Şimdi Ara

Açılışta fan çok hızlı çalışıyor ve bib sesi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart : Asus P5KPL-AM SE | G31 Chipset

İşlemci : İntel core duo E4600 2.4 GHz

Bu donanımlara sahibim.. Bilgisayarda herhangi bir sorunum yok! Gayet güzel açılıyor ve sorunsuz...
    Ama genede sormak istedim. Bilgisayarı açtığım zaman Anakart logosu gelmeden işlemci fanı biraz yüksek devirde çalışıyor bu fazla sürmüyor 2-3 sn kadar,
    Anakart logosu geldiği zaman kesiliyor normale dönüyor. Bunun açıklamasını yapabilir misin acaba .

2. olarakta Neden bilmiyorum ama bilgisayar açıldığı zaman bir bib sesi gelmesi lazım değil mi? .. Sorunsuz açıldığı halde hiç bir ses gelmiyor..

Öte yandan bilgisayarım sorunsuz çalışıyor, ve sorunsuz açılıyor orada bir sıkıntı yok...
    Daha önceki anakartımda ve öncesi bu tip şeyleri yaşamadım...

Teşekkür ederim saygılarımla..

• Bios sesleri bios menüden devre dışı bırakılmış olabilir diyeceğim ama kesin bilmiyorum artık biri aydınlatsın bu konuyu
  • Sorunsuz çalışıyor ise kurcalama :) Şaka bi tarafa işlemci fanı nın dediğin durumda yani bios ekranı gelmesine yakın 2-3 sn. full hızda dönmesi normaldir sebebi ise kısaca pc açılırken bütün donanımları test eder dvd-rom mouse klavye hepsini klavye takmadığın zaman mesela klavye yok diye uyarı verir ve bu teste ilk önce fanlardan başlar Bios açılış sesi ise belki bios tan kapalıdır yada o çok küçük bir şey kasanın içerisinde anakarttan bağlantı kablosu olur reset-power düğmesi bağlantılarının yanında kablo yerinden çıkmış olabilir.Mesela ben o sesi sevmediğim için kablosu sökülmüş vaziyette çalışmasına bi etki etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

Sorunsuz çalışıyor ise kurcalama :) Şaka bi tarafa işlemci fanı nın dediğin durumda yani bios ekranı gelmesine yakın 2-3 sn. full hızda dönmesi normaldir sebebi ise kısaca pc açılırken bütün donanımları test eder dvd-rom mouse klavye hepsini klavye takmadığın zaman mesela klavye yok diye uyarı verir ve bu teste ilk önce fanlardan başlar Bios açılış sesi ise belki bios tan kapalıdır yada o çok küçük bir şey kasanın içerisinde anakarttan bağlantı kablosu olur reset-power düğmesi bağlantılarının yanında kablo yerinden çıkmış olabilir.Mesela ben o sesi sevmediğim için kablosu sökülmüş vaziyette çalışmasına bi etki etmez.

İlgi ve alakan için teşekkür ederim Fan konusunu artık dert etmiyorum...

Bios sesi ise.. Evet dediğin gibi Anakart üzerinde Speaker var sanırsam bu bib sesi ora ile alakalı.. Herhalde. Ama speaker kablosu yok kasa'da baktım bulamadım yok yani.. Bilmiyorum belkide Speaker onboard olarak takılıdır anakartta hiç dikkat etmedim... Bios dan kapalıda olabilir onada bakayım açarım ordan belki..

Benide aslında rahatsız etmiyor o sesin gelmemesi ama işte.. Bib sesi bize hatalarıda söylüyor eğer bir arıza olduğu zaman oraya odaklanıyoruz.
    Sadece bu..

Tekrar teşekkür ederim.

