Şimdi Ara

Bilgisayarımı yeniledim restart atma sorunu başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben bilgisayarıma ufak bir yenileme yaptım anakart,Ekran kartı ve fanlarımı tamamıyla yeniledim. Bilgisayarım da ısınma sorunu yok virüs vb şeylerde yok yeni format atıldı. Ancak benim bir sorunum var bilgisayarım bir oyuna mesela CS:GO , Dota gibi oyunlarda maça girince 30 sn içinde res atıyor tekrar açıldığında oyunları sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Şöyle desem daha iyi olur mesela dota'da bir maça giriyor hero'mu seçiyorum 30 saniye içinde pc res atıyor. Bilgisayar tekrar açıldığında oyuna bağlandıgımda sorunsuz şekilde oynuyorum bir dahaki maça bağlandıgımda tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Bu sorun power supply'den dolayımıdır?

Hard diskide HDTune programıyla tarattım 1 adet bad sector çıktı.

Ekran kartı " MSİ GT630 "
    Anakart " H61M-P20/W8 "

Power supply

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Run2Knife -- 19 Temmuz 2014; 21:58:46 >

• Bilgisayar şu sebeplerden dolayı resetler

1-Aşırı ısınma (ısınma olmadığını belirtmişsin)
    2-Ram arızası (mem test ile test edebilirsin yada başka bir bilgisayarda)
    3-Güç kaynağı (gördüğüm kadarıyla 300 watt'lık bir güç kaynağın var sistemi güncellediğini de söylüyorsun donanımını bilmediğim için güç kaynağının yetip yetmediğini söyleyemeyeceğim, parçalar değişmeden önce böyle bir sorun varmıydı? Eğer yok ise güç kaynağı yetersiz kalıyor.

Ayrıca bad sector'ün bulunduğu konuma harddisk'in okuma yapmak için gelirse donma ve takılma yaşayacaksın ayrıca bad sector zamanla virüs gibi artacaktır, tavsiyem harddiskteki verilerini yedekleyip yeni bir disk alman.
  • Bu parçaları değiştirmeden önce bilgisayarımda ısı sorunu vardı bilgisayarım ısındığı içi restart atıyordu bende tüm fanları yenileyerek ve termal macunlerımı tazeleyerek bu sorunun üstesinden geldim şuan da herhangi bir ısı sorunum yok oyunlarda olması gerektiği ısıyla oynuyorum. Daha sonra anakart ve ekran kartı değiştirdim restart sorunum başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Run2Knife

Arkadaşlar merhaba ben bilgisayarıma ufak bir yenileme yaptım anakart,Ekran kartı ve fanlarımı tamamıyla yeniledim. Bilgisayarım da ısınma sorunu yok virüs vb şeylerde yok yeni format atıldı. Ancak benim bir sorunum var bilgisayarım bir oyuna mesela CS:GO , Dota gibi oyunlarda maça girince 30 sn içinde res atıyor tekrar açıldığında oyunları sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Şöyle desem daha iyi olur mesela dota'da bir maça giriyor hero'mu seçiyorum 30 saniye içinde pc res atıyor. Bilgisayar tekrar açıldığında oyuna bağlandıgımda sorunsuz şekilde oynuyorum bir dahaki maça bağlandıgımda tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Bu sorun power supply'den dolayımıdır?

Anakart " H61M-P20/W8 "

Power supply

300 watt psu acaba diğer sistem özellikleri nedir(bana sakın ekran kartı modeli yazmayıp sadece ramini yazmayın)

• Run2Knife kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdığım gibi güç kaynağın yetersiz geliyor olabilir, ''oguz298'' in dediği gibi donanımını yazarsan daha sağlıklı bir yorumda bulunabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Arkadaşlar merhaba ben bilgisayarıma ufak bir yenileme yaptım anakart,Ekran kartı ve fanlarımı tamamıyla yeniledim. Bilgisayarım da ısınma sorunu yok virüs vb şeylerde yok yeni format atıldı. Ancak benim bir sorunum var bilgisayarım bir oyuna mesela CS:GO , Dota gibi oyunlarda maça girince 30 sn içinde res atıyor tekrar açıldığında oyunları sorunsuz şekilde oynayabiliyorum. Şöyle desem daha iyi olur mesela dota'da bir maça giriyor hero'mu seçiyorum 30 saniye içinde pc res atıyor. Bilgisayar tekrar açıldığında oyuna bağlandıgımda sorunsuz şekilde oynuyorum bir dahaki maça bağlandıgımda tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Bu sorun power supply'den dolayımıdır?

