Şimdi Ara

Bilgisayarımın upgrade zamanı geldi öneri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kısaca bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim.

Asus m5A97 R 2.0 Ana kart
    Amd Fx 6300 İşlemci
    asus Eah5830 1gb 256 bit ekran kartı
    corsair 600 cx +80 power supply.
    DDr3 1600 mhz gskill ram.
    1 TB HDD

Arkadaşlar öncelikle 4 gb ramin yetersiz olduğunu öncelikle ram almam gerektiğini düşünüyorum.Bilgisyarımdaki mevcut ram budur :http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-15v-tek-modul-ram.html

Yanına hangi rami almalıyım tekrar aynısından mı alsam ? fakat 8 gblik tek modülü yok 4 gb alsam toplamda 8 gb yeterli olur mu ?
    Yanına bir de SSD ve anakartın ve power supply'ın kaldırabileceği bir ekran kartı düşünüyorum tavsiye verirseniz sevinirim...

Ayrıca bu board ve psu destekleyen başka neler yapaiblirim işlemcimi sizce değiştirmeliyim ?
    Not bilgisayar ağırlıklı olarak oyun için kullanılıyor.

Bütçe ram vs ssd için 500 civari.Biraz daha zorlayıp 750 ye çıkartabilirim ya da ekran kartından vazgeçersem 1000 tl ilk etapta harcayabilirim.Tabii mümkün olduğunca fiyat-performans sistemi kurmak istiyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gosumar -- 6 Haziran 2017; 9:55:57 >

• Bütçe?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1050 ti al. 8 GB ram yetmiyor o işlemciyle yüzde 20 kayip yaşarsın gpu kullanımında yani darbogaz. Ben fx6300 ile gtx 950 kullanıyorum ordan biliyorum. Bütçe yetmezse Rx 460 alabilirsin. Rami en az 12 ya da ideal 16 yapmaya bak böylece darbogazi minimum seviyeye indirmiş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 5 Haziran 2017; 22:15:1 >
  • Psu gayet güzel çoğu ekran kartını kaldırır ; WD 240GB Green alabilirsin 350 tl , aynı ramden ( pc ne takılı olan 4 gb'lik ramden) bir tane daha al ddr3'e boşuna fazla para döküp 16 gb yapma , bütçe el verirse iyi bir işlemci soğutucusu alıp OC yap sonrada gtx 1050 ti al dersen bütçeyi çok aşıyor gtx 1050 veya rx 460 al. Birde bütçeyi belirtirsen daha iyi olur tam olarak yardımcı olabilirim :)
  • Butce belirtmezseniz 500 tl ye de oneei alirsiniz 1500 tl ye de

• quote:

Orijinalden alıntı: nebukadzer

Bütçe?

Yanıtlarınız için çok teşekkürler.

Ram ve SSD için 500 tl ayırdım.Ekran kartı için henüz öyle bir para yok ileride duruma göre değiştiricem ya da ram ve ssd almayıp direk ekrankartı ki anladığım kadarıyla önemli olan ram öncelikli olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr light

Psu gayet güzel çoğu ekran kartını kaldırır ; WD 240GB Green alabilirsin 350 tl , aynı ramden ( pc ne takılı olan 4 gb'lik ramden) bir tane daha al ddr3'e boşuna fazla para döküp 16 gb yapma , bütçe el verirse iyi bir işlemci soğutucusu alıp OC yap sonrada gtx 1050 ti al dersen bütçeyi çok aşıyor gtx 1050 veya rx 460 al. Birde bütçeyi belirtirsen daha iyi olur tam olarak yardımcı olabilirim :)

Hocam ddr 3 e boşuna fazla para dökme derken ? başka bir ram teknolojisi var mı ddr 5 gibi ?

Benim için fiyat performans ön planda ve bir 4 sene daha götürsün istiyorum.
    Makinemde takılı olan ramin aynısından 2 tane daha alırsam daha uygun oluyor 4 gb'ı 150 tl 8 gb'ı 260 tl.
    Aynısından 8 gb ( 2 li 4 lü olarak satılıyor ) almayı düşünüyorum.

Tavsiyelerinize açığım bütçeyi biraz daha arttırabilirim.

Çok teşekkürler

• gosumar G kullanıcısına yanıt
    Şu an ddr4 ramler var ve 2020-2021 gibi ddr5 ramlerin geleceğini tahmin ediyorum bu yüzden fazladan para vermeyin demiştim ; 4 gb ile 8 gb arasında o kadar fiyat farkı yokmuş 8 gb'lik almak daha mantıklı duruyor ; işlemciniz çok kuvvetli değil bu yüzden çok iyi bir ekran kartı beklemeyin en iyi ihtimal oc ile 4.3-4.4 seviyelerine getirip gtx 1050 ti almak (soğutucunuz iyi değilse ekstra olarak soğutucu almakta iyi olur) başka am3 cpu almak parayı çöpe atmkla eş değer olur tabi ikinci el uygun fx 8320 bulursanız o zaman para verilir.Yazayım hangi parçaları önerdiğimi

SSD: Wd 240 gb green gb ssd 350 tl opsiyon 2: WD 120 gb green ssd 250 tl
    Ekran kartı : MSI GeForce GTX1050 2GB 128Bit 535 tl Opsiyon 2 (bütçe artarsa) : Zotac GeForce GTX1050Ti Mini 4GB 128Bit 635 tl
    Toplam : 885 tl + 260 tl (ram) = 1145 tl Veya gtx 1500 ti + 240 gb ssd + 8 gb ram 260 tl = 1245

Opsiyonel işlemci soğutucusu (soğutucu kötü ise) : Hyper 212 evo 160 tl

Not: ssd'ye sadece işletim sistemi kurulacaksa 120 gb'Lik alın

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 6 Haziran 2017; 20:29:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.