Şimdi Ara

bilgisayarımı açamıyorum yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intel 915 pbl anakart 3.0 ghz işlemci dual ddr2 ram yeni bir pc aldım
    bilgisayarda herşey normal ama ekrana hiçbirşey gelmiyor.bilgisayarı çalıştırdıgımda anakart çalışıyor,fanlar çalışıyor ekranda birşey yok
    ramlari söküp denedim bios hata biplerini verdi
    ekran kartım pci express gigabyte onu söktüm denedim hata biplerini vermedi....ekran kartından olabilirmi? ama ben eski ve çalışan pci slot bir ekran kartı denedim ondada sonuç vermedi...güç kaynagım gercek 300 watt degil,ondan olabilirmi,,,ama bilgisayarda herşey çalışır gözüküyor ..sorun bios ta olabilirmi?..............Acele yardım böyle bir bilgisayar aldım iflas ettim ve bu bilgisayar yatıyoooo....YARDIM lütfen :(

• benim şahsi görüşüm ekran kartı slotunu yakmış olabilirsin bende emin değilim ama olablir parçalarını söküp başka pc de dene
  • intel 915 anakart lar onbord vga ıle uzerınde engegre ıle bırlıkte gelır ılk once onbor vga ıle makınanı ac ve bıosdan 1 ncıl vga olarak pcı express olarak ayarla

kolay gelsın + tabı eger montaj lamayı dogru yaptıysan ornegın kullandıgın power suplley 10x2 lıkmı yoksa 12x2 lıkmı bu konularda bırazdaha detaylı yazarmısın
  • valla başka parçalarla denemeyi bende düşündüm ama bu özellikleri yani lga soketi ve ddr2 ram olayını kayseride bilgisayarcılarda bile dogru dürüst bulamıyorum o nedenle öyle bir şansım yok...benim anakartta vga yok pci express slot var ekran kartı için

anakartta onboard ekran kartı yok olsa bile pci express ekran kartını takmadan deniyorum ya dediğiniz gibi onboard la açılması lazım yada bios ekran kartı hatası vermeli bip sesleri ile....
    güç kaynagına gelince 12*2 ile sanırsam 2 adet 12v çıkışını kastediyorsun eger onu kastediyorsan 12*2 benim güç kaynagı
  • simdi anakart guc kablosu slotuna eksıksız bır sekılde tam olarakmı takılı yoksa soldan bır ksım bosmu kalıyor

artı eger 10x2 lık ıse power supley p4 ler ıcın olan 2x4 besleme kablosu artı bırde onun yanında normal guc kablosunun gırebılecegı yer var oraya taktınlmı guc kablosunu
  • dedigini şimdi anladım benim güç kaynagı eski p4 1.7 pc min güç kaynagı idi 10*2 lik yani 20 pin....diger 2*2 lik ile yanındaki normal 1*4 lük te takılı....
  • ok sımdı anakart power guc kaplosunu sol taraf bos kalacak sekılde tak
    normal p4 ler ıcın olan 4 lu jackı yerıne tak ve artı bırtanede normal hanı su hdd taktıgın elektrık kablosu varya onunda yunası var anakart uzerınde onuda tak umarım dusuk woltaj verım anakarta zarar vermmeısıındır dene bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunu zaten defalardır deniyorum taktıgım yerler dogru bu sekilde baslatıyorum fanlar çalışıyo,anakartın ışıgı yanıyo,olumsuz birşeyde görünmüyor ama ekranda birşey yok biosu açmıyor ekranda tık yok...
  • hocam birde bios pilini değiştir varsa elinde fazla
  • pekı anaratın dual ddr2 desteklımı kontorl ettınmı sıtesınden bu sekılde acamıyorsan sana dıyecegım tek sey ramlarını anakrt kıtapcıgında yazan onerıye gore alman
  • bios pili elimde fazla yok ama pili ölçtüm tam 3 volt veriyo...

