herkese merhaba sadece pubg mobile için kullandığım bilgisayarım artık kasmaya başladı. sorunu çözmek için hangi parçaları değiştirmeliyim. bilgisayardan hiç anlamıyorum bu arada. hangi işlemci hangi anakarta uyar onu bile bilmiyorum. sadece işlemciyi değiştirsem performansa faydası olur mu? bütçe 3000 civarı işlemci i37100 3.9 anakart asus prime z270-k ram 8 gb 2333 mhz ekran kartı nvdia geforce gtx 1050ti < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgüler -- 13 Temmuz 2021; 23:5:12 > |
bilgisayarımı nasıl yükseltmeliyim
-
-
Bu şekilde alabilirsen bütün sorunların çözülecektir kardeşim.. anakartı yüksek tuttum.. böylece ileride, BIOS güncellemesi yaparak Ryzen 9 5950X modeline kadar tüm yeni modelleri de takabileceksin..
-
binlerce lira harcamana gerek yok.
1000-1100 tl ye 10100F ve b460(h410) 2.elde anakart ve işlemci al.
1 adette ram ekle elindekinden olsun.
1300-1400 lira civarına halledersin. eldekılerı de satarsan 500-600 eder minimum. max 800 tl ye iş bitmiş olur.
para değerli kullanmayacagın ürünlere extra para verme.
-
Bellekleri kullanmaya devam ederek bu işlemci ve anakartı alabilirsin.
www.vatanbilgisayar.comAMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 35MB 65W 7nm İşlemci - Vatan Bilgisayarhttps://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen5-3600-soket-am4-wraith-stealth-3-6ghz-4-2ghz-35mb-65w-7nm-islemci.htmlwww.vatanbilgisayar.comMSI B450M PRO-M2 MAX AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart - Vatan Bilgisayarhttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-pro-m2-max-am4-amd-ryzen-ddr4-3466-o-c-m-2-usb3-2-anakart.html
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07binlerce lira harcamana gerek yok.
1000-1100 tl ye 10100F ve b460(h410) 2.elde anakart ve işlemci al.
1 adette ram ekle elindekinden olsun.
1300-1400 lira civarına halledersin. eldekılerı de satarsan 500-600 eder minimum. max 800 tl ye iş bitmiş olur.
para değerli kullanmayacagın ürünlere extra para verme.
Bütçe kısıtlıysa en mantıklı çözüm bu.
-
Sistemde sorun görünmüyor temiz kurulum yaptınız mı yada sıcaklıkları core tempten kontrol ettiniz mi. Pubg mobile vs kasmaması gerekiyor bu bilgisayarın. Bilgisayar zaman eskiyip donmaya başlayan bir şey değildir.
-
bu bilgisayar donma kasma yapacak bir bilgisayar değil.
termal macun değiştirin, fan temizleyin, ısı kontrol edin.
hala sorun varsa mining virüsü vs yemiş olabilirsiniz, sadece oyuna girdiğinizde gpunuzu kullanan oyunda değilken gpu kullanmayan mining virüsleri var, kendilerini belli etmiyorlar. temiz kurulum yapın.
öncelik macun değişimi olsun. bilgisayar zamanla eskimez donmaz.
-
Oyunda yarım saat geçirdikten sonra donmaya başlıyor. Sizin dediğiniz gibi ısı problemi olması olası. İlk önce bi PC servisinde bu işlemleri yaptırıp deneyim öyleyse.
Ayrıca kasadaki mikrofon soketi de arızalı kendim değiştirebilir miyim diye baktım ama sökmek mümkün görünmüyor kasanın her yeri perçin. vida filan olmasını bekliyordum. Tamirciye sordum değiştirmeye 250 dedi fiyat normal mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X