Merhaba; bilgisayara bir hafta önce format attım atmadan öncede internet yoktu ve bilgisayar virüslere karsı korumasızdı şimdi internet var korumalı sayılabilir... bilgisayarın fisini taktıgımda bilgisayarı acmaya calsıyorum 1-5 saniye arasında hemen kendiliginden kapanıyo sonra tekrar tekrar denememde acılyo ve format attıktan sonra yedekledigim cdlerden yeniden bilgisayara yükledik ve bilgisayar hata olarak hatası veriyodu sonra Ad-Aware SE Personal yükledim o hata gitti ama bilgisayarı acma sorunu devam ediyor kablo kırılmıstır ihtimaline karsı da yeni kablo aldık devam ediyor bide kasanın bir kapagı acık yardımcı olursa cevap vermede yardımlarınız bekliyorum
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR
NOT:YANLIŞ YAZDIGIM KELİME OLABİLİR:)
Biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz. Mesela ekrana görüntü geliyor mu? Boot sırasında mı kapanıyor? Yoksa Windows açıldıktan sonra mı? , Yoksa tam Windoswun açılma esnasında mı?. Görebiliyrmusun o fır fır hareket eden çubuğu ?
ekran gelmeden bilgisayarı acarken windows acılmadan hemen kapanıyor
Tekrar tekrar deneyince açılma sorunu kronik arızalı Pentium D serisi bir işlemcide başıma gelmişti. İşlemcin buysa olabilir... Tam olarak hangi aşamada kapandığını da söylesen iyi olur. Görüntüdeki hata da bariz bir virüs yada truva atıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: ahmet3418
Merhaba; bilgisayara bir hafta önce format attım atmadan öncede internet yoktu ve bilgisayar virüslere karsı korumasızdı şimdi internet var korumalı sayılabilir... bilgisayarın fisini taktıgımda bilgisayarı acmaya calsıyorum 1-5 saniye arasında hemen kendiliginden kapanıyo sonra tekrar tekrar denememde acılyo ve format attıktan sonra yedekledigim cdlerden yeniden bilgisayara yükledik ve bilgisayar hata olarak hatası veriyodu sonra Ad-Aware SE Personal yükledim o hata gitti ama bilgisayarı acma sorunu devam ediyor kablo kırılmıstır ihtimaline karsı da yeni kablo aldık devam ediyor bide kasanın bir kapagı acık yardımcı olursa cevap vermede yardımlarınız bekliyorum
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR
NOT:YANLIŞ YAZDIGIM KELİME OLABİLİR:)
Ahmet dediklerinden hiçbişey anlamadım... Internetle virüslere karşı korumanın ne gibi bir alakası var çözemedim. Internet virüslere karşı koruma sağlamayı bırak virüslere davetiye çıkartır AV yoksa. Ne kastettiğini biraz daha berrak şekilde açıklamaya çalış. Ayrıca nokta virgül falan kullan! Hiçbişey anlaşılmıyor yazdıklarından...
Açıldıktan hemen sonra kapanmanın nedeni PSU ya da anakartla ilgili donanımsal bir sorun da olabilir. Mümkünse HDD'yi başka bir bilgisayarda dene. Sorunsuz açılırsa PSU ya da anakart arızalanmış olabilir.