Şimdi Ara

Bilgisayarımdan beklenen perfonmansı alamıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni pc aldım 8gb ram , i5 işlemci (sanırsam i5 4120) , amd r7 m260 2gb ve 2.7ghz
    Çoğu kişi gta 5 mediumda oynarsın rahat dedi fakat cs:go da ayarları düşürmeme rağmen 25-30 fps
    alıyorum kafayı yiycem lütfen yardım edin !

• i5 4120 yok diye biliyorum i3 4120U olabilirmi acaba? Oyun için pek ideal bir laptop değil aslında. FPS kaybınız intel hd graphicsden kaynaklanıyor olabilir yani oyuna girdiğinizde cpu üzerindeki grafik yongasını kullanıyor olabilir bu da fps alamamanıza neden olabilir. Nvidia nın panelinden ayarlanabiliyordu ama AMD de durum nasıl bilmiyorum. Crimson arayüzünde mutlaka vardır oyunlarda harici gpu yu kullanmanı sağlayacak ayar bir onu dene.
  • Ledox kullanıcısına yanıt
    Özür diliyorum i5 4210U imiş. Bide anladığım kadarıyla harici ekran kartını kullanmamı öneriyorsun ?
  • Yok hayır yanlış anlatmış olabilirim. Durum şöyle;

Kullandığın işlemcinin hd graphics 4400 özelliği var.Yani işlemcinin içinde grafik yongası var ve ekran kartı gibi görev görebiliyor. Bu işlemcilerle oyun oynarken bazı oyunlar senin laptopunda bulunan harici (sendeki AMD olan yani) ekran kartı yerine işlemcinin grafik yongasıyla çalıştırıyor oyunu ve böyle oyunca hd4400 yeterli gelmiyor, fps düşüyor. Benim başıma geldi bu durum Nvidia dan performans moduna getirip nvidia ekran kartımla çalıştırmayı ayarladığımda düzelmişti sorunum.
  • Bendede intel pentium G3258 işlemci MSI R7 250 ekran kartı var performans sorunu yaşıyorduk Cs-Go da 20 fps ye kadar düşüyordu.Sonradan ekran kartı üzerindeki fan hızını arttırıp ısısının düşmesini sağlayınca performans arttı tabi.Yani ne kadar ekmek o kadar köfte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captureThecrown kullanıcısına yanıt
    Peki fan hızını nasıl arttırabilirim ??
  • bios tan arttırırsın fan hızını

• Bugün tekrar aynı sorun baş gösterdi ısı normal seviyede fakat Cs-Go gibi oyunlar yine 20fps gibi rakamlara düştü

• msi afterburner kurarsan program sol üst köşede sana ekran kartı değerlerini gösterir böylece uygulama veya oyunlarda hangi gpu çalışıyor kaç derecede veya % kaçı kullanılıyor gözlemlersin. baktın gpu2 devrede çıkıp o oyunu gpu1 diye kendi görmezse elinle ayarlarsın. bir de dizüstü alırken sonu u ile biten işlemcilere dikkat et onlar genelde enerji tasarruflu düşük frekansta çalışan işlemciler.

ayrıca uygulama kısayoluna sağ tıklayıp harici gpu ile çalıştır gibi bir seçeneğin de olması lazım öyle de yapabilirsin işe yararsa şayet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.