Şimdi Ara

Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 ay öncehttp://www.gold.com.tr/asus-k55vj-sx077d-freedos-notebook_u bilgisayarı aldım. Özelliklerini çok beğenmiştim. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç çözemediğim bir problem var. Herhangi biryerdeki dosyaya sağ tıkladığım zaman sağ tık penceresi 10-15 sn geç geliyor. chromeda geçmiş penceresine gidecem 10-15 sn gecikmeyle geliyor. Pogram kurarken müzik dinlersem müzik ikide bir takılıyor.Bazen Normal müzik dinlerken bile böyle oluyor. Olur olmadık yerde pc kasıyor.Ama işlemci fanı hızlanmıyor. Denetimmasası penceresi yavaş geliyor. Bi ayar yapacağım zaman aynı şekilde.Yani pc kendinden beklenmeyen bir şekilde kasıyor. muhtemelen disk tepki süresiyle alakalı diyecem ama Bunu almadan önce kulustur bi casper laptobum vardı. Onun hdd'si 5400 rpm idi bu laptopun hdd 7200 rpm.O laptop 5 yıl boyunca bikere beni böyle duruma sokmadı. o 320 Gb idi acaba bubun disk 750Gb olduğu içinmi böyle anlamadım.(oda dolu değil). Oyun oynarken hiç kasma falan yok crysis3 oynuyorum, farcry3 oynuyorum. yani işlemcidende kaynaklanmıyor.Bakıyorum işlemci %2 -%4 civarında çalışıyor. ilkbaşta win7 kurmuştum driverların hepsini yükleyemediğim için böyle yapıyor sandım win8 kurdum ama yine aynı. Görev yöneticisinden performans takibi yapınca hdd'nin okadarda yükte olduğuda yok,Dosya transferi falanda yok.Ama tepki vermiyor.

Biosta sata mode ahci ve ide var ahci modu seçili acaba ondanmı. Arkadaşlar bi akıl verin garantiyemi göndereyim ne yapayım. Bu bilgisayardan alan başka kimse yokmu sadece bumu böyle.

• laptopu alırken hddn hasar görmüş gibime geliyor. crysis3 ü kasmadan oynadığına göre ekran kartı ram veya işlemcide bir sıkıntı yok. bir sorum olacak. oyunu açtığında yada bölüm atlarken gecikme oluyormu?
  • İşlemcinin fanı ile ilgili olabilir.İşlemciler yükde değilken fanları durdurabiliyor. Bence biostan işlemciyi herzaman full çalıştırmayı seç.
  • pirate_fatih fanla ilgili bir durum değil çünkü oyun falan oynarken fan hızlanıyor. fan durumunu Gelişmiş güç ayarları penceresinden sistem soğuma ilkesini etkin yaptım edilgen değil. en düşük işlemci durumu %5 ve en yüksek işlemci durumu %100 şeklinde.

fiendhunter crysis3de bölüm atlarken öyle bekletmiyo. Oyunda ben hiç aksaklık hissetmedim.

HD Tune Pro diye bir program kurdum değerleri linklerdeki gibi. Bi incelermisiniz arkadaşlar değerler normalmi?

Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş. Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş. Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş. Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş. Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş.

• harfler H kullanıcısına yanıt
    Değerler gayet normal. Bir de health bölümünün fotoğrafını atar mısın ?
  • ben de şöyle bir örnek vereyim. mesela işlemci i7 2.0 ghz ile hdd 7200 rpm ile 1333 mhz mü neydi 8gb ram, diğer yanda da i5 2,5 ghz işlemci ve 5400 rpm hdd ve 1600 mhz 8 gb ram. hangisinin performansı daha iyidir? işletim sistemi aynı win8 pro 64 bit. senin sorunun cevabı board üreticisinde saklı gibi görünüyor. o sayfada isminden bahsedilmeyen tek donanım var o da board. board' ın özelliklerini tespit et ve diğer donanımlarla olan uyumluluğunu netleştir. eğer donanım upgrade yapmadı isen tahminen sorun işletim sisteminde. ama o konfigürasyona bakınca, işletim sistemi de freedos olunca yani makul bir fiyatı vardı muhtemelen.. ama evdeki hesap çarşıya uymadı tabi.. en iyi tahminimi yapıyorum bence işlemciden kaynaklanan, veya üretim hatası gibi birşeyler olabilir mi acaba, hiç de uzak ihtimal değil.

• İşlemci fanıyla ilgili olabillr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Lovelorn Rhapsody

program lisanssız olduğu için health bölümünü vermiyor.Bildiğiniz başka program varsa test edebilirim.

@The souls migration

pc'nin özelliklerini okumadan yorum yapmışsın.işlemci i7 2.40, ram 8GB 1600mhz ve düşündüğün gibi vahim bir durumda yok ortada.

@bthnmlk

işlemciyi daha önce işlemci testi yapan bir programla test etmiştim.Sorun çıkmadı. Stress processor gibi bişeydi.

herhangi bir klasöre girince genelde ilk sağ tıklamamda takılıyo. Sonra ikincikez sağ tıklayınca hızlı geliyo. Hatta o klasördeki bütün dosyalara sağ tıkladığımda anında geliyor. Sonra başka bi klasöre girer girmez sağ tıkladığımda ayni 7-10 sn bekletiyo sonra o klasördede anında cevap veriyo. Demindene biosta dvd ile ilgili birşeyler yaptım tepki süresi hızlandı. Galiba birazdaha uğraşınca bulacağım gibi.

@The souls migration

Board'dediğin ana kartmı oluyor. Uyumlumu buradan belli oluyormu?

• resim yüklenmiyor arkadaşlar en kısa zamanda yükleyeceğim
  • Resimler burada arkadaşlar
     Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş. Bilgisayarım yavaş. Hdd yavaş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.