Şimdi Ara

PC açılmıyor görüntü yok bip sesi yok fan çalışıyor ? : /

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle her şey kasayı değiştirmem ve belkide kuzey köprüsü soğutucusu değiştirmem ile başladı.
    yeni kasaya monte etmeden önce her şey yolunda idi hiç bir sıkıntı yoktu anakart monte ettikten sonra eski kasada aynı bu durum 1 2 kere ram olaylarında başıma gelmişti.Yerlerini değiştirerek filan halletmiştim.yeni kasaya monte sırasında ekran kartını takarken biraz zorladım tık diye ses gelmişti onun haricinde kuzey köprüsü pasif soğutucusunu tam oturtamadım mı acaba diyorum. gigabyte p43 olan anakartımın üstündeki bütün ışıklar yanıyor. normalde acılırken hepsi yanıyor hdd den normal ilk çalışma sesi geliyor ve bütün ışıklar sönüp bip sesi geliyordu. Bu sefer bütün fanlar çalışıyor hdd yine aynı sesi veriyor ama o ışıklar sönmeden bip seside gelmeden öyle kalıyor. Şu an gerçekten çok kötü hissediyorum
    lütfen yardımcı olabilirmisiniz. (anakart ve ayriyetten Hdd in içindeki bilgiler gitmesinde en çok ondan korkuyorum.)

denediklerim
    1-her şey takılı iken ramlerin yerlerini değiştirdim
    2- Bios pilini çıkardım 10 dk bekledim.
    3- güç kaynağı kablolarını tekrar cıkartıp yerine taktım
    3- bu powet reset switch lerini artı eksi olarak biraz kurcaladım tam takmak için power tuşu calışıyor ama reset çalışmıyor(belkide kilitlendiği için)
    4--ekran kartını çıkardım 2 x 2 olan ramları tek tek takmayı denedim yerlerini değiştirerek denedim. yine tık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Révoltant -- 12 Mayıs 2013; 22:34:55 >

• elektrik geliyor ve her şey çalışıp sadece görüntü gelmiyorsa
    1. cmos clear yapılır..(pili çıkarmak bazen çözüm olur bazen olmaz..10 dk yetmeyebilir.kondansatörün yapısına göre değişir)
    2. ramlerin yerler ve sayıları değiştirilir
    3. ekran kartı güç kablosuna bakılır..
    4. anakartın video çıkışları denenir
    5. anakarta bağlı kablolar sökülür (güç kabloları hariç ) el ile ateşleme (çalıştırılır)yapılır..

şimdilik aklıma gelenler olmazsa tekrar düşünelim..deneyiniz bakalım...bol şanslar-sabırlar
  • arkadaşım kuzey köprüsü göçmüş senin yapabileceğin tek şey direk grantiye ver senin yapabileceğin bir şey yok artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

elektrik geliyor ve her şey çalışıp sadece görüntü gelmiyorsa
    1. cmos clear yapılır..(pili çıkarmak bazen çözüm olur bazen olmaz..10 dk yetmeyebilir.kondansatörün yapısına göre değişir)
    5. anakarta bağlı kablolar sökülür (güç kabloları hariç ) el ile ateşleme (çalıştırılır)yapılır..

şimdilik aklıma gelenler olmazsa tekrar düşünelim..deneyiniz bakalım...bol şanslar-sabırlar

peki arkadaşın dediği gibi kuzey köprüsünün gitmiş olma olasılığı var mıdır? yani o kadar kolay yanan bir yer midir ?
    anakarta bağlı kablolar sökülür (güç kabloları hariç ) el ile ateşleme (çalıştırılır)yapılır.. bide bu sırada sadece ram ile hdd mi takılı olsun yoksa ekran kartınıda takıp mı deniyim ? bu arada çok teşekkürler bilgiler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Révoltant -- 13 Mayıs 2013; 5:02:59 >

• Yonga setini .........

