Arkadaşlar evimdeki bilgisayarımı kardeşim çok oynadığı için bir sınırlama getirmek istiyorum. Bilgisayarın istenilen saat kadar açık kalması yani mesala 2 saat açık kalıcak sonra kapanıcak fakat daha sonra tekrar power düğmesine basıldığı zaman açılmasın açılsa bile kullanamasın yani gün içinde toplam 2 saat açık kalsın bilgisayar böyle bir program istiyorum bilen ve duyan varmıdır :D Sadece 2 saat sonra kapanmasını bende yapıyorum fakat benim istediğim tekrar bilgisayarın açma düğmesine basıldığında açılmaması
Windows 7 ve vistada ebeveyn denetimleri var. Ordan bu olayı çok kolay bir şekilde çözebilirsin. Yapman gerek işlem denetim masasına girip kulanıcı işlemlerine gelip ebeveyn denetimlerini az kurcalaman. :)
Bilgisayarı günde 2 saat acma yerine sadece hafta sonları acmasi daha doğru olacağini düşünüyorum çnükü 2 saat sonra mesela ders yapsa bile aklında ya en son oynadıgı oyun kalacak yada internet kalacak ve onu düşünecektir.. O nedenle tamamen kapali olmasi en doğrusu olacaktir bence
Bunu ben kendi kardeşime de yapayım. XP'de de var mı bu özellik? Evdeki pc xp de...
quote:
Orijinalden alıntı: Mesen90
Bunu ben kendi kardeşime de yapayım. XP'de de var mı bu özellik? Evdeki pc xp de...
Doğru düşünmüşsünüz.. İş yerindeki / okuldaki bilgisayara kardeşiniz erişemez
quote:
Orijinalden alıntı: mu2o
Windows 7 ve vistada ebeveyn denetimleri var. Ordan bu olayı çok kolay bir şekilde çözebilirsin. Yapman gerek işlem denetim masasına girip kulanıcı işlemlerine gelip ebeveyn denetimlerini az kurcalaman. :)
Yardımın için saol fakat malasef bilgisayar win 7 değil xp bunun için de bir çözümün varmıdır :)