• bios ayarlarından smart fan control vs benzer ayarı enabled yaparsan ses kaybolur. Fan hızını tam ölçüp yazarsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

bios ayarlarından smart fan control vs benzer ayarı enabled yaparsan ses kaybolur. Fan hızını tam ölçüp yazarsan

1110 - 1130 RPM - Herhalde bunu kasdettin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KafanaGöre

quote:

bios ayarlarından smart fan control vs benzer ayarı enabled yaparsan ses kaybolur. Fan hızını tam ölçüp yazarsan

fan hızı gayet normal maximum hız ne kadar acaba ? Biostan smart fan control gibi bir ayar olması lazım orayı enabled yaparsan düzelebilir.
    Bende overclock için fan almıştım ilk 15 saniye car car car çalışıp normale dönüyordu ve bu ayarlar ile düzelttim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

fan hızı gayet normal maximum hız ne kadar acaba ? Biostan smart fan control gibi bir ayar olması lazım orayı enabled yaparsan düzelebilir.
    Bende overclock için fan almıştım ilk 15 saniye car car car çalışıp normale dönüyordu ve bu ayarlar ile düzelttim.

Hocam o dediğin ayarın bununla alakası yok bende söylediğin ayar enabled konumda ama pc elektriği aldıktan sonra biosu devreye alana kadar bir kez sadece yani elektriğin ilk geldiği an fan full hız döner sonra sabitlenir bu anakarta göre değişir asus'larda böyledir. Daha sonra bios ekranı ( Anakart modeli vs yazan kısım ) geldiğinde ( burda bip sesi de öter o andan sonra ) normale döner.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam o dediğin ayarın bununla alakası yok bende söylediğin ayar enabled konumda ama pc elektriği aldıktan sonra biosu devreye alana kadar bir kez sadece yani elektriğin ilk geldiği an fan full hız döner sonra sabitlenir bu anakarta göre değişir asus'larda böyledir. Daha sonra bios ekranı ( Anakart modeli vs yazan kısım ) geldiğinde ( burda bip sesi de öter o andan sonra ) normale döner.

konusuda açılmıştı arkadaşım, demekki modele göre değişebiliyor. Şimdiye kadar kullandığım tüm fanların sesini böyle ayarladım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

konusuda açılmıştı arkadaşım, demekki modele göre değişebiliyor. Şimdiye kadar kullandığım tüm fanların sesini böyle ayarladım.

Yanlış anlamayın hocam dediğiniz yanlıştır demiyorum Smart fan yada Q-fan ayarı disabled konumda iken fan full hızda çalışır enabled olunca hızını sıcaklığa göre ayarlar.Sadece bu sorunun kaynağı yani 2-3 saniye gibi sürelerde full hız çalışmasının sebebini anlatmaya çalıştım yoksa dediğiniz doğrudur yani benim biosta ayar enabled ancak güç düğmesine basınca 1-2 saniye sadece bir devir tam hızda dönüyor.

Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış anlamayın hocam dediğiniz yanlıştır demiyorum Smart fan yada Q-fan ayarı disabled konumda iken fan full hızda çalışır enabled olunca hızını sıcaklığa göre ayarlar.Sadece bu sorunun kaynağı yani 2-3 saniye gibi sürelerde full hız çalışmasının sebebini anlatmaya çalıştım yoksa dediğiniz doğrudur yani benim biosta ayar enabled ancak güç düğmesine basınca 1-2 saniye sadece bir devir tam hızda dönüyor.

Saygılar.

Anladım kardeşim

• Evet, fan konusu öyle ona bir aydınlık getirdik.. Sadece o ilk açılış işte 2-3 sn. zaman arasında niye full çalışıyor onu merak etmiştim! Onunda mantıklı cevabını aldım yoksa işlemcim.. Yükte bile fanın sesi çıkmıyor maşallah sessiz sessiz çalışıyor .)

Bios bib sesini bios 'dan nerden açabiliriz? Onu söylermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KafanaGöre -- 28 Aralık 2011; 5:11:37 >
  • quote:

Evet, fan konusu öyle ona bir aydınlık getirdik.. Sadece o ilk açılış işte 2-3 zaman arasında niye full çalışıyor onu merak etmiştim! Onunda mantıklı cevabını aldım yoksa işlemcim.. Yükte bile fanın sesi çıkmıyor maşallah sessiz sessiz çalışıyor .)

Bios bib sesini bios 'dan nerden açabiliriz? Onu söylermisiniz

Tam olarak hatırlamıyorum Pc yi yeniden başlatmam gerek ancak şu anda Download yapıyorum müsait olduğum zaman bakacağım
  • Tamam kardeşim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.