Şimdi Ara

bilgisayarımdaki İlginç Problemler Yardım Lütfen !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Pc açıldıktan 2-3 saat sonra donuyor.Hiç bir işlem yapılamıyor. Mecburen Reset atıyorum.Açılırken Siyah Bir Ekran geliyor 3-4 Şık çıkıyor Nolmal Mod da başlat - Güvenli mod da da Başlat gibi şeyler çıkyıor. Normal i enter ladığımda ekran kararıyor ve hiç açılmıyor. Ancak Pc yi tamamen kapatıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra Normale dönüyor ve 2-3 saat sonra yine aynı olaylar .

Bilgisayarı Aldığım yere götürdüm problemimi anlattım Format dendi.Fakat ben daha önce den de Format atmıştım sorun aynıydı . Neyse Onlarda bi format attı aldım bilgisayarı evde yeni güncelleştirmeleri falan kurdum bilgisayarı tekrar başlatması gerekio dedi . Tekrar başlattım. Açılışta windows-system de bi hata olduğunu yada eksik bir dosya olduğunu gösteren siyah bi ekran çıktı alttan devamı enterladım. Tekrar siyah bi ekran hiç bi değişiklik yok .
    Tekrar götürdüm Sorunum hala devam ediyor diye.1 gün daha baktılar Sıcaklıktan yapıyor olabilir dendi. Dinlendirin ara sıra tekrar açın dediler.

Böyle şey olurmu yha . Ben bilgisayarın keyfine göre mi davranıcam . Bilgisayar 24 saat Açık kalır Ben ne zaman istersem kapatırım Bu ne saçmalık .
    Daha bilgisayarı alalı 1 sene olmadı . İlk aldığım da bir sürü oyun yüklüydü Hiç bir problem yaşamıoyrdum.Şimdi ise 1-2 oyun yüklü Bilgisayar yavaş ve 1-2 saat sonra donuyor , kitleniyor

Ne yapmam lazım ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastrains -- 28 Ağustos 2009; 19:44:14 >

• Arkadaşım ya RAM'lerinde/veya RAM slotlarında, ya da fanlarında arıza vardır, ama RAM olma olasılığı çok yüksek. Kaç tane RAM'in var? Eğer birden fazla ise biri hariç diğerlerini sök, o şekilde kullan bilgisayarını bir süre. Eğer hiç donma olmazsa sorun çıkardığın RAM'dedir.
    Eğer sorun devam ederse, bilgisayarında kalan o tek RAM'i diğer slota tak, bir süre kullandıktan sonra yine donarsa diğer slota tak.. Bu işlemi diğer RAM'lerin içinde sırasıyla uygula.

Sonunda hatalı olan RAM'i veya RAM slotunu bulacaksın.

Eğer hiçbiri işe yaramazsa fanlarında arıza vardır, bu da neden hemen değil de bir süre kullandıktan sonra donma olduğunu açıklar, aşırı ısınıyordur ya işlemcin, ya ramlerin, ya anakartın.

Sen önce RAM olayını çöz.
  • özellikle işlemci fanı olmak üzere butun fanlar duzgun çalısıyormu eğer düzgün çalısıyorsa fanı sok temizle güzelce altındaki termal macunu asetonla temizle ve tekrardan sur muhtemelen ısınma sorunu yasıyorsun ondan oluyor
  • Muhtemelen Fan sorunu şu yaz günü.
  • Bütün fanlar Çalışıyor . Fanların temizliğinide yaptım. ama sorunum devam ediiyor.
    Termal macunu temizledik diyelim tamam daha sonra nerden bulcam ben bu macunu =)
    Macun sürmeden taksam olmaz mı ?

Ya ben her yaz ayı bu kasayla mı oynucam ya, yokmu bunun kesin çözümü acaba vantilatör mü soksam kasanın içine napsam canım sıkıldı ha .
    götürdüğüm teknik servisin yapabileceği bir iş varsa tekrar götüreyim . Onlarda sallayıp duruyolar gerçi bizim yapabilecemiz bişi yok dinlendirip açın diyor

Ram lerde herhangi bir sorun olduğunu zannetmiyorum denedim problem yok Büyük ihtimal fan soğutmuyo gibi gelio Tabi sizler daha iyi bilirsiniz ben pc den pek anlayan birisi değilim.

Ne önerirseniz bi denerim. Ama denerken pc yi daha kötü duruma sokmaktan korkuyorum açıkçası :)

Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastrains -- 28 Ağustos 2009; 21:24:22 >

• darkness bilgisayarım 2 ram yeri var . söylediğin gibi remlerin birini çıkardım.
    Bilgisayarı aldığımdan beri bilgisayarı her açtığımda 3 kere bip yapıyordu. Ram in birini çıkardım alışık olduğum 3 bip sesi tekrar vardı. daha sonra aynı ramin yerini değiştirdim diğerine taktım . Bu sefer 1 kere bip yaptı dikkatimi çekti. Az önce bir konuda okumuştum bip seslerine göre arızalar diye.

