Şimdi Ara

Bilgisayarla gelen orjinal Windows 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 gün önce yeni bir dizüstü bilgisayar aldım, bilgisayarı hazırlayıp verdiler elime ancak kurulum DVD'si yokmuş.Artık Windows HDD'de geliyormuş.

Neyse eve geldim bir baktım ki kurulan windows 100 GB yer kaplıyor.İçinde bir sürü demo, birsürü gereksiz şeyler.Buna tahammül edemedim HDD'yi komple sildim ve internetten Win 7 Home Pre x64 indirdim, kendi orjinal seri numarası ile kurabileceğimi düşünüyordum ancak maalesef kuradamadım.Ürün anahtarını kabul etmedi.

Sonuç olarak yine kaldım orjinal olamayan Win 7'ye hem de Home pre.
    Arkadaşlar orjinal kullanma imkanım varken kullanamamak kötü bir durum.
    Kendi lisans anahtarıma uygun içinde gereksiz dosya olmayan DVD şeklindeki Win 7 Home Pre'yi nasıl edinebilirim?

Bilgisayarı servise götürsem yine eskisi gibi demo içerek Win 7 mi kurarlar?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackereac -- 4 Temmuz 2010; 1:33:28 >

• Arkadaşım, fıkra gibisin valla. :)
    Nickinle yazdıkların hiç uyuşmuyor.
    Bir Windows 7 Home Premiumu etkinleştiremedinmi ya.?
  • Markalı bilgisayarlarda recovery verirler. O yüzden değişen bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messire

Arkadaşım, fıkra gibisin valla. :)
    Nickinle yazdıkların hiç uyuşmuyor.
    Bir Windows 7 Home Premiumu etkinleştiremedinmi ya.?

etkinleştirmede tabiki sorun yok ancak ben o kadar para verdim bari orjinal olarak etkinleştireyim istedim.
  • benimde yedek dvd im yoktu bugün bi arkadşın satın aldığı win 7 32 bit home premium kurdum laptopun altındaki keyi girdim ama etkinleşmedi bende telefonla aradım sistem özelliklerinde bir sürü 50 haneli kodu telefondan dinleyip aktive ettim şuan orjinal oldu(pc nin üstünde gelenin aynısını kurarsan sorunun çözülür seninde keyi kabul ediyor
  • @hackereac

Arkadaşım laptopunuzda ilk aldığında Windows 7 Home Premium Türçe olduğunu kabul edersek, internetten indirdiğiniz Windows 7 büyük ihtimalle oynanmış windows 7 dir. Genelde Ultimate sürümlerinde bir dosyayı silip diğer sürümlerinde yüklenmesini falan sağlıyorlar.

Yapmanız gereken oynanmamış Win 7 Home P indirmek, sonrasında legal olarak 10 saniye içinde çok kolay şekilde internetten aktifleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceka16

benimde yedek dvd im yoktu bugün bi arkadşın satın aldığı win 7 32 bit home premium kurdum laptopun altındaki keyi girdim ama etkinleşmedi bende telefonla aradım sistem özelliklerinde bir sürü 50 haneli kodu telefondan dinleyip aktive ettim şuan orjinal oldu(pc nin üstünde gelenin aynısını kurarsan sorunun çözülür seninde keyi kabul ediyor

Oynama dediğin olay şu;
    Diyelimki uçağa bindin bir yere gidiyorsun. Hostes yemek getirdi. Menümüzde balık var beyefendi dedi. Hamsi mi istersiniz, istavritmi? Sende hamsi dedin. Hostes kutuyu bir tarafından açtı sana verdi. Sonra aynı soruyu yanındakine sordu, oda istavrit dedi. Hostes bu defa aynı tip kutuyu diğer tarafından açıp yanındaki yolcuya verdi. Yani; kutunun bir tarafında hamsi var, diğer tarafında istavrit...
    Olay bunun gibi bir şey. Zaten Windows 7 lerin driver, uygulama vesire gibi dosyaları aynı. Bir tek temalar biraz farklı.
    Program yazılırken tüm sürümler olarak yazılıyor. Setup DVD sine koyulan özel bir sistem dosyası, kurulumu tek bir sürüme yönlendiriyor. Yani hostesin kutuyu açması gibi. Eğer bu yönlendirici sistem dosyasını setup DVD sinden kaldırırsan, o samak kur ne kurmak istediğini sana soruyor. Yani eğer hostes kutuyu açmadan sana verip, bak bu tarafında hamsi, diğer tarafında da istavrit var. Hangisini yemek istiyorsan o tarafı aç demesi gibi birşey yani....
    DVD ile oynanıp oynanmaması değil önemli olan. Önemli olan DVD nin RTM sürüm değil, orijinal sürüm olması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.