Şimdi Ara

Bilgisayarım yavaşlıyor, takılıyor ve donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne olduysa şu son ayda oldu. CPU kullanımı sürekli %100 hiçbir şey açık değilken bile böyle. Sonra forumda takılırken sürekli internet tarayıcısı yanıt vermiyor diyor ondan sonra Windows takılıyo sadece mouse oynatabiliyorum reset atıyorum bilgisayar açılmıyor. Başlangıç yazılarında ATAPI CD-Rom bulundu yazıyor kalıyor öyle 5-6 kere reset atıyorum anca geçiyor sonra mavi ekran geliyor çoğu kaydı siliyor sonra 1-2 reset daha atıyorum anca açılıyor. Sistem yöneticisinden tüm çalışan programları kaldırıyorum gene CPU kullanımı %100 bilgisayara 3 kere format attım hala bu hata oluyor eskiden hiç kasamadan yüksek ayarlarda oynadığım oyunlarda yarım saniyelik takılmalar oluyor sürekli bilgisayara virüs girmiş diyeceğim ama sanırım donanımsal bir sorun kaç kere format attım düzelmedi. Kafayı yemek üzereyim bir oyunu winrardan çıkart diyorum 4gb boyutu 30 dakika sonra çıkarılacak yazıyor. Bilgisayara virüs mü girdi yoksa donanımsal bir sorun mu? Sıcaklıktan olacağını hiç sanmıyorum evimiz soğuk ve kasanın kapağı da açık yazı yazarken bile harfler geç geliyor Format attıktan 5-6 dakika sonra gene donmaya başlıyor sizce sorun ne?

AMD 3000 1.80ghz
    Ati Radeon 9550
    2 gb ddr-400 ram
    100 gb hdd

Bu sistem bayağı bir eski çok kötü olduğunu biliyorum ama POP: WW oynarken bile takılmalar oluyor eskiden böyle olmazdı eski haline dönsün istiyorum formatla da düzelmiyor önerebileceğiniz birşeyler vardır umarım yeni bir bilgisayar almak dışında

• sabit diskde sorun olma ihtimali olabilir.Test etme şansın var mı?
  • Dediğin olabilir nasıl test edeceğimi söyler misin?
  • CPU fanını söktüm ve macun kurumuş, taşlaşmış onu sildim geçici olarak diş macunu sürdüm. Bilgisayar eskisinden daha iyi oldu yazarken kasmalar yok CPU kullanımı da %15-20 arası eskiden 100'den aşağı inmiyordu. Terman macunlar ne kadar ve nereden alabilirim?
  • Malesef öyle yaptım çünkü 6 yıllık bilgisayar ilk kez açtım CPU'sunu ve macun kalmamış hiç peçeteyle temizleyip diş macunu sürdüm geçici olarak ısı düşmüştü CPU'nun tırnağını kırdım tam takılmadığı için CPU gene ısınmaya başlayacak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3ve1 -- 6 Haziran 2010; 23:00:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.