Selamun Aleyküm. Masaüstü bilgisayarımda 1GB x 4 adet DDR2 Ram bellekler mevcut. Anakartımda 4 adet Ram slotu var. Önceleri 4 Ram slotunada takılı olarak sorunsuz kullanıyordum PC'yi. Normalde Bilgisayarı açınca başlangıçta fanlar sesli olarak dönüyor sonra fan sesi kesiliyor ve ekrana görüntü geliyordu. Bir ara başlangıçta fan sesi kesilmedi ve ekrana görüntü gelmemeye yani bilgisayar açılmamaya başladı. Ekran kartı, Ram, HDD falan çıkarıp denedim ve Ramleri 1GBx2 yani 2 slot olarak takınca çalıştırmaya başladı. Ramlerin hepsi aynı marka ve aynı Mhz. değerinde bellekler.
Şimdi ben bu 4 Ram'i de takınca tekrar aynı problem ile karşılaşıyorum. Ramleri değiştirip takıyorum 2 slot olarak çalışıyor muhtemelen Ram'ler sağlam. Fakat Ram slotlarını değiştirip 2 tane ram takıyorum yine çalışıyor. Fakat 4 slotada Ram takınca yukarıda yazdığım problem ile karşılaşıyorum.
Şimdi sıkıntı ne olabilir sizce? Ne yapmalıyım, nerde sıkıntı olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart tamirinden anlayan birini bul. Bence anakartda bir problem olabilir. Biip sesi geliyor mu? 4 ram takınca
Merhaba;
"Önceleri 4 Ram slotunada takılı olarak sorunsuz kullanıyordum PC'yi." RAM lerin ikili kombinasyonlarda çalıştığı söylüyorsunuz;
- Bios u default ayarlara getirebilirsiniz.
- Varsa Bios güncellemesi yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Bios'u default yaptım olmadı. Bios pilini çıkardım bir 10-15 dk bekleyip tekrar taktım yine olmadı. Açılırken bip sesi vs. çıkarmıyor. Normalde açılışta fanlar başlangıçta biraz sesli çalışıyor sonra susuyor ve ekran açılıyordu. 4 ü takılı iken fanlar susmuyor ve ekrana görüntü gelmiyor.
Ramlerden birinin altın ucları kirli ve temas etmiyor bence. Ramlerin uclarını tinerli bezle veya cifli bezle 1 dama çok değil temizleyin deneyin. Zarar vermeden tabi.Hafif hafif ovalayın.
XanderCaqeX
kullanıcısına yanıt
o ram leri başka anakartta dene b.ihtimal çalışacak sorun anakartta gibi