Şimdi Ara

Bilgisayarıma Virüs Girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayara Cryptowall adında virüs girdi dosyalar rsa2048 ile şifrelenmiştir diyor. Bilgisayara format atıldı virüs gitti ama d deki dosyalar hala açılmıyo yani hala şifreli bu şifre nasıl kırılır internette çok çözümü var fakat ne yapacağımı bilemedim sizce ne yapmalıyım bildiğiniz yöntem var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangisi daha çok öneriliyosa onu yap... tavsiyem bu nasıl yapılacağını bilmiyorum ama
  • Bilgisayar formatlandığında genellikle C sürücüsü formarlanır çünkğ D sürücüsü dosyaları yedeklemek için kullanılır.

Her iki sürücüyüde formatlamanızı tavsiye ederim.
  • dosyaların kriptolandığı için açılmıyor kriptoları açtırman lazım yani para yani 1000 tl gibi bir rakam yada en kötü ihtimalle 800 tl.
  • Çoğu bilgisayarcıya sordum para ödüyosunuz size bir program gönderiyolar diyolar onu da bazen yapıyolarmış para ödedim göndermeme ihtimalleri var
  • eğer gönderirseler kriptolu dosyayı ve toolu yollayabilir misin bari en azından mantığını anlamaya çalışalım. en sağlam iletim DR.web firması bunu özellikle belirteyim İngilizce iletişime geçip 800 tl vermek çok daha mantıklı en azından başka kripto faciası yaşadığında ücretsiz tekrar çözüyorlar. eğer kriptoyu yemeden önce 2 yıllık lisans almışsan yine ücret almadan yapıyorlar 2 yıllık lisan 280 lira gibi bir şeydi yanlışım yoksa.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Kriptolu dosyalar duruyo fakat bilgisayara format atılmış. Dr.web in Türkiyede bunu çözebilecek bir bayisi var mı ? 800 tl verilirde çözebilirler mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tma yapıldı Türkçe sürümüde yayınlanmıştı 3 senedir Türkçe desteği var ama türkiye ofisi yok. dr.web' in sitesine gidip üyelik aç örnek dosyayı yola 1 gün ile bir kaç saat içinde yanıt verirler ama dediğim gibi İngilizce yapılıyor yazışmalar tamamen.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şansımı deniycem
  • http://www.virusler.org/2016/01/cryptolocker-ya-da-vvv-virusu-ve-cozum.html adresinde cripto virüsünün çözümünü bulabilirsin çözümü var ama biraz uzun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.