Şimdi Ara

bilgisayarın kendi kendisini kapatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 yıl önce aldığım toplama bilgisayar sürekli kendi kendisini kapatıyor ya da yeniden başlatıyor(bunca süre ilgilenememin nedeni bilgisayarı çok kullanmamam ve sorunun çok ortaya çıkmaması) . Geçen gün şunu farkettim; bilgisayarı monte eden adam anakartın üstündeki pci-e 12V girişine bir şey bağlamamış (hani şu ekran kartı için olan) ve bunca süre bilgisayar böyle çalışmış (ekran kartı geforce 8800gt). Sorunun kaynağının bu olduğunu düşündüm; şimdi bunu hallettik, ancak hala sorun devam ediyor. Acaba nedeni bunca süre böyle çalışmak bilgisayarın diğer parçalarına da zarar vermiş olması mı?
    bu süre zarfında ekran kartını(6 ay önce) ve güç kaynağını (1 hafta önce) değiştirdik, format da çektik, yani sorunun onlardan olma olasılığı daha az. Kaç kere teknik servise de götürdük, onlar da hiç bir şey yapamadılar, belki de yapmadılar. Yardım ederseniz çook sevinirim artık bu işten kurtulmak istiyorum...

• Isınmadan dolayı olabilirmi?Hız değerlerini girseniz
  • benim tek kuşkulandığım yer işlemcinin fazla ısınması ve bilgisayarın kendini koruma amaclı resetlemesi, işlemci üzerine termal macun iyi sürülmedi ve de kuruduysa bu sorun olası , işlemcide fizeksel bir sorun da olabilir, bilgisayar yük esnasında reset yapıyorsa bu düşüncemi daha da kuvvetlendir
  • bilgisayar kendini cpu fazla ısınırsa birde psu dan kapatır büyük ihtimalle anakartta arıza olduğu zamanda aynı durum olabilir...
  • Üşenmeden Anakartı kasadan çıkartın işlemci fanının, işlemcinin üzerine tam oturmadığını görebilirsiniz, el ile kontrol işe yaramayabilir, çok sağlam oturmuş gibi gözüken fan oturmamış olabiliyor, 2 yıl boyunca nadiren kapanma yapan bir bilgisayarda bu tecrübe edilmiş ve Fan üzerinde macun hiç bozulmamış idi,
    Bana göre sorun bu, aslında işlemcinin ısısına bakabiliyorsanız anakartı sökmedende anlamanız muhtemel...
  • quote:

Orjinalden alıntı: balikchy

Üşenmeden Anakartı kasadan çıkartın işlemci fanının, işlemcinin üzerine tam oturmadığını görebilirsiniz, el ile kontrol işe yaramayabilir, çok sağlam oturmuş gibi gözüken fan oturmamış olabiliyor, 2 yıl boyunca nadiren kapanma yapan bir bilgisayarda bu tecrübe edilmiş ve Fan üzerinde macun hiç bozulmamış idi,
    Bana göre sorun bu, aslında işlemcinin ısısına bakabiliyorsanız anakartı sökmedende anlamanız muhtemel...

evet
  • evet ısınmadan da olabilir bi tane program vardı kontrol ediyordu unuttum şimdi adını onunla test et sonuçları buraya yaz
  • everest ultimate edition bu programı kullan ısı değerlerine bak 70 C nin üstündeyse büyük ihtimal ondan kapanıp açılıyordur pc nin yan kapağını açık tut bide öle çalıştır
  • arkadaşlar bi süre şehir dışındaydım o yüzden kendi açtığım konuya bakamadım kusura bakmayın :)
    kasayı açık tutmayı da denemiştim işe yaramamıştı. O dediğiniz programlardan kullandım ama yalnızca 12V girişine bakmak için kullanmıştım ısı değerlerine çok dikkat etmemiştim ona da bakarım.
    İşlemcinin macununa da eve gidince üşenmeden bakacağım... sonuçları yakında yine yazarım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim , devamını da dilerim
  • arkadaşlar çok emin olmamakla birlikte sorun çözüldü diyorum. bilgisayar 10 gün boyunca indirmeler için sürekli açık kaldı ve herhangi bir takılma olmadı gündüzleri oyun da oynuyorduk. tabi bu kesin çözüldü anlamına gelmiyor maalesef çünkü zaten sorun çok sık olmuyordu.
    mavi bilgisayar'da işlemcinin macununu yeniledik zalman sürdük şu anda çok güzel çalışıyor.
    bir de şunu öğrendim sizle de payalaşayım; eğer bilgisayar kendi kendini kapatıyorsa sorun ya işlemcinin ısısından ya da güç kaynağından kaynaklanırmış, diğer bileşenlerden kaynaklanan sorunlar bilgisayarı kapatmaz yeniden başlattırırmış.
    biz bu bilgisayarı vatan'dan aldığımızda ne macununu düzgün sürmüşler ne de yeterli bir güç kaynağı vermişler (eski güç kaynağı 400W idi), Hatta o 12V pci-e yuvasını bile takmamışlar. Vatan bilgisayarın s**tığı b*ku mavi bilgisayar temizlemiş oldu yani, yine kesin olmamakla birlikte...
    Size de tavsiyelerinizden dolayı çok teşekkür ederim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.