Şu anda evimdeki bilgisayarda Pentium D 2140 @1,6 Ghz işlemci, 1,5GB Ram, Ati X1300 ekran kartı, 350W PSU var. Ufak bir bütçeyle (500-550TL) arası bilgisayarımda biraz değişiklik yapmak istiyorum. Cpu: Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci Anakart: GA-880GM-UD2H AM3 AMD 880G/SB710 DDR3 1800MHz (O.C.) VGA%HDMI Anakart Ram: 2GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram (KVR1333D3N9/2G) almayı düşünüyorum. Çok fazla grafik isteyen oyunlar oynamıyorum. Ondan dolayı anakartın üzerinde on-board gelen ekran kartı işimi görecektir. Fakat şuna kafam çok takıldı: 350W'lik psu anakartım için yeterli olur mu. Başta da belirttiğim gibi çok sağlam grafikli oyunlar oynamıyorum. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz ya da tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.
çizgi elektronik sitesine giriniz ve orada sisteme göre watt tüketim değerinizi görürsünüz. 955 işlemci 100 watta yakın bir değer di sanırım ama yük altında artabilirde. anakartın üzerindeki e.kartı ise sizin işinizi görecek değerde olmayabilir. oynayacağınız oyunda bağlı. biraz paraya kıyın ve sağlam olsun psu + e.kartı almanızı tavsiye ederim
e2140 ile idare edebilirsin bence. e.kartı olarak 4670 ya da gt240 gddr5 bakabilirsin. şahsen komple sistem yenilemesem, bu 3 parçayı değiştirmezdim.
upgrade için mantıklı çözüm .psu da tabiki yeterli gelecektir.fakat oyun oynamıyorsanız , işlemciyi yoracak uygulamalar çok kullanılmıyorsa bu kadar bütçe ayırmanıza gerek yok.yeni bir dual core işlemci alarak yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim.örneğin e 5400 alabilirsiniz.
Bu parçaları aldıktan sonra yavaş geri kalan parçaları da yenilemeyi düşünüyorum. Ekran kartı ve psu ardından da ek ram alabilirim tabi zamanla maddi durumuma bağlı olarak. Bu 3 parçayı alarak sistemimde yavaştan değişiklik yapmayı düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşayan olduysa bildirirse sevinirim.