Şimdi Ara

masaüstümde aşırı ısınma kendi kendine kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amd A8-5600k işlemci Amd raedon r7 240 ekran kartım var herhangi bir şey açmasam bile normal chrome dan bir kaç sekme açsam bile bazen aşırı ısınma olup kapanıyor 2009 yapımı online bir oyun oynuyorum onda bile aşırı ısınıyor çok düşük kalitelerde oynamak zorunda kalıyorum normalde sistem gereksinimleri fazla fazla karşılanıyor bir de biliyorum sistem kötü ama bu kadar da kötü olmaması lazım bir gariplik var virüs falan da yok ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 1 Aralık 2021; 20:32:5 >

• işlemci ne ile soğutuluyor. stok soğutucumu var

• kara6655 kullanıcısına yanıt

evet stok fanı var herhangi özel bir şey yok

• jiijii kullanıcısına yanıt

ne kadardır kullanıyorsunuz pc yi ve nezaman başladı bu sorun. birde sistem resmi atarmısnız kasanın içini gösteren

6-7 yil oldu sorun 1 senedir var masaüstümde aşırı ısınma kendi kendine kapanma sorunu masaüstümde aşırı ısınma kendi kendine kapanma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 1 Aralık 2021; 21:28:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

7 yıllık sistem olmasına karşın temiz duruyor. ön tarafta da fan far sanırım. termal macun yenilediniz mi hiç?

Duzenli olarak temizliyorum ama su turuncu fanda tortu kaldi o bir turlu cikmiyor supurgeyle gecen sene degismisdi macun ama duzelme olmadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

fanları zaten tertemiz yapamazsınız kabasını alsanız yeter. bütün fanlar çalışıyorsa temiz duruyor sistem o zaman. bu ısınma sıkıntısı siz macunu değiştirdikten sonramı başladı?

Yok ondan once de vardi

şimdi ilk olarak işlemci soğutucusunu bir kontrol edin tam oturmuş haldemi ve vidaları sıkımı. ve pc yi açıp ısı değerlerine boştayken bakıp yazar mısınız.

masaüstümde aşırı ısınma kendi kendine kapanma sorunu

Bir kaç sekme açsam 11 yıllık eski oyunu açsam cpu %70-80 lere kadar çıkıyor fan masayı titretiyor neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 1 Aralık 2021; 22:33:0 >
  • sanırım soğutucu ömrünü doldurmuş. tavsiyem uygun fiyatlı bir soğutucu almanız. bütçeniz varmı?

fm2 soket soğutucu bakın 100 tl 200 tl arası bolca mevcut. 2 ci el de bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara6655 -- 1 Aralık 2021; 22:51:34 >

hocam ben güç kaynağındanda şüpheleniyorum soğutucudan kastınız turuncu fan mı yoksa işlemcinin üzerindeki mi donanımdan pek anlamıyorum da

hocam ben güç kaynağındanda şüpheleniyorum soğutucudan kastınız turuncu fan mı yoksa işlemcinin üzerindeki mi donanımdan pek anlamıyorum da bir de bu anakarta uygun ekran kartı işlemci yükseltmesi nasıl yapabilirim hangi modeller uygun olur

işlemcinin üstündeki fan. anakart nedir ve bütçeniz ne kadar yardımcı olmaya çalışayım. ama tavsiyem 7 yıllık pc yi emekli etmeniz olur. tabi bütçeniz varsa.

hocam anakartı değiştirmeden +8gb ram +ssd+ anakarta uygun en yüksek verimi alabileceğim ekran kartı ve işlemci arıyorum yani anakarta uyumlu iyi bir şey yoksa dediğiniz gibi emekli etmekte fayda var ama kur malum tasarruf etmeye çalışıyorum Ekran kartının modeli ASUS A58M-K yani o işlemcinin üstündeki fanı falanda değiştirsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 1 Aralık 2021; 23:35:17 >

baktımda en yeni ve yüksek işlemci modeli anakartınız için AMD A10 PRO-8850B oda satışı yok 2 ci el bakmanız lazım.

dediğim gibi işlemci fanını değiştirmeniz sorunu çözebilir. tabi önce temiz bir format atın gene düzelmez ise bir soğutucu alabilirsiniz.

evet malesef dolar yüzünden fiyatlar uçtu ama gene forumda 2 ci elde uygun setler var temiz bir sistem bulursanız değerlendirin.

Peki cok teşekkürler hocam yardımınız için

• Sorun, işlemci ısınmasından mı?

Yoksa anakarttaki VRM mi?

Güç kaynağından şüpheleniyorsanız sorunu güç kaynağından başlayarak aşama aşama aramalısınız.

• GunoX7 kullanıcısına yanıt

hocam cpu ve işlemcinin çalışma yüzdesi artıyor bir anda hem ekran kartı hem işlemci ikisinde de sıcaklık fazla artıyor anakartta sorun olduğunu nasıl anlarız VRM yi yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.