Merhaba arkadaşlar.Dün bilgisayarımı normal bir şekilde kapattım ve bir sorun yoktu.Bugün normal bir şekilde açılmıstı ama yaklaşık bir 20 saniye sonra ekran dondu.Sonra restart attım ama bu sefer bilgisayar biosu yükleyemeden kendi kendine restart atmaya başladı.Biosu yükleyemedigi icin ne f8 i kullanabiliyorum veya güvenli kipte başlat diyebiliyorum.Bu yüzden çaresizim.Sorun sizce neyden kaynaklanıyo olabilir?İnincisi,Ankarada bilgisayarımı götürebileceğim bir servis tavsiye edebilirmisiniz? işlemci e8400 ekran kartı msı 8800 gts anakart gigabyte x38 DQ6 harddisk seagate 500gb ram 4 gb patriot(2x2) şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için
arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu?En azında bilgisayarı götürebileceğim Ankara'da bir servis tavsiye edebilecek olan?
Sanırım aynı problemleri yaşıyoruz. Ekran kartının fanı ve diğer fanlar çalışıyor dimi ? ben power supply dan şüpheleniyorum. devamlı bir reset hali var. makina başlayamıyor ve dolayısıyla görüntüde yok bende. :S
powe supplylarımız aynı.ocz stealthextreme 600w.Büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor.ama sorunlarımız biraz farklı.Benim bilgisayar power tusuna basıp actıktan bi 5 saniye sonra her 5 saniyede bir kendini yeniden baslatıyor.aynı dedigin gibi yüksek fan sesi sonra çat kapanıp tekrar acılıyor her 5 saniyede bir.biosu bile yükleyemeden kapanıyor ve ekrana daha görüntü gelmemiş oluyor.Bu yüzden ben windows yada bios menüsüne bile giremiyorum.ama şu ana kadar aklıma gelen power supply dan ötürü oldugu.Hala servis tavsiyelerinizi ve sorun tespitlerinizi bekliyorum arkadaslar
reset tuşunda bir arıza meydana gelmiştir en basidinden.
kasayı açtığında kasa ön panelinden gelen kablolardan reset kablosunu bul yerinden çıkar sorunun çözülür.
Bu sorun iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi ram sorunları ve uyumsuz saat hızları neden olur. İkincisi ise psu yeterli gelmiyordur. Psu gücünü ve markasını da yazarsan daha net cevaplar alabilirsin.
Bir de biosdan saat hızlarında ve rem özelliklerinde manuel değişiklikler yapmış durumda mısın? Yapmış isen biosuna reset atmak da denenmesi gereken bir adım.
saat hızlarında veya rem özelliklerinde hiçbir degisiklik yapmadım.Dün hiç sorunsuz normal bir şekilde çalışıyorudu bilgisayar ve normal bir şekilde kapattım.Bilgisayara ayrıca overclock yapılmamıstır.bugün baslattıgımda normal basladı ama 10 saniye sonra dondu.reset attıgımda yukarıda belirttigim sorun ortaya cıktı.reset gibi de diil.resmen 5 saniyede bir kapatıyor kendini bilgisayar ve yeniden acılmaya calısıyor,5 saniye sonra daha bios bile yüklenmeden windows logosu görünmeden tekrar kapatıyor kendisini ve yeniden baslatıyor.Böyle bir döngü içine giriyor.Öyleyse ramlerin birini cıkarıp sırayla tek ramle calıstırmayımı deneyim?
Bios pilini cıkarıp 1 dakika power dügmesine bastıktan sonra pili geri takıp biosu resetlemeyi denedim.işe yaramadı.hala aynı problemler devam ediyor.yalnız şunu farkettim.işlemcinin fanı biraz aksak çalışıyor gibi.kendisini yeniden başlatınca bilgisayar bi dünüyor sonra yavaşlayıp durur gibi oluyor daha sonra tekrar hızlanıyor ama öyle fır dönmüyor.Sonra tekrar kendini kapatıp başlatma sürecine girdiği için başka birşey diyemeyeceğim.süre 5 saniye gibi birşey.bu yüzden gözlemlerim sağlıklı olmayabilir.Yardım edebilecek olan varsa çok minnettar olucam.
lütfen bilne varsa yardımcı olabilir mi?
usta benim başıma benzeri bir olay arkadaşın pc de geldi şunları yaptım önce pc den cd-rom, hdd, flopy, vga ve benzeri bileşenleri ayır bios pilini sök kasaya gelen elektrik fişini çek 5 dakika bekle. sonra bios pilini tak elektrik fişini tak pc çalıştır reset atacak mı atarsa bence sorun power dan atmazsa önce ekran kartını tak dene sonra sırayla flopy, cd-rom, hdd, vs hangisini taktıgında pc reset atıyorsa sorun onda olabilir birde kasa fişini değiştir benim başıma gelmişti şimdi notlarımdan buldum sonra kaliteli bir fiş almıştım
kasa cosmos s 1100rc bu arada.reset tuşu yok power dokunmatik.
Arkadaşım aynı sorun benim başımada gelmişti bilgisayar'ın power düğmesine bastığımda 2-3 saniye aralıklarla çalışacak gibi oluyor tekrar başa dönüyordu ve bu döngü halinde devam ediyordu. Bios ekranı öncesi gelen 1 bip sesini dahi alamıyordum.
Anakart üzerindeki güç kabloları, ram 'ler, ide sata vs. kabloları , ekran kartı gibi bileşenleri söküp bios pilinide çıkararak power tuşuna bastım ve 5 - 10 dk. kadar bekledim. Daha sonra ekran kartını ve anakart güç kabloları bağlayıp power tuşuna bastım o sorunu vermedi bios ekranına geldi bilgisayarım. Ram, hdd olmadığı için bilgisayar açılmadı tekrar kapatım Ram 'leri monte ettim ardından hdd , cd sürücüsü vs. bileşenleri bağlayarak bilgisayarımı açtım herhangi bir sorun vermedi o gün bugündür. Sizde böyle denerseniz açılacaktır umarım bilgisayarınız.
Çok teşekkür derim yardımınız için.Sadece bios pilini çıkarmayı denemiştim 1 dakika power tuşuna basılı tuttum düzelmemişti.Şimdi tüm bileşenleri çıkarıp,dediğiniz gibi deneyeceğim.Umarım düzelir.Bu arada benim power tuşu dokunmatik.Bir sorun olur mu?
Dediğinizi yaptım çözülmedi sorun.Ama sorunu anladım sonunda.Ramlarin biri bozulmus ondan kaynaklanıyormus.
Psu' dan anakarta giren pinleri söküp gevşeyen var mı diye iyice bir bak. Aslında problemin onlarca nedenden olabilir. En güzeli bütün parçaları sök kasayı baştan toparla. Parçaları tek tek taktığında sorun olup olmadığına bak.
Saolasın çözüldü sorun şu an Ramlerden biri gitmiş.Ama durup duruken nasıl bozuldu onu anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: Tanguz
Saolasın çözüldü sorun şu an Ramlerden biri gitmiş.Ama durup duruken nasıl bozuldu onu anlamadım.
Dünyada ki hiç bir nesne durağan değildir. Zira ramlerin üzerinden de enerji geçiyor. Ne diyelim? Yenisine sağlık. 20 lira falan sanırım ramler. 10 taksite yapsalar 2 ytlye geliyor aylık. Üzülmeye değmez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme