Böyle çok insan görüyorum adamın bilgisayarı oyunu açmıyor 15-20fps de dona dona takılıyor grafikler desen zaten çöp oluyor en düşük ayarlarda ve çözünürlükte. Benim de bilgisayarımın açmadığı oyunlar olabiliyor, almıyorum o oyunu, alıp da görüntü kalitesi rezalet şekilde dona dona oynayarak oyunun tadı çıkmıyor ki. Ama çevremde dahil görüyorum adamın bilgisayarı gta 5 i açmıyor adam 1024x768 çözünürlükte en düşük ayarlarda 20-30 fps ile oynarken keyif alıyor, ekrana bakıyorsun görüntü bulanık, ben bu şekilde zevk alamıyorum oynadığım oyundan. Kaldırmayan oyunu indirmiyorum, hem gereksiz yere bilgisayara işkence etmiyorum hem de kendime. Örnek bir video koymak için konuyu güncelliyorum.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 18 Aralık 2020; 0:59:52 > |
Bilgisayarınızın kaldırmadığı oyunları düşük FPS de oynuyor musunuz ?
-
-
Konuya bakan yok forum ölmüş
-
Şimdi konuna bir bakayım dedimde ,buradan alacağın cevapla nasıl bir fikir oluşacak kafanda merak ediyorum dostum.
Yani o şekilde oynayamıyorsan git ona göre sistem kur , yada arkadaşın gibi grafiğe takılma keyfini çıkar ın dışında başka bir cevap verilebilirmi bu duruma.
-
Adamın sistemi yoksa ne yapsın?Mesela ben L.A Noire'yi 30 FPS'nin altında oynadım.Nedense öyle bir sorunu vardı oyunun.peki bu oyundan keyif almamı engelledi mi?Hayır.
Don't Worry Be Happy
-
Benim merak ettiğim bu konuda sizin ne düşündüğünüz.
Sen ben düşük fps de oynuyorum dersin başkası demez, genel olarak sormak istedim. Yanlış mı yapmışım?
-
İşte almak istediğim cevaplardan biri.
Alıntı
metni:Adamın sistemi yoksa ne yapsın? Ben sistemi yoksa oynamasın demiyorum ki. Oyun kastığı halde keyif alıyor, siz de öyle misiniz diye bir konu açtım.
Sen cevabını verdin keyif almışsın o zaman bende anladım der geçerim.
-
Keyif alabiliyorsa grafik fps gibi engeller 2. sıradadır. Zamanında 24-25 fps çok oyun oynadım. O zamanlar bu kadar ekran kartları vs bilinmiyordu. Alırdın bir bilgisayar oyunu açar mı ? tıklayıp geldi açıldı iyi kötü de akıyorsa bir şekilde kasma dediğimiz şey azsa oynanıyordu. Ha 13-14 fps bir tarafa 24 vs bir tarafa gene bir şekilde akıcı olursa yetiyordu.
Şimdi ise oynayamam. 60 fps değerlerinin altında bile keyfim kaçıyor. 30 fps özellikle bilgisayarda asla oynamam konsollarda mecbur.
-
Bu durum oyundan oyuna da çok fark ediyor. Bazı oyunlar var 30fps oynasan kasma hissi olmuyor ama bazı oyunlar var 50-60 fps de kasma hissi oluyor.
Alıntı
metni:Şimdi ise oynayamam. 60 fps değerlerinin altında bile keyfim kaçıyor. Önceden bende düşük fps de oyun oynardım ama artık bende oynayamam, önceden zaten oyunlarda grafik denen birşey yoktu, gta san andreas, vice city gibi bu tarz oyunlar kassa da sorun olmuyordu.
Ama bugün en basit örneklerle gta 5 oyununu veya cyberpunk 2077 oyununu 25-30 fps de oynamak tamamen işkence.
Hem oyundan keyif alamıyorsun hem bilgisayara işkence ediyorsun. Verdiğin paranın değerini alamıyorsun kısacası, dona dona keyifli oyun oynanmıyor yeni nesil oyunlarda.
Ben 20fps ile oyun oynarken keyif alıyorum diyenler muhtemelen aynı oyunu 60fps üstünde oynasa 20fps de bir daha oyun oynamak istemeyecektir büyük ihtimalle.
Sene 2010 falan gta 4 yüklemiştim bilgisayarım 20fps civarı açıyordu ve acayip keyif alıyordum, bir keresinde arkadaşın eve gidip oynamıştım 60fps üstü açıyordu ve şoka uğramıştım oyun tamamen başka bir oyun gibiydi, o günden sonra kendi bilgisayarımda oyunu açmadım bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 17 Aralık 2020; 18:4:44 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerİşte almak istediğim cevaplardan biri.
Alıntı
metni:Adamın sistemi yoksa ne yapsın? Ben sistemi yoksa oynamasın demiyorum ki. Oyun kastığı halde keyif alıyor, siz de öyle misiniz diye bir konu açtım.
Sen cevabını verdin keyif almışsın o zaman bende anladım der geçerim.
Far Cry 4'ü eski laptopımda 20-22 fps ile oynayıp keyifle bitirmiştim. İmkanlar dahilinde eğlenebilmek de iyi bir şey :) Ben de isterdim yüksek grafiklerde yüksek fps ile oynamayı ama her zaman imkanlar el vermiyor.
