Arkadaşlar,Daha bu gün bilgisayarım açıkken harddisk'den sesler gelmeye başladı.İlk önce pc kendini kitledi ve daha sonra kapandı.Tekrar kendini başlatırken bende kasayı açtım ve harddisk kablosunu çıkarrtım.Tekrar taktığımda bir patlama oluştu ufak çapta ve pc kendini kapattı.Daha sonra kasanın içine baktığımda daha önce görmediğim bir kablo gördüm.Bilgisayarı tekrar açmak istediğimde power tuşuna basıyorum fakat çalışmıyor.Sizce bu sorunun çözümü ne olabilir??
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
PC'nin power kablosunu çekin ve birkaç kez açma tuşuna basın. İçindeki elektirik boşalsın.
Ardından açmayı deneyin, açılmazsa power butonunun kablosunu takip edin. Anakartın üzerinden çıkmış olabilir
baktım fakat power kablosunu göremedim , power tuşuna giden bir çok kablo var ayrıca power tuşunun arkasında bir demir var , ondan power tuşuna net olarak giden kabloyu seçemiyorum.
PSU'ya giren power kablosunda bahsetmiştim ben. Çekip, power tuşuna basın. Tekrar takın, çalıştırın.
Anakartın üzerindeki switchleri kontrol edin. Power Switch'e giren kablo varmı acaba ?
PSU'da sıkıntı olabilir, anakarta elektrik geliyormu ?
anakartı yada psu yu yakmıl olabilirsin..anakartın pilini çıkar ..power kablosunu çek..10 15 dakka bekle tak yeniden dene...dediğin çat sesi bendende gelmişti eski anakartımda...