Şimdi Ara

Bilgisayarın Yavaşlayıp Açılmaması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Lenovo z580 dizüstü bilgisayarım var. 2013 yılından beri kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntım yoktu. Ancak 3 gün önce Word dosyası ile işlem yapmak için belgeyi açtığımda "Microsoft office bu uygulamanın lisansını doğrulayamıyor. bir onarma girişimi başarısız oldu veya kullanıcı tarafından iptal edildi. Uygulama şimdi kapatılacak." uyarısı aldım. Ardından bilgisayar donmaya ve yavaşlamaya başladı. İki gündür bilgisayarı açmak istediğimde düğmeye basıyorum, parola ekranının gelmesi 4-5 dakika sürüyor. Şifreyi zar zor girdikten sonra da masaüstünün kendine gelmesi 10-15 dakikayı buluyor. Masaüstünde sağ tıkladığımda 1-2 dakikada işlem yapıyor. Şimdi de windows orijinal olmasına rağmen korsan sistemlerde olduğu gibi sağ altta windowsu etkinleştir yazısı çıktı. İmkanım olmadığı için yeni bilgisayar alamıyorum. Bu bilgisayara ne olduğu hakkında fikri olan var mı? ve bu sorunumu nasıl çözebilirim? Lütfen yardımcı olun bana...

• İlk bakmanız gereken sistemde virüs olup olmadığı hocam. İkinci bakmanız gereken de harddiskin durumu.
  • Cevap için teşekkürler. Peki önerdiğiniz bir program var mı ? Ben windows defender kullanıyordum. Şu bi kaç gün öncesine kadar sıkıntı çekmemiştim. Antivirüs programları hakkında çok bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemimuallim

Cevap için teşekkürler. Peki önerdiğiniz bir program var mı ? Ben windows defender kullanıyordum. Şu bi kaç gün öncesine kadar sıkıntı çekmemiştim. Antivirüs programları hakkında çok bilgim yok.
    Hocam öncelikle disk seçeneklerinden disk denetlemeyi ve diski en iyi duruma getirmeyi yapın, bakalım faydası olacak mı?
  • Format attım. Şimdi diski en iyi duruma getirmeye çalışıyorum. Ama bayağı uzun sürdü.
  • quote:

Format attım. Şimdi diski en iyi duruma getirmeye çalışıyorum. Ama bayağı uzun sürdü.
    İlk defa yapıyorsanız çok uzun sürer.
  • İlk defa yapmıyorum. Ama en son 3 sene önce format atmıştım. Diskle ilgili işlemi en son ne zaman yaptım,hatta yaptım mı hatırlamıyorum bile. Şimdilik sıkıntı yok gibi duruyor. Bakalım düzelecek inşallah. Öneriler için çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İlk defa yapmıyorum. Ama en son 3 sene önce format atmıştım. Diskle ilgili işlemi en son ne zaman yaptım,hatta yaptım mı hatırlamıyorum bile. Şimdilik sıkıntı yok gibi duruyor. Bakalım düzelecek inşallah. Öneriler için çok teşekkür ederim :)
    Bu sorunun virüs ile veya format ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Umarım sorununuz ortadan kalkar.

Kanımca,posta adresleriniz veya yanlış girdiğiniz şifreleriniz ile ilgili. Microsoft sizi İP adresinizden tanıyamadı. Sisteminizi kopya yazılım olarak algılıyor.
  • Formattan sonra ürün anahtarı istemedi. Normal açıldı ve sağ alttaki ürünü etkinleştir yazısı kalktı. Şu an için bi sıkıntı yok gibi. Ama boş bir bilgisayara göre çokta hızlı değil. Ama önceye göre tabi ki iyi. Çok fazla hesabım olduğu için sık sık yanlış şifre giriyorum. Dediğiniz gibi de olabilir tabi ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.