3 kere bipleyen yer bozukmudur acaba ama oraya taktığım ram i okuyordu
  • O bip konusunu ben hazırladım arkadaşım

Orada da belirttiğim gibi; bip sesleri bilgisayarına göre değişir, kiminden açılışta 1 bip, kiminden 3 bip gelir. Bu yüzden bu aldatıcı olabilir sorunla karşılaşmadığımız sürece. Sen tek Ram ile bilgisayarını kullanmaya devam et. Bakalım donma sorunu olacak mı. Birkaç saat sonra diğer Rami tak ve onunla kullan pcni.

Bu, hatalı donanımı bulmak için güzel bir taktiktir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi 2 ram i de taktım. Eskisinden tek değişikliği birbiriyle yer değiştirmeleri oldu. Artık bilgisayara girerken tek bip le girioyurm .Bu ramlar konusunda iyiye işarettir heralde ?

Problem hala devam ederse , sorunum fanlarda oluyor heralde ?

Yoksa ram kontrolüne devam mı?
  • Kasanın Yan kapaklarının 2 sinide çıkarmıştım ve kasayı bilgisayar masasının sağ alt rafından dışarıya çıkardım camıda açtım esiyor :) Şimdiye kadar kasma yapmadı =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastrains -- 28 Ağustos 2009; 21:57:33 >
  • Ramlerin yerlerinin değişmesi sorununu gidermez.

Ram bozuksa hangi slotta olduğu farketmez, çalışmaz sonuçta.
    Slot bozuksa, hangi Rami taktığın farketmez, o da çalışmaz.

Dediğim gibi yaparsan, sorunun Ramde mi yoksa slotta mı olduğunu anlayabilirsin, ve kalıcı bir çözüm bulabilirsin.

Ondan sonra duruma göre fanları kontrol edebilirdin.
  • Hımm, gerçekten de fan sorunu olabilir öyleyse. Benim önceki bilgisayarımın kasa kapaklarını hiç kapatmazdım, kapattığım anda donma oluyordu pcde. 2 sene boyunca hep öyle kullandım, öğrenci evi olunca pek farketmiyor açık veya kapalı, ev zaten dağınık
  • Sorun fansa Onu nasıl çözücez _?
  • Isı ölçümleri yapan programlar var, Everest Home Edition gibi, onları kullanabilirsin.

Ramlerden ne haber, donma devam mı ediyor?
  • hiç sorun yok şuan tıkır tıkır ama odanın içide buz gibi Ben bile üşümeye başladım. Kasa bu soğukluta ısınmaz tabi :) Ancak yarın öğle satinde anlarız donyormu donmuyor mu :)

Bu ısı ölçümleri yapan program bana neyi sağlar.Sadece ısıyımı ölçer yoksa Isıyı düşürmeyede yardımcı olur mu ?
  • Ramleri yerine oturtamamışsındır, olur herkesin başına gelir. Sıcaklık esaslı diyenlere motherboard monitor programından baksınlar cpu mobo sıcaklıklarına derim. Herhangi bir hız aşırtma yapmışsan bir de yapmadan dene. Ekran kartı sıcaklıkları için gputool, rivatuner ya da catalyst control center. Saygılar.
  • Everest Home Edition yükledim

sağ altta simgelerde anakart 35
    İşlemci 38
    çekirdek 1 45 i gösterio yüklediğim programdan performanslarını denemek için bişiler yaptım sıcaklıkları arttı

İşlemci 55 - çekirdek 53 fakan yükseldi pc kasmaya başladı.O sırada başka bi klasör açmayı denedim yanıt alınamıyor dedi.Yani büyük ihtimal sıcaklıktan bana da yle gelio

Bu arada Kasadan yine 3 bip sesi gelmeye başladı bu normal mi sizce ?
  • sorun harddiskte olabilir mi?
  • nerden anlayaibliz ?
  • hd tune ile fafan bir tara prosuyla. f disk yap makinaya komple yavaş biçimleme yap hata verecek mi. hardiskten olaan dışı ses geliyr mu ona bak.
  • güncelleme yapıyorsun ve bilgisayarımda sorun var açılmıyo siyah ekran geliyo falan diyorsun...güncelleme bilgisayarı öldürür bu bi gerçektir ve tavsiye edilmezde etmemde(service pack paketi yüklemek yetmiyormu niye güncelleme yapıyorsun?)...sorunun kesinlikle sıcaklıkla fanla alakası yok temiz format çek sürücünü biçimlendirip bidahada güncelleştirme yükleme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.