Merhaba Arkadaşlar bilgisayarımda resimde olduğu gibi dosylarımın uzantılarının sonunda farklı farklı harflerle uzantılar eklendi.Bu uzantıları silincede dosya bozuk uyarısı alıyorum.Birde dosylarımın başıan locked- diye bir yazı ekledi.Çözümünü bilen arkdaşlarım yardımcı olabilir mi?
ya dosyaları kilitleyen bir program kullandınız ya da virüs girmiş ve dosyaları kilitlemiş, muhtemelen hacker size bunu para karşılığında ssatacaktır.
Peki çözüm olarak ne önere bilirsiniz.Combofixle tarattım virüs programları ile tarattım.format atsam çözüm olurmu acaba
Dosya Uzantılarındaki saçma sapan yazıları sil mesela .pdf'kısmı kalacak şekilde bırak. Bazen Virüslerin etkilediği dosyalar bu şekilde kalabiliyor. Antivirüsler ile virüsleri silmiş olsanız bile bu geçerlidir. Bende de .exe şekilde kalmıştı bir ara elimle tek tek düzelttim.
Sıkıntısız kullanıyorum halan daha dosyalarımı. Uzantıları düzelttikten sonra tekrar taratın mutlaka.
Dediginiz şekilde de yaptim her uzantisini sildigim dosyayi acmaya calistigimda dosya bozuk hatasi aliyorum
@Football Mania'nın da dediği gibi bir virüsün işi olduğunu düşünüyorum. Dosyalarınızın yedeği varsa fazla geç kalmadan format atmanızı ve bütün dosyalarınızı taratmanızı öneririm.
eğer kapatmadıysan hdd nin previous versions kısmından dosyalardan alabildiğini al, orda eski halleriyle duruyordur çok büyük bir ihtimalle
takip, sorunu çözerseniz bizi bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Sistem geri yüklemeyi dene mutlaka, benzer sorun yaşamıştım arkadaşımın bilgisayarını bu şekilde düzelttik....bayaa uğraşmıştık tek tek birlikte uzantı açmayla olmuyor malesef...!
gece gece bir çözümü daha var şimdi cevaplanan mesajlar kısmında görünce hatırladım, attrib komutu ile cmd üzerinde dosyalar yeniden oluşturulabilir de, biraz araştırırsan bulabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: Dracos
gece gece bir çözümü daha var şimdi cevaplanan mesajlar kısmında görünce hatırladım, attrib komutu ile cmd üzerinde dosyalar yeniden oluşturulabilir de, biraz araştırırsan bulabilirsin
hocam bu pek attrib lik duruma benzemiyor bence, attrib özniteliklerle falan alakalıydı yanlış hatırlamıyorsam. yinede denemekte fayda var ama düzeleceğini pek sanmıyorum attrible.
Dosyaların sonundaki uzantıyı sil. Dosya formatı neyse onu yap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme