Şimdi Ara

Bilgisayarın bozuk parçası hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarım evden uzak kaldığım sırada çalışmaz hale gelmiş. Önceden problem şuydu, power tuşuna bastığımda kasa elektriği alıyor ama ekrana görüntü gitmiyordu. Ama ekrana görüntü gitmemesiyle beraber windows'un da açılma sesleri gelmiyordu. (Gerçi windows'un açılması için bir tuşa basmak gerekiyor olabilir ama ekranı göremediğimizden..) Bu arada ekranı laptop'a bağlayıp sorunsuz çalıştırabiliyorum.

İnternette bir ton araştırdım herşeyden olabilir gibi görünüyor. 2 adet farklı ram kullanıyorum ikisini de slotları değiştirerek tekli ve değişik kombinasyonlarda çalıştırdım, sonuç aynı. Araştırdığım forumlardan birinde bios pilini çıkartıp, bir süre bekleyip geri takın demişler. Bunu yaptığımda ekrana geçici olarak görüntü geldi ancak ekranda yukardan aşağıya uzun "-" işaretleri halinde şeritler belirdi. Ayrıca yanılmıyorsam o sefer açtığımda windows da açıldı. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar açılmadı. Daha sonra aynı işlemi uyguladıysam da fayda etmedi.

Daha sonra başka bir forumdan okuyarak power'a basılı tutarak bilgisayarı kapattım. Güç kablosunu çıkarttım ve power'a basılı tutarak güç kablosunu geri taktım ve sonra power'ı bıraktım. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar 1-2 gün sorunsuz çalıştı..

Şu anki durum bilgisayar açılıyor, ilk görüntü geldiğinde yukarda bahsettiğim şeritler yine beliriyor ya da görüntü benzer şekilde bozuk geliyor. Çok nadir olarak düzgün çalışıyor bilgisayar onda da bir süre sonra yine görüntüsü bozulmuş ne yazdığı okunmayan bir mavi ekran ile görüntü gidiyor ama kasaya güç hala iletiliyor.

Dediğim gibi Ram'leri değişik kombinasyonlarla denedim ve sorun çözülmedi, sorun Ram'lerde değil gibi. Sorunun ekran kartında olacağını tahmin ediyorum, ekran kartı alayım diyorum ama emin olmadığım sürece para vermek de istemiyorum açıkçası. Parçaları değiştirip deneyebileceğim başka bir kasa yok elimde yani başka bir bilgisayar parçalarına erişimim yok. Mümkünse sorunun sebebini doğrudan belirleyip, bozuk parçanın yenisini alarak minimum maaliyete sorunu çözmem gerekiyor.

Cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Ayrıca ana kartım Asus M2N-X Plus. Önceki ekran kartım gddr3 destekliyor ve pci-e. zannediyorum yeni ekran kartı alırken ilk dikkat etmem gereken şeyler bunlar. yeni alacağım ekran kartı anakartım için biraz fazla olacak ama 1gb 128bit bişeyler almayı düşünüyorum. 150tl ve daha az maksimum bütçem var. önerilerinize açığım..

• Şu anki durumda bilgisayar çalışıyor dediniz. bilgisayar çalışırken bütün parçalar takılımı ram lerin ikisi de?
    Bilgisayar çalışır durumdayken ramlerden birini çıkarın tek ram kullanın. eğer anakartınızda 2 farklı RENK slot varsa farklı marka ramleri farklı renklerde deneyin veya tek tek deneyin. Sorun büyük ihtimal ramlerinde. Bu arada psu kaç watt güç yetersizliği olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliora1

Şu anki durumda bilgisayar çalışıyor dediniz. bilgisayar çalışırken bütün parçalar takılımı ram lerin ikisi de?
    Bilgisayar çalışır durumdayken ramlerden birini çıkarın tek ram kullanın. eğer anakartınızda 2 farklı RENK slot varsa farklı marka ramleri farklı renklerde deneyin veya tek tek deneyin. Sorun büyük ihtimal ramlerinde. Bu arada psu kaç watt güç yetersizliği olabilir.

ram'leri dediğiniz gibi farklı kombinasyonlarla teker teker ve farklı slotlarda denedim sonuç aynı. bilgisayarın çalışmasından kastım, açılıyor ama görüntü bozuk geliyor. ya ekranda yukardan aşağıya şeritler oluyor ya da tamamen bozuk oluyor görüntü. psu zannediyorum 300watt ama önceden gayet güzel çalışıyordu. bir de bazen düzgün çalışıp sonradan görüntünün bozulmasından dolayı psu'dan kaynaklanmayacağını zannediyorum.

• Ekran kartı slotunu çıkarıp takmayı deneyin.
    sorun psudan olabilir önce düzgün çalışıp yük te bozulması psunun yetersizliğini gösterir.

Ve sorun çözülene kadar tek ram takılı kalsın mümkünse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliora1 -- 21 Ağustos 2012; 2:09:52 >
  • quote:

Ekran kartı slotunu çıkarıp takmayı deneyin.
    sorun psudan olabilir önce düzgün çalışıp yük te bozulması psunun yetersizliğini gösterir.