ddr2olayı ise bunları iyi araştırdım zaten bu lga775 intel915pbl anakart ddr2 den başka bir şey desteklemiyor...ddr takılamıyor elimde twinmos 256*2 ddr2 533 mhz var
  • olurmu canım ddr2 den baska desteklemıyo dıye ben bugune kadar sayısını hatırlamıyorum nekadar sattıgımın hıc bırınde ddr2 kullanmadım pekı ram chıp settı anakartın onerdıgı mı eger oyle ıse anakrtı aldıgın yere cpu ıle bırlıkte gıt benım daha once aldıgım 3 kart kısa devre yuzunden degısım olmustu sorun hemen hemen aynı dıye bılırız acmıyor ne yaptıysam actıramadım sonra degısım oldu
  • bendeki intel 915 pbl anakartın kitapcıgında bastıra bastıra göstermis ddr takılamaz diye ve ben ddr denedim pinler uyusmuyor......ddr2 şart benim anakarta
    senin o kısa devre olan 3 anakart hicmi cevap vermiyordu..benimkinin ışıgı yanıyor işlemcinin fanını çalıştırıyor ve hatta ramleri takmayıp deniyorum hata uyarısını da veriyor.bence kısa devre olmussa anakart hic calısmaz...
  • dogru soyluyorsun arakadasım ve serı numarasını atladım anakartın bu

Intel 915 PBL Moederbord

Het Intel® Desktop Board D915PBL is geschikt voor Intel® Pentium 4 processors en is voorzien van PCI Express* x16, DDR2 geheugeny, Intel® Matrix Storage Technology, and Intel® High Definition Audio voor een rijke multimedia ervaring.

Voor de volledige handleiding klik HIER.

Eigenschappen van het 915 PBL Moederbord:

Processor Front Side Bus 800 and 533 MHz

Power Supply: ATX12V 2.0 or SFX12V 3.0 compliant with 2x2 power connector

Chipset: Intel® 915P chipset

Memory Type: DDR2; 667, 400 & 333 MHz; Dual channel support
    Max Memory Up to 4 GB

Memory Slots: 4 DDR2 slots

Integrated Graphics: None

Integrated Audio: Intel® High Definition Audio

Integrated LAN: Intel® Pro/100 LAN

AGP Controller: None

Expansion Slots: One PCI Express* x16
    Two PCI Express* x1
    Four PCI

USB Ports: Four ports on back panel; Two ports on front panel with included USB/1394/Audio 3.5" module; Back panel USB/1394 bracket included in box

Peripheral Interfaces: One diskette drive interface; One parallel port; One serial port; PS/2 keyboard and mouse ports; One IEE 1394a port

HDD: Four Serial ATA (supports Intel® Matrix Storage Technology); One IDE (ATA 100/66/33)

Other Features : Heceta 6e; Intel® Precision Cooling Technology

dedıgım gıbı benım 3 anakart ta elektırk olarak sorunsuz calısmasına ragmen acmadı goturdum ıthalatcıya degısm yaptı sonra sıpdıye catı

• ben su an power supplly den süpheleniyorum tekrar arastırdım ve anakartımda atx12v 2.0 diyor ve ben bunu internette arastırdıgımda karsıma 480 watt lık ps ler cıkıyor...acaba 480 watt lık almak mı zorundayım....Bu konuda bilgiye ihtiyacım var....
    Acaba 480 watt tan asagısı o destegi saglamaz mı?
  • arkadaslar mesela uygun fiyata 500w frisby güç kaynagı buldum bu isimi görür mü sizce.....???
  • arkadaşlar bendede şu an sorun aynı inşallah power suplay dandır hemen deniyeceğim flower marka salıcakla kalın iyi geceler
  • Firisby 100watt dese bile inanmam yerinde olsam tagan alırdım bu sisteme olmadı aopen araştır bence

Ancak şu cmos olayını dene psu dan önce cmosla kartı
    cmos jumperını 1-2 den 2-3 dek pine getir(yani bir yana kaydır)
    ve pilide çıkar 10-15dkbekle sonra tekrar pil tak ve jumperı default hale getir
    bunları yaparken psu kapalı olmalı tekrar dene bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cisco -- 25 Kasım 2004, 8:15:09 >
  • başka bi RAM tak
  • ARKADAŞIM ANAKARTIN ONBOARD MU?ONBOARD SA BİOSTAN EKRAN KARTINI DİSABLE YAPTIKTAN SONRA EKRAN KARTI TAK. GERÇİ YENİ BOARDLARDA DEDİĞİMİN YAPILMASINA GEREK YOK AMA BAKMAK DA FAYDA VAR.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.