Şimdi Ara

Bilgisayarımın rastgele kapanma ve kitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bilgisayarım random zamanlarda kapanyor veya kitleniyordu. Bazen oyunun ortasında, bazende video izlerken hatta yemek yemeğe gidip geldiğimde kapanmış olabiliyordu. neden kapandığını bulamadım. bugün hwinfo'da ssd min S.M.A.R.T status=failure olduğunu fark ettim. Crystal disk info da test yapmaya başladım ama yazmada son iki kısma geldiğinde kapandığını fark ettim. ne yapmalıyım neleri test etmeliyim ? sorun ssd den mi başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir mi ?Yardım ederseniz sevinirim.

Sistemim:

SSD:KINGSTON SUV300S37A120G

AMD FX-9370
    Powercolor Radeon R9 280X
    GIGABYTE 990FXA-UD5 R5
    Corsair Vengence ddr3 4x2 1600 mhz
    Xİgmatek NRP pc-702 700w
    Windows 10 Pro 1909

başka neleri koyayım ?

elimde kapanma sırasına ait videoda varda nereye koyayım bilemedim

• Benzer bir problem bende de var fakat işin garibi ssd testte bir sorun çıkarmıyor. Ama bilgisayar donduğunda kasa üzerindeki ssd'nin anlık çalıştığını gösteren ışık hiçbir şekilde yanmıyor. Bende kasa çalışmaya devam ediyor kapanmıyor ama görüntü ve ses gidiyor. Bilgisayarda yeni canım sıkılıyor ondan dolayı. Yazılımsal bir çakışma falan olabilir mi diye düşünüyorum. Umarım çözebilirsin hocam sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 26 Mart 2020; 22:49:28 >
  • Ramleri test edin, diskleri başka sata girişlerine takip deneyin, sıcaklık ve fan kontrolü yapın, biosunuz güncel mi ? Bahsettiginiz smart status hatası diskinizin ömrünün dolduğunu gösterebilir, Windows üzerinden chkdsk ve disk birleştirme yapmayi deneyin eğer düzelmezse disk yazılımları ile diskinizin sağlığını kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 27 Mart 2020; 9:26:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biosum günceli. dün gece başka bi hard diske windows kurup onla denedim ama kapanmalar devam etti. sanırım sıkıntı ssd den değil. sıcaklık konusunda işlemcim biosta bile 80 derece gösteriyor. normal mi bilmiyorum ve de bilgisayarda basit bi işlem yaptığım zaman fan hemen hızlanıyor ve işlemci sıcaklığı çok hızlı değişiyor. ramleride deneyeceğim

bios görüntüsü

bu da bu yazıyı yazarkenki sıcaklık değişimi

diğer parçalara ne gibi testler yapabilirim ?

soğutucum Xigmatek TYR SD1262. biosta 80 derece gösteriyor fakat soğutucun içlemciyle temas ettiği yeri soğuk. bilgisayar çalışırkende 75-80 dereceleri gösteriyo fakat elimi soğutucunun işlemciye temas eden kısmında gayet rahat tutabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcav -- 27 Mart 2020; 10:54:46 >

• Toz temizliği ve termal macun değişimi yapın, sıcaklık anormal, soğutucunun iyice oturduğundan emin olun, bunları yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa anakartinizin servise gitme zamanı gelmiş demektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xigmatek announced the TYR-SD962, its latest entry-level CPU cooler. Featuring a conventional tower-type heatsink design, the cooler is made of a base that doubles up as a tiny heatsink, from which two 6 mm thick copper heat pipes pass, making direct contact with the CPU. The heat pipes convey heat to an aluminium fin-stack, which is ventilated by a 92 mm fan. Xigmatek bundles a 9225 fluid-dynamic bearing fan, which takes in PWM control, spins between 1,200 and 2,800 RPM, with a noise output of up to 28 dBA. Measuring 65 mm x 85 mm x 121 mm (excluding the fan), the heatsink weighs 310 g. It's game for thermal loads of up to 100W, and is compatible with LGA1150, FM2+, and AM3+ (95W TDP or below only

Diyor ki... elinizdeki soğutucuyu nasil seçtiniz acaba? 220w tdp değeri olan işlemciye 95w yada aşağısı destekli sıoğutucu takıp iyi dayanmışsınız... 250w tdp değerine sahip bir soğutucu ile değiştirin birsey kalmaz.
  • en kısa zamanda değiştireceğim peki soğutucu ve termal macun olarak ne önerirsiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.