-
Alıntı
metni:Ben de isterdim yüksek grafiklerde yüksek fps ile oynamayı ama her zaman imkanlar el vermiyor. Bende normalde düşük fps de oynardım oyunu ve keyif alırdım. Ama bir kaç oyunu yüksek fps ile oynadıktan sonra artık düşük fps oyun oynayamıyor insan keyif vermiyor.
Mesela şuan cyberpunk 2077'i oynamak istiyorum ama oynayamıyorum, biliyorum kasacak. İndirsem belki 20-30fps alırım ama bence gerek yok kasma hissiyatı ile oynadığım oyun zevkli olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 17 Aralık 2020; 18:16:24 > -
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerAlıntı
metni:Ben de isterdim yüksek grafiklerde yüksek fps ile oynamayı ama her zaman imkanlar el vermiyor. Bende normalde düşük fps de oynardım oyunu ve keyif alırdım. Ama bir kaç oyunu yüksek fps ile oynadıktan sonra artık düşük fps oyun oynayamıyor insan keyif vermiyor.
Mesela şuan cyberpunk 2077'i oynamak istiyorum ama oynayamıyorum, biliyorum kasacak. İndirsem belki 20-30fps alırım ama bence gerek yok kasma hissiyatı ile oynadığım oyun zevkli olmaz.
Aynen öyle. Ben zaten geçmişten bahsettim. Şimdiki laptop'ım her oyunu olmasa da oynamaktan zevk aldığım çoğu oyunu 30-60 fps veya daha iyi oynatıyor. İnsan daha iyisini görünce kötüden haz alamıyor. Şimdi Cyberpunk indirsem 20 fps ile haz alabileceğimi düşünmüyorum.
-
Çok haklısın.
Cyberpunk gibi muazzam grafiklere sahip bir oyunu en düşük ayarlarda ve dona dona oynayarak birşey anlayamayız.
Muhtemelen bir kaç sene sonra oynarım.
-
Kişiye göre değişir benim içinde fps öncelikli -
İlk bilgisayarı 12 sene, ikinci bilgisayarı 9 sene kullandım. Üçüncü bilgisayarı almak geçen sene kısmet oldu yılların açlığı var son çıkan oyunları orta ayar da olsa oynuyorum. Eskiden Knight, C.S. falan oynardım çok bir sisteme ihtiyacım yoktu ama mesela GTA V’i geçen sene bilgisayarı alır almaz yükleyip bitirdim. Her sene sistem toplayan adamın anlayacağı şeyler değil. Eski bilgisayarda GTA IV düşük ayarda ancak oynanıyordu ona rağmen uzun süre oynadım yapacak bir şey yok. -
Biz psx den gelen nesiliz fps de neymiş -
Ben 2009 da gta 4 ü öyle oynuyordum hatta oyunu bile bitirdim oynanır hatta ondan sonra aynı pc işe euro track bile oynuyordum gece olunca oyunda hiç bir şey görmüyordum bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asla, hatta witcher'ı aldıktan sonra yıllarca erteledim iyi fpste oynamak için Takıla takıla oynayarak zevki çıkmıyor oyunların.
-
O biraz da üst seviyeyi gördükten sonra aşağısına razı olmanın zor olmasıyla alakalı. Bugün hayatında pc görmemiş bir çocuğa ver 720p 20 fps gta 5 i ayıla bayıla oynar aynı çocuğu 4k ultra oyunlarda oynat o da o eski oynadığına bakıp bunu mu oynuyordum der.
Kendim 1080p için yeterli ekran kartı kullanıyorum çoğu oyun 60 üzeri ve daha fazla yüksek ayarda oynatıyor ama 4k yaygınlaşınca biliyorum ki bu çözünürlükte nasıl oynadım diyeceğim. Fazla 4k monitör yok şuan olsa bile bakmak istemem belli süre çünkü o görüntüyü görünce şuan oynadığım kesin kötü gelecek eşyanın tabiyatı bu. 2010 senesinin telefonunun kamerası nasıl bugün gözümüze kötü geliyorsa zamanında iphone bilmem kaça bakıp vay be adamlar ne alet yapmışlar mis gibi de kamerası var diyorduk.
Zamanında oyunları oyun olduğu için oynardık. Açılması yeterliydi. Artık oyunları hem görsel şölen hem bir deneyim hem bir oyun amacıyla oynuyorum böyle olunca performans önemli oluyor.
-
AC odyssey 20-30 fps arası oynadım ama 15 fps ile de oynanmaz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şimdi konuna bir bakayım dedimde ,buradan alacağın cevapla nasıl bir fikir oluşacak kafanda merak ediyorum dostum. Yani o şekilde oynayamıyorsan git ona göre sistem kur , yada arkadaşın gibi grafiğe takılma keyfini çıkar ın dışında başka bir cevap verilebilirmi bu duruma. |
Benzer içerikler
- mafia definitive edition bölümleri
- steamgames nedir
- cs 1.5 kodları
- oyun indir vip güvenilir mi
- gta 5 save dosyası nerede
- fps oyunları
- it takes two 2 çıkacak mı
- dlss nedir
- fps arttırma
- online korku oyunları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X