Merhaba bilgisayarımda uzun süredir ciddi bir sorunum var sorunu anlatmadan önce donanımımı yazayım anakart: Asus RAMPAGE FORMULA X48 işlemci: Q9300 QUAD CORE 2,5Ghz ekran kartı: Zotac 8800GT AMP Ram: 8GB 800MHZ kingston DDR2 hdd: 80 gb sata(system) - 500gm sata - 160 gb pata kasa: Thermaltake TsunamiDream 3000BWA power: Tagan BZ 700 dvd - writer (sata) şuanki işletim sistemi vista 64 bit tr, bundan önceki xp pro 64 bitti. her iki işletim sisteminde de bilgisayara ilk power düğmesine bastığınızda işletim sistemi başlar gibi oluyor ama welcome falan yazan sayfa gelmeden ekrarn kararıypr ve bir daha görüntü gelmiyor.vista da da şuan aynı.3-4 defa resetleyince çalışıyor.Ana karta bios updateti yaptım sorun aynı.Tüm driverlerın en güncellerini yükledim sonuç aynı, ramları çıartıp tek tek veya farklı kombinasyonlarda denedim aynı.fakat bu son vistayı yüklemeden önce xp pro sanki düze gb.okaynıydı hiç bir zaman ilk power düğmesine bastığımda açılmadı son zalarda sanki açılmaya başlaıştı ama ara ara tekliyordu. ve ben bu sistemi yaklaşık 1 yıldır bu şekilde delirerek kullanıyorum. dikkatimi çeken olaylarıda size aktarayım.örneğin bilgisayar açık veya açılıyorken kasanın kapağı açıksa kapattığım veya biraz sert kapattığım zaman bilgisayar reset atıyor, birde ramlerim 800mhz olmasına rağmen ilk açılış ekranında ddr2 667 mhz yazıyor.Biosa girip autodan çıkartıp 800mhz yi seçtiğim zaman 800 mhz açılıyor ama ben herşeyi default ayarlarında tutuyorum yine bir değişme yok. sistemde herhangi bir overclock mevcut değil bu dertten muzdarip olan veya bilgisi olan yarıdımcı olursa çok sevineceğim yoksa bi gün camdan atacağım kasayı.
sanırım bu konu hakkında bilgi sahibi olan çıkmayacak.
bilgisayarinin powerini degistirmelisin. powerini degistir daha guclu bir power ile sistemini acmayi dene eger hata gene devam ediyorsa yeni bir ram al. sorun bunlar. bu dediklerimi yaparsan problemin cözülecektir
Hocam özkan kadar cesur değilim bi parçanı tahmin üzerinden değiştirmeni isteyeyim ama henüz bu gün çözdüğüm bi problemdede olduğu gibi ekran kartının üzerinde durmalısın elinde yedeğin varsa test etmende fayda var.
Zamanında dedik ki: "Bilgisayarda bir sorun olduğu zaman, hangi parçada sorun olduğunun anlaşılması kolay değildir, bazı bilgilerle sorunlu parçayı buluruz ama şu bilgisayar dünyasında sorunlu olduğu en son düşünülen, hiç akla gelmeyen parça, güç kaynağıdır"
Sanırım bunu bundan 2 - 2,5 sene önce kadar söyledik. O zamanlar kimse "sorun güç kaynağı" demezdi. Şimdi görüyorum ki en ufak bir sorunda direkt olarak "güç kaynağıdır o" deniyor. İyi bişey mi kötü bişey mi anlayamadım ama el insaf, Tagan gibi bir firmanın çıkardığı 700 watt'lık güç kaynağına "olmaz" derseniz abartmış olursunuz.
Neyse...
Yazdıklarınız kadarıyla hard diskte sorun var gibi görünüyor, gördüğüm kadarıyla başka bir hard diskle de denememişsiniz. Tamamen sağlam ve stabil olduğunden emin olduğunuz bir hard diske herhangi bir işletim sistemi kurmayı deneyerek sonucu bildirirseniz süper olur. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: xXx_xXx
Hocam özkan kadar cesur değilim bi parçanı tahmin üzerinden değiştirmeni isteyeyim ama henüz bu gün çözdüğüm bi problemdede olduğu gibi ekran kartının üzerinde durmalısın elinde yedeğin varsa test etmende fayda var.
ekran karti ile ne alakasi var anlayamadim... arkadasin yazdigi problemi tam olarak okumamissin galiba arkadasim. sorun ya power da yada ramda en son ihtimal olarakta hdd olarak görüyorum ama ekran kartinin olacagini pek sanmiyorum