Şimdi Ara

Bilgisayarımı yükseltmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım eskinin iyisi şimdinin idare ederi denebilecek bir sistem bana göre
    Hikayeli eski oyunları oynamak istiyorum(gta v, mafia serisi , metro serisi , skyrim , hitman , assassin's Creed .) Gibi oyunları oynamak istiyorum sistemim kaldırıyor sistem özelliklerim şu şekilde ;

Anakartım msi 1151 çipsetli modeline bakamadım
    İntel i5-6400
    Amd rx580 8gb
    16 gb ram 2333 mhz bir birinden farklı iki marka biri 3200 mhz
    240 ssd
    460 hdd (laptop)
    500w power sup (?)

Sizlerden destek istediğim konu şu amd işlemci kullanmak istiyorum ve şaun ki sistemim de zamanında araştırmadığım için çok fazla optimizasyon sorunu olan bir işlemci varmış valorant gibi bir oyunda fps droplar oluyor ayarlarım en düşükte de orta da yüksekte yani her ayarda drop yaşıyorum darboğazdan kaynaklandığını düşünüyorum
    İşlemcimi yükseltmem sorunu çözer mi ve sisteme 4 k lık bir bütçe ile nasıl bir değişiklik yapabiliriz

• Ryzen 5500 ve b450/a520 anakart gelir gibi 4 bin tlye.
  • Yukarda önerilen bileşenler ile ve ramlerin ikisininde 3200 olması ile muhtemelen çözülür. Temiz bir format da gerekir. O ramlerin birinin 3200 olması şu an önemli değil.

Çünkü ikiside düşük olan frekansta çalışır o frekans siz 2333 yazmışsınız ama o frekans 2133 yani en düşük ddr 4 frekans hızı. 3200 ramde boşuna o hızda çalışır. Dropların bir kısmı da bu ramin düşük hızından ve psu kalitesiz ise ondanda olur. Sadece işlemci ve anakart değişimi ile düzelmeyebilir.

Oyunları da o laptop hdd ne kurmayın o da etkiler, windows ve oyunlar ssd de yüklü olsun.

• n201 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizce daha düşük bütçe ile nasıl bir yükseltme yapılabilir
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz için en kısa zamanda söylediklerinizi uygulayacağım
  • DOLPHİN7 D kullanıcısına yanıt
    Ucuza i7 6700 bulursan anca oyle olur(1000 tlye falan o da) ekran kartin zaten yeterli.
    Yukardaki ryzen kombosu zaten en ucuz guncelleme sekli
  • n201 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederimm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.