Ve sorun çözülene kadar tek ram takılı kalsın mümkünse.

daha önceden denedim ama yararı olmadı malesef..
  • Anladığım kadarıyla şu anda pc açılmıyor açılış ekranında çizgiler meydana geliyor sonra takılıyor mu?
  • aynen öyle. kasaya güç gidiyor ancak ekranda görüntü bozuk ve windows ekranına geldiğinde ya da bi süre sonra görüntü bozuk bir mavi ekran uyarısıyla ya da hiçbişey olmadan gidiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten baya kapsamlı bir sorun.
    işlemci anakart psu veya ekran kartından olabilir.
    mavi ekrada kod yazıyor mu? eğer yazıyorsa buraya yazarsan daha fazlaya yardımcı olmaya çalışacağım
  • şu an bilgisayarı açmaya çalıştım ve normal bir şekilde başladı. bir video açmayı denedim videonun renk tonlarında sadece biraz sorun oldu. daha sonra direk windows'un sistem puanlaması kısmına girdim windows aero'yu test ederken yine çizgiler çıktı ve mavi ekran.. ancak mavi ekranda okuyabildiğim kısımlarda herhangi bir hata kodu yok malesef..
  • Sorun ekran kartından yada psudan kaynaklı dostum. daha önceleri böyle bir şey olmadığını ele alırsak psu da güç yetersizliği var diyemeyiz. büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı eğer değiştirmeyi düşünürsen anakartının özelliklerine göre yardımcı olmaya çalışırım.
  • ancak yinede psuya giden kabloyu kontrol et ve psu fanını temizleyip tekrar dene psudan olmadığına kesin emin olalım.
  • son olarak da ben bilgisayarı açıp ekrana hiç görüntü gelmediğinde monitörüm kendi ayarlarından Digital - Analog arasında seçim yapmaya çalışıyor, hiçbiri olmayınca ekran karanlık kalıyor ve fanlar çalışıyor. sanırım ekran kartı sorunlu dediğiniz gibi.

bilgisayarımı hem ofis işleri için hem de oyun için kullanıyorum. ofis işlerinde mevcut kartım da işimi görüyordu oyun için de zaten crysis 2'yi en yüksek performansta oynama şansım zaten yok diğer parçalardan ötürü. en çok oynayacağım assassin's creed serisi, diablo III ve strateji oyunları gibi oyunlar. bunları takılmadan oynarsam beni mutlu eder yeni alacağım kart. (önceki kartımda assassin's creed serisini takılmadan oynayabiliyordum - eski ekran kartım ati radeon hd 3850 idi.)

öncelikle güç kaynağım 300W dediğim gibi.

anakartımın linki de bu: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NX_Plus/

sorunun ekran kartında olduğunu tahmin edip biraz araştırma yapmıştım. almayı düşündüğüm kartlar da bunlar:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah5570di1gd3%28lp%29-hd5570-gddr3-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=43746

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engt430di1gd3%28lp%29-gt430-gddr3-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=49009

sizce bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım? anakartım ve ramlerimden dolayı ekran kartımdan tam performans alamayacağım ama yapıcak bişey yok. malesef şu an için anakartımı veya diğer parçaları değiştirme durumum da yok. ekran kartımı da vatan bilgisayar haftasonu %25 indirime girdiğinde almayı düşünüyorum. bunu da hesaba katarak fiyat performans açısından önerileriniz yorumlarınız olursa çok sevinirim..

gece gece bayağı yardım ettiniz çok teşekkürler iyi akşamlar..

• quote:

ancak yinede psuya giden kabloyu kontrol et ve psu fanını temizleyip tekrar dene psudan olmadığına kesin emin olalım.

bu dediğinizi deniyorum şimdi sonucu yazarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Direnk

son olarak da ben bilgisayarı açıp ekrana hiç görüntü gelmediğinde monitörüm kendi ayarlarından Digital - Analog arasında seçim yapmaya çalışıyor, hiçbiri olmayınca ekran karanlık kalıyor ve fanlar çalışıyor. sanırım ekran kartı sorunlu dediğiniz gibi.

bilgisayarımı hem ofis işleri için hem de oyun için kullanıyorum. ofis işlerinde mevcut kartım da işimi görüyordu oyun için de zaten crysis 2'yi en yüksek performansta oynama şansım zaten yok diğer parçalardan ötürü. en çok oynayacağım assassin's creed serisi, diablo III ve strateji oyunları gibi oyunlar. bunları takılmadan oynarsam beni mutlu eder yeni alacağım kart. (önceki kartımda assassin's creed serisini takılmadan oynayabiliyordum - eski ekran kartım ati radeon hd 3850 idi.)

öncelikle güç kaynağım 300W dediğim gibi.

anakartımın linki de bu: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NX_Plus/

sorunun ekran kartında olduğunu tahmin edip biraz araştırma yapmıştım. almayı düşündüğüm kartlar da bunlar:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah5570di1gd3%28lp%29-hd5570-gddr3-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=43746

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engt430di1gd3%28lp%29-gt430-gddr3-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=49009

sizce bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım? anakartım ve ramlerimden dolayı ekran kartımdan tam performans alamayacağım ama yapıcak bişey yok. malesef şu an için anakartımı veya diğer parçaları değiştirme durumum da yok. ekran kartımı da vatan bilgisayar haftasonu %25 indirime girdiğinde almayı düşünüyorum. bunu da hesaba katarak fiyat performans açısından önerileriniz yorumlarınız olursa çok sevinirim..

gece gece bayağı yardım ettiniz çok teşekkürler iyi akşamlar..

Ekran kartları uyumlu çalışır sorunsuz. bütçe ayarladığınızda 400w 80+ bir psu öneririm.

• çok teşekkür ediyorum yardımınız için tekrar..
  • rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.