Şimdi Ara

Bilgisayarımla ilgili yardım (Kasma Sorunu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun dolaylı yollardan oyunlarla ilgisi olduğu için buraya yazıyorum.

Şimdi bilgisayarım toplamadır ve alalı 3 sene falan oluyor. Şu ana kadar sayısız oyun oynadım fakat artık 2003 yapımı Chaser'ı bile oynayamıyorum (zamanında Call of Duty Black Ops'u gördmüştü bu bilgisayar ). Şimdi öncelikle sorunu anlatmak için dün yaşadığım olayı anlatayım çünkü genel olarak sorun böyle.

Far Cry (2 3 falan da değil, Far Cry 1) indirdim, kurdum falan filan. Oyuna girip 5 dakika oynadıktan sonra oyunda felaket bir kasma oluyor. Ben hayatımda bu kadar kasan bir bilgisayar görmedim. Yani kasma dediğin aralıklarla olur, biraz düzelir sonra devam eder falan. Ama bu bir başlıyor ki ekran kartının göz yaşlarına tanık oluyorum. Mouse ağırlaşıyor, ekran ağırlaşıyor, verdiğim komut 4 5 saniye sonra gerçekleşiyor. Oyundan çıkmak da bile zorlanıyorum. Ve bu tüm oyunlarda böyle. Eski oyunlar dahi her oyun kasıyor. Geçen de Vice City falan indirdim, anca o oynanıyordu çünkü (Bir de Stronghold Crusader).

Şimdi buna dayanadım tabi ben, Dota 2'yi her şeyin en kötüsünde oynarken bile yavaştı bilgisayar çünkü, tamire verdim. Abi tamirci adam ve çırağı -Ara hikaye- Ben hiç oyun oynayamadığım için normal grafikli bir oyunun yanında Vice City ve Stronghold bulunduruyordum, normal grafikli oyun kasıyordu zaten de Vice City falan oynuyordum. -Ara hikaye- Vice City oynamışlar baya, sonra çıkıp normal grafikli oyuna girmişler oyun nasıl oynanıyor anlamayınca bırakmışlar kenara, bana dedi işte biz bu oyunlardan anlamıyoruz GTA, Call of falan getir dedi, bende orjinali yok onların, e internetten indirmeyle de uğraşamam, Mount&Blade : Fire and Sword götürdüm, abi adamla çırağı ondan da anlamamışmış, yine bırakmışlar köşeye, sordum dedi bizim oyuncu arkadaşlardan bir şeyler ayarlamaya çalışıcam falan gitmiş Glacier diye iğrenş grafikli bi oyun almış, e tabi malum kasmayınca bana dedi ben 2 oyun oynadım sorun yok (Oynadığı da Vice City ve Glacier) en sonunda 1 aydan fazla süre bunda kaldı bilgisayar sonunda gittim aldım bilgisayarı hiç bir şey yapmamış ekran kartı bile değiştirmemiş (para da almadı zaten), yani kısacası bilgisayarım orda tatil yaptı 1 ay.

Geldim eve kurdum bilgisayarı, normal grafikli oyunu 1 gün oynadım hiç kasmadan ertesi gün yine 5. dakikada kasmaya başladı ve yine aynı kabus. Bazen böyle 1 ay falan açmayınca bilgisayar uzun süre oynamama izin veriyor ama sonra yine aynısı oluyor, formatla falan da düzelmiyor ve 2 senedir var bu sorun.

Daha önce gönderdiğim servis de Torjen falan temizleyip, Nvidia güncelleyip geri yollamıştı yine para almadan, ama küçük bir tavsiye olarak "Ben bu kadar yanmış bir ekran kartı görmedim" demişti. Madem ekran kartı yandı ben uzun süre Mount&Blade nasıl oynadım bilgisayarda, Dota falan nasıl oynadım.

Bana yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa lütfen en ufak tavsiyeyi esirgemesinler. Şuan hiçbir oyun oynayamıyorum. Sorun ekran kartında mı RAMde mi nerede yardımcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ngnrltkn -- 4 Nisan 2014; 20:17:43 >

• Tozları temizledin mi desem?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Tozları temizledin mi desem?

Evet denedim, ama Format kadar kısa ömürlü bir mutluluk yaşamıştıı, "Aha valla oldu oh bee" dediğim zaman yine kasma başladı hayal kırıklığı yaşadım malesef...
    Yakın zamanda tekrar denerim tavsiyen için sağol.

quote:

Orijinalden alıntı: Farabi

betimlemen çok hoş olmuş 'ekran kartının göz yaşlarına tanık oluyorum'
    soruna gelirsek güç kaynağı kullanıyor musun voltajdan dolayı ekran kartı bozulmuş olabilir
    veya fan bozulmuşsa işlemcin çok ısınıyordur

Güç kaynağı kullanmıyorum, ama fan bozulma ihtimali var, alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayardan çamaşır makinesi gibi "Vıuun Vııuun Vıuun" diye sesler geliyor çalışırken. Hatta öyle bir seski gece olup yatmadan önce bilgisayarı kapatınca ne kadar fazla ses yaptığını anlıyorsunuz, oda bir anda cennet gibi sessiz ve sakin oluyor

Bu ısınma sorununa nasıl bir çözüm bulurum ?

• Beyler yardım edebilen varsa etsin lütfen, şimdi Steamden No More Room in Hell adlı bir oyun indirdim yine 5. dakikadan sonra çok kasmaya başladı. Ayarları en düşüğe getirince bile kasıyor. Yardım lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.