Anakart " H61M-P20/W8 "

Power supply

300 watt psu acaba diğer sistem özellikleri nedir(bana sakın ekran kartı modeli yazmayıp sadece ramini yazmayın)

Alıntıları Göster
    Kusura bakma da ne demek istediğini anlayamadım dostum? Hangi özellikleri istiyorsun dxdiag daki bilgileri atayım işini görür mü?

• quote:

Kusura bakma da ne demek istediğini anlayamadım dostum? Hangi özellikleri istiyorsun dxdiag daki bilgileri atayım işini görür mü?

bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de ss at.
    dxdiagtaki ekran kısmının resmini at
  • bilgisayarının sahip olduğu donanımları yazman gerekli ,ekran kartı,anakart,ram,işlemci gibi parçaların modellerini yazmalısın.
  • Bilgisayar özelliklerim bunlar arkadaşlar;

https://store.donanimhaber.com/f6/c4/70/f6c470156383aaa7b11360f36c56287f.png

https://store.donanimhaber.com/a2/a0/e4/a2a0e41ff39353bb21b34835663318e7.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Run2Knife -- 19 Temmuz 2014; 23:36:14 >
  • quote:

Bilgisayar özelliklerim bunlar arkadaşlar;

Bilgisayarımı yeniledim restart atma sorunu başladı Bilgisayarımı yeniledim restart atma sorunu başladı

psu değişimi lazım gt 630 sorun değilde işlemciye yetersiz kalır kalitesiz bir 300w. tavsiyem ileri dönük olarak 600w kaliteli bir psu dur ama 450/500 yeterlidir

• Ya tamam da az önce biriniz ram ile ilgili sorun olabilir dedi içime kurt düştü hemen flash bellek bulup denemem lazım Memtest86+ adlı programı.. PSU dan olma olasılığı daha yüksektir değil mi?
  • quote:

Ya tamam da az önce biriniz ram ile ilgili sorun olabilir dedi içime kurt düştü hemen flash bellek bulup denemem lazım Memtest86+ adlı programı.. PSU dan olma olasılığı daha yüksektir değil mi?

tm ramden şüphelendiysen bluescreenviewi indir. mavi ekran yoksa ramdede sorun yoktur. bad sectordende olabilir. psudanda
  • Mavi ekran sorunum yok çok şükür :) 1 Adet bad sectorün çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum doğrusu ama başka bir pc de test edeceğim. Ha bir şey daha PSU alacak olsam marka çok fark eder mi?
  • quote:

Mavi ekran sorunum yok çok şükür :) 1 Adet bad sectorün çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum doğrusu ama başka bir pc de test edeceğim. Ha bir şey daha PSU alacak olsam marka çok fark eder mi?

tabikide fark eder. dediğim programı indirin. siz mavi ekranı görmeseniz bile windows dump dosyası oluşturabilir
  • Programı çoktan indirip kurdum ancak kullanmayı beceremedim internette araştırdım düzgün bir talimat bulamadım. Size de sormadım çünkü yeterince rahatsız ettim zaten daha doğrusu daha fazla uğraştırmak istemiyorum sizi..
  • quote:

Programı çoktan indirip kurdum ancak kullanmayı beceremedim internette araştırdım düzgün bir talimat bulamadım. Size de sormadım çünkü yeterince rahatsız ettim zaten daha doğrusu daha fazla uğraştırmak istemiyorum sizi..

programı açın ss atın. sorun değil 2 ye kadar burdayım

• quote:

https://store.donanimhaber.com/be/d3/dd/bed3dd77643c745c88c540fcf7344b9b.png

Buyur ustam

ramlerden sorun çıkcağını sanmıyorum. olsaydı burası dolu olurdu. tamamen emin olmak isterseniz memtest yapabilirsiniz

• Peki ustam her şey için teşekkür ediyorum son bir şey soracağım onerebileceğin bir psu var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.