MASAÜSTÜ Bilgisayarımı POWER TUŞUNA BASTIKTAN 3 saniye sonra dıtlıyor ve ekrana veri gitmiyor.BİOSA DAHİ GİRMİYOR!!!!!!YARDIM EDİN LÜTFEN ! BİLGİSAYARIMI KULLANAMIYORUM ÇILDIRACAĞIM.....
kaç kere dıtlıyor bilgisayarın.
ton yok = guc yok devamli ton = guc kaynagi arızalı devamli kısa ton = arızalı ana-kart 1 uzun = Ram yenileme 1 uzun 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic 1 uzun 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin ) 1 uzun 3 kısa = Ekran kartında hata 1 kısa = Normal Açılış 2 uzun 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası 2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam) 3 kısa = ilk 64 K RAM hatası 4 kısa = zaman sayacı arızalı 5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram ** 6 kısa = klavye işlemcisi hatası 7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin) 8 kısa = Video Ram yanlis yazma 9 kısa = ROM bios toplam hatası
buna göre bir çözüm yolu arayabilirsin.
Çıkan ses hiç durmuyor fakat kesik kesik bir ses.dıtlama şeklinde yani.parçalı 1sn ses var 1sn ye yok
kardeş senin gönderdiğin bu ses şekillerinden ben kendiminkini anlayamadım sana zahmet bir daha açıkalarmsın ? olay şöyle ; ses kesik yani parcalı ama sürekli devamlı...yardımın için sagol...
biosun ayarları bozulmuşsa şöyle bir çözüm var: anakartın bios pilini çıkar 15 dakka bekle yeniden tak
ama senin dedine göre ya anakart arızalı yada güç kaynağı devamli ton = guc kaynagi arızalı devamli kısa ton = arızalı anakart
büyük ihtimal ram hatası eger iki ramin varsa tek tek dene ikisinide yoksa ram bulup test et
Ramler ile alakası olduğunu sanmıyorum. Anakartının buzzerı çalışıyor anlaşılan ama sanırım kötü haber anakartın bozulmuş arkadaşım. Tabi bir ihtimal sesi anlayamamışsındır psu bozulmuştur. Güç kaynağının tüm kablolarını sök anakartın üzerinden tekrar tak belki gevşemiştir yada çıkmıştır. Güç kaynağının fanı dönüyor mu diye kontrol et. Eğer güç kaynağında bir sorun yoksa anakartı servise götür eğer garantisi varsa.