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Yonga setini .........

daha önceden bu sorunun aynısını yaptığında ramlerin yerleri ile oynıyınca halletmiştim e peki bu dediğiniz yonga setinden olup olmadığını kesin nasıl anlarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Révoltant -- 13 Mayıs 2013; 11:40:00 >
  • Anakart gitmiş büyük ihtimal başka seçenek olucağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Révoltant

quote:

Yonga setini .........

daha önceden bu sorunun aynısını yaptığında ramlerin yerleri ile oynıyınca halletmiştim e peki bu dediğiniz yonga setinden olup olmadığını kesin nasıl anlarız?

anakartı başka bir pc de deneyeceksin ama bence psu danda olabilir psu arzalıdır ama fanları çalışıyordur. bende athlon x4 bi sistem vardı psu yüzünden olmuştu aynısı. sonra psu yu başka bir sisteme taktık o sistemde göçtü

• quote:

quote:

peki arkadaşın dediği gibi kuzey köprüsünün gitmiş olma olasılığı var mıdır? yani o kadar kolay yanan bir yer midir ?
    anakarta bağlı kablolar sökülür (güç kabloları hariç ) el ile ateşleme (çalıştırılır)yapılır.. bide bu sırada sadece ram ile hdd mi takılı olsun yoksa ekran kartınıda takıp mı deniyim ? bu arada çok teşekkürler bilgiler için

anakarta bağlanan herşeyi(hdd-ram vs) bağla..sadece kasa power ve reset tuşlarını bağlama(kasa üzerinden sıkıntın-tereddütün olduğu için)..usb aygıtlarını takma...anakartın power çıkışlarını bir metal parçayla temas ettir çalışacaktır..video sinyali alamazsanız CMOSCLEAR yapınız..oda olmadı,ekran kartını söküp anakarttan çıkış alınız..anakartta yoksa başka bir kart bulunuz ...anakartınızda arıza olabilir lakin bu küçük bir ihtimal ...bu yazdıklarınıza bakarak anakart aldırmaya-tamir ettirmeye çalışmayınız..önce dediklerimi yapıp kontrol etmek en uygun ve DOĞRU OLAN YOLDUR...
    denemeye devam ediniz..yılmayınız..meraklanmayın halledeceğiz..bol şans

• Hocam sanırım senin ekran kartı yada anakart yandı ama arkadaşların dediklerini dene..
  • quote:

quote:

quote:

anakarta bağlanan herşeyi(hdd-ram vs) bağla..sadece kasa power ve reset tuşlarını bağlama(kasa üzerinden sıkıntın-tereddütün olduğu için)..usb aygıtlarını takma...anakartın power çıkışlarını bir metal parçayla temas ettir çalışacaktır..video sinyali alamazsanız CMOSCLEAR yapınız..oda olmadı,ekran kartını söküp anakarttan çıkış alınız..anakartta yoksa başka bir kart bulunuz ...anakartınızda arıza olabilir lakin bu küçük bir ihtimal ...bu yazdıklarınıza bakarak anakart aldırmaya-tamir ettirmeye çalışmayınız..önce dediklerimi yapıp kontrol etmek en uygun ve DOĞRU OLAN YOLDUR...
    denemeye devam ediniz..yılmayınız..meraklanmayın halledeceğiz..bol şans

hocam öncelikle neler yaptığımı yazayım.
    ekran kartı ram bios cmos clear hepsini yaptım. arkadaşın evine geldim şu an onla uğraştık görüntü geldi boot ekrana kadar geldi system failure hatası verdi yada disk failure orda benim bi fenalık bastı anlık sonra arkadaş master slave filan kurcaladı birazcık işin en garip noktası ve hala da devam eden bios sesi gelmiyor vede bu anakartın ram slotların oralarda 4 tane ışık var yeşil sarı kırmızı onlar normal halinde iken hepsi yanardı power tuşuna basınca sonra bios sesi gelince sanırım hepsi sönerdi o kırmızıların sondugunu hatırlıyorum. Şimdi ise nasılsa bios sesi gelmiyor o ışıkların hepsi yanıyor taki windows load ekranı gelene kadar sonra ssadece 2 tane yeşil ışık yanık kalıyor. ve sistem açılıyor şu an sıkınyı yok gibi gözüksede bi temizinden format atıcam eve gidince.Acaba diyorum onun evinde gelen görüntü bende niye gelmedi bide bu bios sesinin gelmemesi bu benim power reset switch ler ile cok oynamamdan dolayı olabilir mi ? teşekkürler yorumların için bu arada

