Şimdi Ara

Bilgisayarın içini açtıktan sonra bozuldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz clickbait oldu kusura bakmayın arkadaşlar.

NOT: CİHAZ LAPTOP

Dün bilgisayarımda hard disk problemi yaşadım. Bilgisayar açıldığında bir proper hard disk vs. tarzında bir hata veriyordu. Bios'da incelemem sonucu bilgisayarımın harddiski görmediğini farkettim. Bunun üzerine bilgisayarın için açtım ve harddiski yuvasından çıkarıp yeniden taktım. Böylelikle harddisk sorunum çözülmüş oldu.

Fakat daha sonra bilgisayarımı açtığımda seste bozulma olduğunu farkettim. Hiçbir şekilde ses alamıyorum. Driver vs. kurulu... Ses simgesinin üstünde çarpı işareti var ve mouse ile üzerine geldiğimde "Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok" hatası veriyor. Aux çıkışı olan bölgede ki USB çalışıyor. Hoparlör'ün bozulduğunu düşünüyorum(soket vs.) Beni bu düşünceye sevk eden şey yazılımsal olarak birçok şey denedim. İnternette yaptığım araştırmalarda bu sorunun çözümü için yazılmış şeylere baktım, inceledim, denedim fakat çözüme ulaşamadım.

Var mıdır yazılımsal olarak çözülebilir diyen? Yoksa sizce de donanımsal mı? Donanımsalsa hoparlör'den mi soketten mi yok başka bir şeyden mi nasıl anlayacağım? Harddiski sökmeden önce çalışan şey, hiçbir darbe yada hasar almamasına rağmen kendiliğinden bozuldu.

MODEL: ASUS X555L

• Ses kartı özelliklerini yazarsan iyi olur.

Mesela benim ses kartım realtek. Başka bir ses kartı sürücüsü yüklediğimde Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok hatası veriyordu. Tekrardan Realtek ses kartı driverlarını kurdum. Düzeldi.

Masaüstündeyken Win tuşu+R yap. Sol altta çalıştır gelecek. oraya devmgmt.msc yaz ve enter'a bas. Ses,video ve oyun denetleyicileri bölümüne çift tıkla.Bilgisayarın içini açtıktan sonra bozuldu! Altta çıkan ses kartına çift tıkla. Üstte sürücü bölümünden sürücü güncelleştir yazar. Ona bas. Sonra en alttaki seçeneklere basarak aygıt sürücülerinin olduğu bölüme gel. High Definition Audio'ya çift tıkla.
    Sonra PC'yi yeniden başlat. Ve beni haberdar et.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Ses kartı özelliklerini yazarsan iyi olur.

Mesela benim ses kartım realtek. Başka bir ses kartı sürücüsü yüklediğimde Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok hatası veriyordu. Tekrardan Realtek ses kartı driverlarını kurdum. Düzeldi.

Masaüstündeyken Win tuşu+R yap. Sol altta çalıştır gelecek. oraya devmgmt.msc yaz ve enter'a bas. Ses,video ve oyun denetleyicileri bölümüne çift tıkla. Altta çıkan ses kartına çift tıkla. Üstte sürücü bölümünden sürücü güncelleştir yazar. Ona bas. Sonra en alttaki seçeneklere basarak aygıt sürücülerinin olduğu bölüme gel. High Definition Audio'ya çift tıkla.
    Sonra PC'yi yeniden başlat. Ve beni haberdar et.
    maalesef hocam bunu denedim olmuyor.

• Nasıl yani? Win+R yapıp devmgmt.msc'ye girip Ekran Alıntısı Atarmısınız?
  • Hocam driver'ı yüklememe rağmen driver aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Asus'un web sitesinden daha sonra Realtek'in web sitesinden indirmeme rağmen aygıt yöneticisine gelmiyor.

Bilgisayarın içini açtıktan sonra bozuldu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Nasıl yani? Win+R yapıp devmgmt.msc'ye girip Ekran Alıntısı Atarmısınız?
    yukarıda foto
  • Intel ekran içi ses yazan cihazın sürücüsünü güncelleyip realtek sürücülerini kurmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanımsal bir hata. Sökerken bir şeyi yanlış yapmış olabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.