Şimdi Ara

Bilgisayarım Yarım Saatte Bir Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 2 gün önce GTA EFLC oynarken elektrikler gidermiş gibi "ciyuv" pc kapandı. Daha sonra açmaya açılırken -pc markası acer- acer yazan yerde tekrar kapandı. En son bi yere götürdüm. Adam halletmiş. 150 tl anakart ve başka bi kartına para döktüm.

Bugün okuldan gelince açmaya çalıştım açılırken yine acer yazan yerde "ciyuv" yine gitti. Yarım saat sonra baktım abim açmış takılıyo pc de. Sonra ben aldım pcyi elime yine "ciyuv" gitti. Daha sonra tekrar açıldı ama açıldıktan sonra yarım saat civarlarından sonra yine kapnıyor.

Yok mu bunun bi çözümü? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

• Olasi sorun islemci isinmasindan kaynakli gibi gozukuyor. Kontrol ettinizmi islemci sogutucuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanı gayet güzel çalışıyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Isınıp kapandığında geri açınca acer kısmında kapanmıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

fanı gayet güzel çalışıyor olabilir ama bu işlemcinin ısınmadığı anlamına gelmez.
    en azından setup ekranına girip işlemci ısısını bir kontrol et bakalım

Setup ekranında işlemci ısısı hakkında bişey ulamadım ama ekran araçlarındaki zımırtı CPU kullanımı %24 e kadar çıkıp çıkıp iniyo.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrunlumrt

quote:

fanı gayet güzel çalışıyor olabilir ama bu işlemcinin ısınmadığı anlamına gelmez.
    en azından setup ekranına girip işlemci ısısını bir kontrol et bakalım

Setup ekranında işlemci ısısı hakkında bişey ulamadım ama ekran araçlarındaki zımırtı CPU kullanımı %24 e kadar çıkıp çıkıp iniyo.

coretemp ile ısıyı kontrol edebilirsiniz.
    yada Cinebench gibi bir yazılımla işlemciye yüklenin kapanırsa ısıdandır.

şöyle göstereyim.
     Bilgisayarım Yarım Saatte Bir Kapanıyor

• mrunlumrt kullanıcısına yanıt
    bilgisayarının sanırsam masa üstü elektirikler gittiginde pc nin arkasında fiş den gelen direk bir kablo var onun taktın yer aslında bir voltaj dengeleyicidir sasnırsam problem ordan kaynaklı voltaz değerlerine bak bi göster derim artı olarak bir şey daha elektirikler geldiğin de pc nin fişi takılıysa o voltaj dengeleyici yanmış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali5107

bilgisayarının sanırsam masa üstü elektirikler gittiginde pc nin arkasında fiş den gelen direk bir kablo var onun taktın yer aslında bir voltaj dengeleyicidir sasnırsam problem ordan kaynaklı voltaz değerlerine bak bi göster derim artı olarak bir şey daha elektirikler geldiğin de pc nin fişi takılıysa o voltaj dengeleyici yanmış olabilir

Dediğin gibi olabilir. Çünkü o sırada telefonum şarja takılıydı. %9dan %6 ya inmiş. Bide elektrik süpürgesi çalışıyordu. Oda sanki böyle gücüyle oynanırmış gibi gitti geldi.

Edit: Voltaj değerlerine nerden bakabilirim?

Edit2: Şimdi de fan daha hızlı çalışmaya başlayınca pc kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrunlumrt -- 30 Mayıs 2015; 12:33:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.