Şimdi Ara

Bilgisayarıma sürekli saldırı oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün saat 16.00 dan itibaren bilgisayarıma sürekli saldırı oluyor. Zoom X6 Adsl modem kullanıyorum ve normal configimde bütün portlar kapalı olduğu zaman, adsl modemin sistem logu farklı farklı iplerden her 3-4 saniyede bir saldırı olduğunu gösteriyor. Modemin firewallını devre dışı bıraktığımda, Mcaffee firewallda yine 3-5 saniyede bir farklı iplerden ve farklı portlardan saldırılar olduğunu gösteriyor. Hepsi engelleniyor gözüküyor ama boş yere ve neden hedef olduğumu tam kavrayamadım. Olası bir worm enfeksiyonuna karşılık bilgisayarı komple formatladım ve orjinal windowsumu yeniden yükledim ancak, henüz hiç bir şey yüklememişken bile saldırıların devam etttiğini adsl modemin loglarından görebiliyorum.

Sorun nedir nasıl giderebilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sewinirim. 1 saat içinde 400den fazla saldırı girişimi engelleniyor bilgisayarda. IP mi de sık sık değiştiriyorum ama nafile.

• birileri ip scan yapıyordur.. senin ip.ne de tarama yapıldıgında firewall.in uyarı veriyo olabilir. Önüne geçemezsin bisürü insan tarama yapıyor sonuçta. bilgisayarında kötü amaçlı bir dosya yoksa endişe etmene gerek yok
  • format at baska bısey aklıma gelmıyo.ayrıca durup dururken saldırıya ugraman da enteresan..
  • ne alakası var arkadaşım formatla ya. Saçma uyarılar yapmayın böyle.

Portların hangi portlar olduğunu tarat ve bu sana en azından bir fikir verebilir. Ayrıca bunların saldırı olduğundan emin misin?? Senin bilgisayarından çıkmak isteyen programlar da olabilirler. En iyi fikir öncelikle bu portların hangi programların kullandığına bakman. Tüm portlarına geliyorsa biri portscan yapıyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.