Şimdi Ara

Bilgisayarımız çok hasta..Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-Büroda genel amaçlı kullandığımız bir makineyi kullanıcı hataları nedeniyle ara sıra format ediyordum ancak tüm tehdit ve uyarılarıma rağmen ısrarla aynı sitelere giriliyordu ve aynı trojanlar , böcekler , dialerlar ile karşılaşıyordum ;
    -Son hafta 3 kere format atıp windows kurmak zorunda kaldım;
    -En son kurulumunda Remote Administrator 2.2 kurdum ve takibe başladım.
    -Ancak yine kullanıcı merakı yüzünden radmin programının system traydeki ikonu bozulmuş ve başka işgüzar bi arkadaş da sitesinden programı yeniden kurmaya kalkışmış.install ederken de makine kitlenmiş ve hemen oradan uzaklaşılmış.

Bilgisayarın hastalık belirtileri :

-Makine bu olayın hemen arkasından ertesi gün power düğmesine basıldığında kendini açıyor.
    -Psu fan çalışıyor ;
    -Anakart elektrik geliyor ,ışık yanıyor,
    -Harddisk elektrik geliyor ama start vermiyor;
    -Cpu fan çalışıyor ;
    -Ram çıkarılınca ikaz bipi gelmiyor;
    -Monitörde herhangi bir değişim olmuyor;
    -Sonuç olarak makine açılmayıp sadece fan çalıştırıyor.

Sizce bu hastalığın sebebi nedir ? Yardım olabilecek arkadaşlara şimdiden müteşekkirim..Hastalığı bilirsek tedavisinde zaman ve nakit kazanacağız.

• eğer adam akıllı bir virüs akapmışsa cache bellek silinmiş olabilir bunu yapan virüslerden birisi CIH tır
    yapıcak olduğun tek birşey var Teknik servise götürmek
    geçmiş olsun
  • hiç bi ötme sesi geliyormu biip biip biip diye filan ?
  • msdostan fix mbr yap.
  • EĞER MSDOSTAN AÇABİLİYOSAN.
    ÖNCE TEMİZ Bİ FORMAT AT ARDINDAN
    ''fix mbr'' ve ''fix boot'' yaz.
    kolay gelsin.....
  • quote:

EĞER MSDOSTAN AÇABİLİYOSAN.
    ÖNCE TEMİZ Bİ FORMAT AT ARDINDAN
    ''fix mbr'' ve ''fix boot'' yaz.
    kolay gelsin.....

önerin için teşekkür ederim ancak makine kendini başlatmıyor ,bırak msdosu , boot ekranı göremiyoruz.
  • kardeş senin bios gitmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım çok yavaş
    12 yıl önce açıldı
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hiç bi ötme sesi geliyormu biip biip biip diye filan ?

Ankaranın Her YERİNDE YERİNDE TEKNİK SERVİS

xplonghorn@hotmail.com MSJ atın gelelim

maalesef ram i çıkarınca bip biplemiyor..olduğu gibi duruyor..sadece ve sadece psu,cpu ve kasa içi fan çalışıyor.harddiskten tıkırtı vs gelmiyor.sorun SOFTWARE değil HARDWARE..SOFTWARE erşimimiz sıfır.
  • ram yokken bile ötmüyosa çok minik bi ihtimal ama işlemciyi çıkarıp takmayı deniyebilirsin ardından yine mızıldanmıyosa anakartınız hakkın rahmetine kavuşmuş demektir :)
  • quote:

kardeş senin bios gitmiş

çözüm önerini alabilir miyim ?
  • ram slotun ucmus olablirimi ram slotun ucarsa ram saglam olsa bile ses gelmez cunku anakart chipine bilgi gıtmez anakarta data akısı olmadıgında uyarı almazsan ramin hatalı olup olmıyacagını anlıyamıyacagın gıbı birde ramde data akısı olmayacagından ıslemcıye komutda gıtmez ıslemcı komutu alamadıgından hardıskın akımı almıs olsa bile data okuması yapmaz ve sistemin acılmaz

ne yapmak lazım...
    oncelikli olarak mevcut rami diger slota yada slotlardan herhangı birine tak
    sistemin acılmazsa anakart chipin ucmus olabilir yada gercekten bios ucmus olabilir aynı cpu ram ve hdd ile baska bir anakarta oturttur sistemi ve oyle acmaya calıs...
    eger bunların hıcbırı sonuc vermıyorsa anlakı hdd bıtmıs demektır
    ozaman yeni hdd ve yeni kurulum gerekicektir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 4 Ocak 2006 17:02:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.