< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 17 Aralık 2020; 22:9:28 > |
Bilgisayarınızın kaldırmadığı oyunları düşük FPS de oynuyor musunuz ? (2. sayfa)
-
-
Şöyle bir şey var her sene sistem toplayan adam fazla zarar etmiyor çünkü, zaten topladığı sistem fazla para ediyor bir eski model olarak onu satıp üstüne azcık katıp yine son model alıyor, bütün yayıncılar böyle gerçi onların sponsoru vardır.
Ben de dahil çoğu kişi bir bilgisayar alıp 5-10 sene kullandığı için satsan 5 kuruş etmiyor. Ancak ne diyelim durum böyle.
-
katılıyorum
-
Katılıyorum buna.
Alıntı
metni:Zamanında oyunları oyun olduğu için oynardık. Açılması yeterliydi. Artık oyunları hem görsel şölen hem bir deneyim hem bir oyun amacıyla oynuyorum böyle olunca performans önemli oluyor. Aynen zamanında oyunlarde gerçekçilik olmadığı için zevkine oynardık, yaşım fazla büyük değil ama küçükken de hep gta vice city, mafia 1, metin 2 gibi oyunlarda takılıyorum. O zaman sistem önemli değildi.
Ancak dediğin gibi oyunlar görsel olarak artık çok iyi ve kötü bir performansta oynamak haz vermiyor. Şimdi cyberpunk yüklesem dona dona oyundan ne tat alırım ki ? Keyif alıyorum diyenlerde oynamak olsun diye oynuyorlar zaten.
-
Hocam önceden gta sa gibi cs 1.6 gibi oyunlar da grafik anlamında birşey olmadığı için bilgisayarda donsa da fark etmiyordu fps falan önemli değildi.
Ancak şuan örnek olarak gta 5 gibi bir oyunu veya cyberpunk gibi bir oyunu donarak oynamak düşük fps de takılarak oynamak eziyet cidden. Yaşadığım için biliyorum aksiyon içerikli bir oyunda örneğin call of duty, assassins creed gibi oyunları donarak oynarken karşındaki düşmanı bile vururken ederken zorlanıyorsun, donuyor ediyor takılıyor.
Ama o oyun yağ gibi aksa mesela assassins creed serisinde dövüş hareketlerinin güzelliği, call of duty de silahın sekişi inceden çıkan dumanlar gibi gerçekçilikleri dona dona oynayınca insan gerçekten hiç tat almıyor.
Konuyu da güncelledim size 20fps ve 60fps arasındaki farkı neredeyse her tür oyundan gösteren bir video bırakıyorum.
Bütün oyunlardaki fark bariz göz ile fark ediliyor özellikle battlefield savaş oyunundaki 20fps ile oynama zorluğu videodan belli oluyor düşmanı hedef almak bile zor hale geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 18 Aralık 2020; 1:1:54 >
-
Hocam yazının başında dedim zaten online oyun oynanmaz diye. Bahsettiğim dönemler gta sa falan gerçekçiydi hani :) 2007-2008 falan. Ayrıca 35-40 sabit alıyorsanız oynanamaması için bir sorun yok. Elbette sizde son nesil kartlar varsa 100+ görmeniz gerekirken 35-40 görmek sinir bozacaktır. Belki de ben fark etmiyorum 60 altındaki fps değerlerinin ağır olduğunu. Ancak dediğiniz gibi ben de 100+ fps ile oynamak varken asla 25-30'u seçmem.. -
Eskiden lolde ort. 35-45 alirdim
Ama zevk aliyordum yine de simdi ort 115-130 arasi -
Hocam attığım oyunlar online değil hikaye kısımları. Sizde açık ara söyleyin 20fps ile oynanan oyundan keyif alınır mı ?
Videoda herşey belli oluyor 60 fps ile 20fps farkı..
-
İyiymiş
-
Oyununa göre çok değişiyor. FPS oyunları için beni 60’dan aşağısı kurtarmıyor. Onun dışında 30 FPS ve üstü oynayabilirim. Çok uzun süredir oyun oynanıyorum, son zamanlardan örnek verecek olursam Cyberpunk’ı orta ayarda 30-35 FPS oynuyorum bana yetiyor. Ama kardeşim oyunu oynamadı 60 almak istediği için güncellemeyi bekleyecekmiş. Tek istisnam Cities Skylines, onu 15-30 arası oynuyorum ama çok takılmıyorum. Grafiği kıssam artar ama bulanık ekranda oynayamam : ) -
Hocam demek istediğimi ilk yorumum sonunda belirttim zaten. O zamanlar sistem yoktu keyif alıyorduk. Şimdi sistemim var. Gta Vice City'yi o zaman 20-25 fps ile defalarca kez bitirdim. Şuanki sistemim ile 60 fps alırsam keyif almam. Çünkü sistemimin hakkı çok daha üstü.
Elbette 60 fps oynamak isterim :)
Hocam online oyunlar genelde aksiyonlu oluyor o yüzden onu kast ettim. Yoksa call of duty gibi oyunlar da 15 fps ile oynanmaz. -
İşte oyundan oyuna çok fark ediyor ancak, 30 dan düşük fps de oyun oynanmaz, oynanır diyende oynamak olsun diye oynuyordur. Ama dediğim gibi bazı oyunlar var 30fps bile alsa 60 gibi hissediyorsun oyun yağ gibi akıyor resmen.
-
Ben dediğinizi yanlış anlamışım kusura bakmayın hocam.
Benim bilgisayarımda pek iyi değil ama yinede 20-30fps de oyundan zevk alamıyorum gerçekten. Sırf bu yüzden yüklemediğim bir çok oyun olmuştur.
-
Dbd yi oynuyorum 30fps ve üstü ama idare ediyor göz alışınca oyunda yavaş bir oyun olunca 20fps üstü insanı öldürmüyor. -
Umarım istediğiniz gibi bir sisteme sahip olursunuz. Benim de sistem dediğime bakmayın. Ortalama bir Laptop kullanıyorum. Bundan önceki laptopum gta san andreas'ta 30 fps alıyordu. Ortalama ayarlarda. O şekilde bitirdim o oyunu. Diğer konuda da konuştuk Outlast'i :) Outlast oynarken de 15-20 arası veriyordu en düşükte. O şekilde oynadım ben de ama keyifliydi. -
Bazı oyunlar öyle kasma hissiyatını fazla yaşatmıyor
-
Basit örnek verelim gta5 i ps3 de 720p 30fps oynamıştım sonra apu pc topladım şu anda 1080p high ayarda 30fps+ alıyorum o zaman sorun olmadı şimdi de olmuyor. Mesela payback oynayayım dedim çekilmedi. Tamamiyle oyuna bağlı. -
Umarım hepimiz iyi sistemlere sahip oluruz. Almanyada kuzenim var çorap değiştirir gibi bilgisayar değiştiriyor, çocuk 1-2 senede geliyor her geldiğinde farklı telefon ve bilgisayarı oluyor. Neyse konu başka yerlere kaymasın :)
-
Bazı oyunlar fps düştüğünü fazla hissettirmiyor ancak son çıkan oyunlar böyle değil, bütün oyunlar optimizasyon özürlüsü olarak çıkıyor. Birde göz alışkanlığı önemli. Siz zaten 30fps oynamışsınız yine öyle oynamak normal geliyor.
-
Benim de kuzenim var yurtdışında. Sistem değil araba değişiyor benimki de. En son 10 bin euro civarına bir Mercedes Cls550 almıştı. Bilmiyorum ne yaptı o arabayı...
Oyun bir yerden sonra sarmıyor hocam ya. Şu sıralar sadece CS takılıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X