Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Fakat bu sıralar oyun oynarken(league of legends) ya da film izlerken kendi kendine sanki pil yokmuş gibi tak diye kapanıyor. HW Monitor adlı programla boştayken ss çektim.

masamın üstünde kullanıyorum. Altında herhangi bir örtü yok. Sorun acaba neyden kaynaklanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTON.k -- 7 Kasım 2015; 20:21:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTON.k

merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Fakat bu sıralar oyun oynarken(league of legends) ya da film izlerken kendi kendine sanki pil yokmuş gibi tak diye kapanıyor. HW Monitor adlı programla boştayken ss çektim.

masamın üstünde kullanıyorum. Altında herhangi bir örtü yok. Sorun acaba neyden kaynaklanıyor?

Durduk yere kapansa sorun olur da oyun oynarken kapanıyorsa ısındığından kapanıyor.

• Zaten Boştayken 80 derece civarı geziyor işlemcin ondan kapatıyodur.
    İşlemci fanını temizle ve termal macunu kaliteli bir termal macunla yenilemen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

Zaten Boştayken 80 derece civarı geziyor işlemcin ondan kapatıyodur.
    İşlemci fanını temizle ve termal macunu kaliteli bir termal macunla yenilemen gerek.

Hocam laptopu temizlemek icin actim bi guzel dis fircasiyla temizledim. Sonra vidalari takmadan bi calistirayim dedim guc geldi gitti sonra acaba eksik bisi mi taktim diye dusundum. Tekrar ayni islemi yaptim taktigim seyleri cikarttim. Yine calistirdim yine aynisi oldu. Acaba fana guc giden kabloyu mu takamadim diye kabloyu cikartip bismillah diyip tekrar taktim. Guc geldi fakat ekrana goruntu gelmedi allah allah derken cit etti ve islemcinin ustundeki termal macun atti. Resimleri ekleyince daha iyi anlayacaksiniz. Sanirim termal macun pert olmus. 2010 senesinde aldim laptopu o zamandan beri hic degistirmedim termal macun.
  • Evet dostum öyle görünüyor ki termal macun pert olmuş.
    Kaliteli bir macunla yenile derim tavsiyem Zalman sgt1 veya sgt2.
  • Resimler bunlardır hocam
     [ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ] Laptop kendi kendine kapanıyor

• quote:

Evet dostum öyle görünüyor ki termal macun pert olmuş.
    Kaliteli bir macunla yenile derim tavsiyem Zalman sgt1 veya sgt2.

Sağolun hocam yarin gider alirim önerdiğiniz termal macunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu fotoğraflara göre işlemcin boşta 80 dereceyi görmesi normal
  • ANTON.k kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    İşlemcideki termal macun kalıntılarını iyice temizlemeyi unutma.
    Zalman Sgt2 normal macunlara göre biraz katıdır elle sürmesi biraz zordur sakız gibi yapışkan bişey ama oldukça kalitelidir. Genelde işlemci ortasına biraz damlatıp yayılması şeklinde uyguluyorlar. Uğraşmamak için sgt1al oje gibi sürüyorsun kullanımı çok kolay buda çok iyidir.
    İnce bir katman halinde her yerine süreceksin işlemcinin.
  • quote:

Rica ederim.
    İşlemcideki termal macun kalıntılarını iyice temizlemeyi unutma.
    Zalman Sgt2 normal macunlara göre biraz katıdır elle sürmesi biraz zordur sakız gibi yapışkan bişey ama oldukça kalitelidir. Genelde işlemci ortasına biraz damlatıp yayılması şeklinde uyguluyorlar. Uğraşmamak için sgt1al oje gibi sürüyorsun kullanımı çok kolay buda çok iyidir.
    İnce bir katman halinde her yerine süreceksin işlemcinin.

Hocam kuru peçeteyle anca o kadar cikartabildim internetten baktim islak mendil is gorur diyorlar disardan yemek soyleyen adamim evde bi tane islak mendil bulamadim:)
  • Islak mendilin yoksa Kolonyalı pamukta aynı işi görür veya varsa selülozik tiner kullanabilirsin
  • quote:

Islak mendilin yoksa Kolonyalı pamukta aynı işi görür veya varsa selülozik tiner kullanabilirsin

Hocam öğrenci evi bolca tuvalet kağidi var yarin temin edicem artik hepsini😃
  • quote:

Hocam dediğiniz her şeyi yaptim eski termal macun kalintilarini temizledim sonra dediğiniz ürünü(zalman stg1)i aldim oje gibi sūrdüm sonra pcyi calistirdim ekrana görüntü gelmiyor isiklar yaniyor fakat laptopun icinde hic bi ses yok fan falanda calismiyor
  • Laptopın çalışmaması için bir neden yok.
    Muhtemelen kasayı açarken söktüğün kablo veya soketlerden birini takmayı unutmuşsundur hepsini iyice kontrol et.
  • quote:

Laptopın çalışmaması için bir neden yok.
    Muhtemelen kasayı açarken söktüğün kablo veya soketlerden birini takmayı unutmuşsundur hepsini iyice kontrol et.

Hocam kablo olarak sadece fanin güc kablosunu cikartmistim onuda taktim baska kablo cikartmadim. Laptopu aciyorum isiklar falan yaniyor fakat hic bir ses yok laptopun icinde fanda calismiyor
  • Hdd ve ramleride söküp tekrar bi tak belki bi temassızlık oluşmuştur zira sadece işlemci fanı soketini çıkarmakla sistem çalışmamazlık yapmaz hatta hiç takmasanda normalde çalışması gerekiyor.
  • quote:

Hdd ve ramleride söküp tekrar bi tak belki bi temassızlık oluşmuştur zira sadece işlemci fanı soketini çıkarmakla sistem çalışmamazlık yapmaz hatta hiç takmasanda normalde çalışması gerekiyor.

Yok hocam ne yaptiysam acilmiyor :/
  • Bataryayı sök adaptörün ucunu çıkar şimdi açma tuşunu 1 dakika kadar basılı tut sonra 15 dakika bekle ve ardından pili takmadan adaptörü fişe ve diğer ucunu laptopa takıp tekrar güç tuşuna basıp aç bakalım.yani pilsiz çalıştır
  • quote:

Bataryayı sök adaptörün ucunu çıkar şimdi açma tuşunu 1 dakika kadar basılı tut sonra 15 dakika bekle ve ardından pili takmadan adaptörü fişe ve diğer ucunu laptopa takıp tekrar güç tuşuna basıp aç bakalım.yani pilsiz çalıştır

hocam dediğinizi yaptım oda olmayınca internetten Eskişehirde bulunduğum konuma en yakın bilgisayar teknik servise gittim olayı anlattım yanımda kasayı açıp baktı. işlemciyi çıkarttı taktı bilgisayar açıldı şükürler olsun :D Bir şeyi düşürürsün aslında gözünün önündedir ama göremezsin ya benim durumda o oldu. Bilgisayarı eve gelip açtım direk HvMonitor programını açtım 47dereceydi. Önceden bilgisayarı açtığım gibi fan sesini bariz duyardım çok bağırırdı. Şimdi ciğerleri açıldı temizleyince sıfır ses var. Şuan resim yükleyeceğim lolü açtım. Sıcaklık değerlerini resimde göreceksiniz. Baya işe yaradı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.https://store.donanimhaber.com/af/bd/4d/afbd4d390dce9056e58496176a5e0cb7.png

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.