Şimdi Ara

Bilgisayarın Mikrofonu Algılamasına Rağmen Ses Gitmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, GXT 307 Ravu Gaming Headset adlı kulaklığı kullanıyorum. Bundan 1 hafta önce rahatça konuşabilmeme rağmen 1 haftadır bilgisayar kullanmıyordum. Arkadaşlarımla sesli iletişime geçince sesin gitmediğini fark ettim.

Ben konuşunca daire içine aldığım alandan ses yükseldiğini görmüyorum. Jak girişinde herhangi bir sorunum yok. Mikrofon ve hoparlörü kullanabilmek için Jak çoğaltıcı kullanıyorum. Bundan önceki kulaklığın ve bu yeni kulaklığın kutusunda var. Eski kulaklığın Jak çoğaltıcısını kullanmaktayım. Sorun bunda var diye yeni kulaklığın Jak çoğaltıcısını taktım fakat bir şey değişmedi. Jak bölümünde soldan sağa doğru kırmızı delik, yeşil delik, koyu yeşil delik bulunmakta. Ben, Jak çoğaltıcısındaki kırmızı Jakı kırmızıya, yeşil Jakı yeşil deliğe takmaktayım. YouTube'daki videoları izleyerek yapmayı denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Driverlar güncel, videolarda Asus'un Realtek HD Audio denetim masasının güncelini kullananı bulamadım fakat biraz kurcaladım ama işe yaramadı. Aygıt yöneticisinden birkaç Realtek drivelarını sildim ve tekrar yükledim ama Realtek HD Audio Yöneticisi yoktu. Birkaç değişik bilgiye rastladım fakat forum reklamı olmasın diye o linki atmıyorum. Birkaçını indirdim, birkaç driver indirdim ama bir fayda göstermedi ya da ben yanlış indirdim. İlk önce ona ihtiyacım var. Bir yere değinmeyi unuttum. Telefon kulaklığını Jak çoğaltıcısının dişi bölümüne taktım. Yukarıdaki resimde bulunan yeşil barlar doldu. Kulaklığın bozuk diyeceksiniz ama konuştuğum günden beri bilgisayarla herhangi bir etkileşime geçmedim. Kulaklığımın kablosunda ufak bir yer mute yeri var. Orasında "ON - OFF" diye bir yer var. Orası ON yani orasıyla bir sorunu yok.
    Anakartlara özel Driver olduğu için anakartımın Realtek Driver'ını bulamadım ondan dolayı siz onun indirme linkini atarsanız sevinirim:
    Asus PRIME B360M-K

• Driverı buldum arkadaşlar ama mikrofon hala çalışmıyor.
  • Kardeş bildirim çubuğunda Realtek Denetim Masasını bul. Veya denetim masasından gir. Orda mikrofon sekmesine gir. 2 tane çubuk olacak. Onları 100% yap. Sonra sağındaki tuşlara bas. Sesin bilgisayara gidecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Kardeş bildirim çubuğunda Realtek Denetim Masasını bul. Veya denetim masasından gir. Orda mikrofon sekmesine gir. 2 tane çubuk olacak. Onları 100% yap. Sonra sağındaki tuşlara bas. Sesin bilgisayara gidecektir.
    Buradan mı?

• hocam hiç aparatsız ve aparatlı olarak başka bir cihazda sağlamlık testi yapın sonra anlaşılır olay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.