Şimdi Ara

Bilgisayarın donması ve kasması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunları en düşük ayarlarda oynamama rağmen ufak ufak takılma sorunları yaşıyorum. Eskiden cdyi kolonya ile temizlemezsek vcd playerlarda anlık takılmalar olup dururdu işte aynı sorunu bilgisayarda yaşıyorum. Özellikle CS:GO oynarken bu anlık takılmalar inanılmaz can sıkıyor. Skyrim'de de oluyor ama CS'ye kıyasla daha hafif ve daha nadir oluyor. Ancak şimdiye kadar bu oyunlarda donma problemi yaşamadım. Diablo ve LOL oynarken ise bazen aniden donuyor. Donmasa bile yine anlık takılmalar bu oyunlarda da oluyor. Bilgisayar donduğu esnada eğer ts'de ya da skype'da birileriyle sohbet ediyorsam, bilgisayar donduğu halde oradan konuşmaya devam edebiliyorum. Onlar söylediklerimi duyuyor, ben de onları. Bilgisayarım biraz eski ve bu yüzden de ben şu parçada kesin sorun vardır diyemiyorum çünkü hepsinde olabilir ama böyle bir sorunla karşılaşmış ya da bu sorunun neyden kaynaklandığını bilenleriniz varsa çok sevinirim.

işlemci: amd athlon ll x4 620 processor
    ekran kartı: nvidia geforge 9800 gt
    ram: 4gb

• ekran kartın sıcakdan dolayı ısınma problemi yaşıyo ve kasmalar meydana geliyor olabilir havalar sıcak oyundanda yüklendiğinde böyle sıkıntılar yaşanabiliyor bazı programlarla takip edilebiliyor ısı seviyeleri ordan takip edersin yada ekran kartında farklı bir sıkıntıda olabilir kullandığın driver son sürümmü onuda kontrol et ama tabikide en iyi çözüm yenilemektir.
    edit:hardiskinde sıkıntı varsa o yüzdende yapabilir normal kullanırken oyun dışındada takılma yapıyomu birde kasadaki hdd led i devamlı yanıyomu devamlı yanıyosa sıkıntı harddisktedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hectorx34 -- 18 Ağustos 2015; 15:52:17 >
  • PoisonFrog kullanıcısına yanıt
    Sorunun kaynağı

- Bilgisayarının aşırı ısınması olabilir.

- Yada son zamanlarda güncelleme yaptığın ekran kartı sürücüsü olabilir.

İmkanın varsa ısınmayı azaltmak için kasa içini temizle, Fanlardaki tozları temizle. İşlemcinin fanı haricinde soğutucu metal kısmının tozlarını temizle. Macun sürebiliyorsan işlemcine macun sür.

İkincisi için ise ekran kartının sürücüsünün bir eski sürümünü bulup, şu anki sürücüyü kaldırıp eskisini kur.

Daha sonra bilgisayarını denersin donma oluyor mu diye.
  • bu yeni karşılaştığım bir sorun değil uzun süredir devam ediyor. bilgisayarın içini komple temizleyip, hem işlemcinin hem de ekran kartının termal macununu yenileyip bilgisayarı kurduktan 15dk sonra bile donma problemiyle karşılaştım. sorunun ısınmadan ziyade donanımlardan birisinde bulunan bir arıza ya da ömrünün bitmesinden kaynaklandığını düşünüyorum, ancak bu işlemci de olabilir ekran kartı da hatta belki de ram'de. bunda emin olamadığım için de şunu değiştireyim düzelir diyemiyorum, denemek için yedek parçam da yok maalesef. arkadaşın dediği gibi harddisk kaynaklı olma ihtimali de var ancak öyle bir durumda bilgisayarda bulunan filmlerin de izlerken takılmaları gerekirdi diye düşünüyorum. öyle bir sorunla da karşılaşmadım. ama oyunu bir flash diske kaydedip o şekilde oynayarak donma sorununun harddisk kaynaklı olup olmadığını test edebilirim. bunun haricinde bir fikir verebilecek varsa çok memnun olurum.

O zaman donanım parçalarını test eden programlardan faydalanabiliriz sorunun kaynağını bulmak için.

Baş şüphelimiz hard disk ise o zaman;

İnternetten hard disk sentinel aldı programı indirip bilgisayarınıza yükleyin. Program ilk açıldığında çıkan ekranın görüntüsünü çekip buraya atarsanız. Hard diskte sorun olup olmadığına bakabiliriz.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    programa göre harddisk de herhangi bir sıkıntı gözükmüyor.

Bilgisayarın donması ve kasması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoisonFrog -- 18 Ağustos 2015; 17:44:25 >
    Ben bu programı senelerdir kullanıyorum.

Hard diskinde sıkıntı yok o zaman.

Bir ihtimali eledik.

Arkadaşın biri benzer bir konuda şu programları da paylaşmış. Ben kullanmadığım için bilmiyorum pek ama denemenizde fayda var.

quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

Hot CPU Tester Pro

http://www.7byte.com/hotcpu.exe

MemTest

http://hcidesign.com/memtest/MemTest.zip

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.