• quote:

quote:

quote:

Yonga setini .........

anakartı başka bir pc de deneyeceksin ama bence psu danda olabilir psu arzalıdır ama fanları çalışıyordur. bende athlon x4 bi sistem vardı psu yüzünden olmuştu aynısı. sonra psu yu başka bir sisteme taktık o sistemde göçtü

+1 psu arızalı olma ihtimali var hdd ye yansımamıştır bence

• quote:

öncelikle her şey kasayı değiştirmem ve belkide kuzey köprüsü soğutucusu değiştirmem ile başladı.
    yeni kasaya monte etmeden önce her şey yolunda idi hiç bir sıkıntı yoktu anakart monte ettikten sonra eski kasada aynı bu durum 1 2 kere ram olaylarında başıma gelmişti.Yerlerini değiştirerek filan halletmiştim.yeni kasaya monte sırasında ekran kartını takarken biraz zorladım tık diye ses gelmişti onun haricinde kuzey köprüsü pasif soğutucusunu tam oturtamadım mı acaba diyorum. gigabyte p43 olan anakartımın üstündeki bütün ışıklar yanıyor. normalde acılırken hepsi yanıyor hdd den normal ilk çalışma sesi geliyor ve bütün ışıklar sönüp bip sesi geliyordu. Bu sefer bütün fanlar çalışıyor hdd yine aynı sesi veriyor ama o ışıklar sönmeden bip seside gelmeden öyle kalıyor. Şu an gerçekten çok kötü hissediyorum
    lütfen yardımcı olabilirmisiniz. (anakart ve ayriyetten Hdd in içindeki bilgiler gitmesinde en çok ondan korkuyorum.)

denediklerim
    1-her şey takılı iken ramlerin yerlerini değiştirdim
    2- Bios pilini çıkardım 10 dk bekledim.
    3- güç kaynağı kablolarını tekrar cıkartıp yerine taktım
    3- bu powet reset switch lerini artı eksi olarak biraz kurcaladım tam takmak için power tuşu calışıyor ama reset çalışmıyor(belkide kilitlendiği için)
    4--ekran kartını çıkardım 2 x 2 olan ramları tek tek takmayı denedim yerlerini değiştirerek denedim. yine tık yok

eğer hdd ne ve ıcındekı bılgılerıne bırsey olmasın ıstıyorsan pc ye uygulayacagın tüm denemeler sırasında kesınlıkle hdd nı takma. hdd nın gucunu ve anakartla olan baglantsını kes. hatta kasadan da cıakrtabılrsın statık tı falan fılan absın yanmasın. sonra sıstemın havaya ucsa da etkılenmez..
    sorununa gelecek olursam topraklı prız mı kullanıyorsun? anakartı kasaya ne tur vıdalarla montajladın? elektrık ıletebılıyor mu bu vıdalar?

• quote:

Orijinalden alıntı: SlackEngineer

quote:

quote:

quote:

Yonga setini .........

+1 psu arızalı olma ihtimali var hdd ye yansımamıştır bence

Aynen bende islemci psu anakart haric tum parcalari kurtarmistim

• bu konu çok dallandı-budaklandı..adım adım gidelim ki sona yaklaşalım...neyse görüntü aldın ve evde de görüntü aldıysan temiz bir format at sistem çalışsın.
    evde görüntü alamazsan tekrar devam ederiz...kolay gelsin
  • Ayni olay basimda suan fanlar donuyo hdd isigi yaniyo ancak ne bip sesi var ne de goruntu nede power tusu reset tusu calisiyo psu kaynakli oldugu kesin cunku baska bi psu ile denedik pc normal aciliyo
    Garanti olayida bir garip vatan bilgisayar garantisi altinda olan urunu ariza dolayisi ile biraktik onlar da SEGMENT bilgisayara gondermisler ancak ordaki mubarek insan bunda ariza yok saglam diye geri gonderdi adamlara inandiramadik arizali olduguna bugun 80 liralik psu icin besinci kez gittim musteri hizmetlerine el degmeden geri gondermisler kismetse yarin psu kasada takili halde goturecem yaninda da suan kullandigim dandik cin mali psu yu bakalim ne yumurtlayacaklar bu sefer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.