merhabalar, sistemimde gtx 1060 6gb i5 8400 ve 16 gb ram bulunuyor son zamanlarda eski oyunlarda bile 60 fpsin üstüne çıkmadığımı fark ettim kimi zaman 30ları da bulabiliyor gta 4te 50 fps alıyorum gta 5te ise 40 fps alıyorum bu değerler normal mi yoksa ben mi bir yerde hata yapıyorum (gpu yazılımlarını silip tekrar yükledim değişen bir şey olmadı) |
bilgisayarımda eskiden alabildiğim değerleri alamıyorum?
-
-
Hem işlemcinin hem ekran kartının termal macunu kurumuştur ayrıca gta 4'ü kıstas olarak alma çünkü o oyunun bilgisayara optimizasyonu çok kötü.
-
hocam termal macunu 1 ay önce değiştirdim çok kaliteli bir şey değil kalitesinden kaynaklı olabilir mi
-
Kalitesi kötü olsa bile performansı arttırması gerekirdi. Korsan oynuyorsan virüs kastırıyor da olabilir.
-
yok korsan da oynamıyorum ki disklerimin çoğu dolu onunla alakalı olabilir mi?
-
Merhaba, normal şartlarda GTA IV'de ortalama 100 FPS alman lazım ki konu başlığından anlaşılacağı üzere eskiden bu değerleri görebiliyordun. Aklıma gelen bir kaç ihtimal var. Bunlar;
1-) Kurulu olan HDD'nin zarar alması/bad sector oluşturmasından dolayı okuma hızlarındaki gecikmelerden kaynaklı kasma
2-) Arka planda çalışabilecek zararlı bir uygulama yoluyla bilgisayarının tam performans alamaması (MalwareBytes ve farklı virüs programları ile taratmanı öneririm.)
3-) Özellikle Windows'un kurulu olduğu sürücünün ki genellikle "C:\" idir. Bunun sonuna kadar dolu olup ram için ayrılanı kullanamaması
4-) GTA IV'ye gelen grafik güncellemeleri sebebiyle senin ekran kartının artık yetersiz kalması (çok düşük ihtimal yeni yayımlanmış olan bir örn: https://www.youtube.com/clip/UgkxN9sX9WcVsRu1NYJDTIZbJz7UvMreB59n?si=E3EBxD34Qcgdsq-G
5-) Başka ihtimal aklıma gelmiyor
-
teşekkürler gta4ü bitirdim üstad
Benzer içerikler
- bilgisayarın sesi az çıkıyor
- mouse tekerleği düzgün çalışmıyor
- asus laptop güç ışığı yanıyor ama açılmıyor
- kısıtlanmış wifi nasıl düzeltilir
- youtube geçmişimde izlemediğim videolar var
- windows ekran görüntüsü alma
- mavi ekran hatası
- suya düşen telefon
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- udf dosyası nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X