 1600 ile gelen soğutucu olsaydı daha iyi olacaktı.
    İşlemci ve kasa fanı devirlerini artırın. Belki biraz gürültü olur.
    Fan ömrüne çok takılmayın. Uzun süre çalışacaktır fanlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a320 anakarta ryzen 2600 takarsan ısınır tabi.soğutucu vs para vermek yerine 2600 destekli bi b350/b450 anakart alsan en doğrusunu yaparsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.