Şimdi Ara

Bilgisi iyi olan gelsin. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben şuanda bir Mac Mini kullanıyorum oyun haricinde mac'le ilgili bir sıkıntım yok. Biliyorsunuz ki Mac Mini HD 4000 kullanıyor bu da oyun için hiç yeterli değil şuan da sadece Team Fortress 2 oynuyorum. Mac'e geçmemin sebebi ise Xcode. Şimdilik öğrenme aşamasındayım ve kendimi Xcode'da geliştirmeye çalışıyorum yani bir mac'im olması zorunlu. Ben oyun oynamak ve Windows'un o geniş uygulama alanını kullanmak istiyorum.(Office unutmamak lazım) Haziran ayında elime iyi bir para geçicek. Oyun oynamak istediğimi söylemiştim. Şimdi bende şöyle düşünüyorum Masaüstü bir PC ve Dizüstü bir Mac sizce iyi olmaz mı ? Yani 4000-5000 TL'lik kendim toplayacağım bir PC ve Retinalı MacBook Pro. Yada yine bir mac ve PlayStation 4 veya Xbox one. Sıkıntım şu ben Battlefield gibi aksiyonlu oyunları klavyeyle oynamayı seviyorum yani gamepad'de zorlanıyorum. PlayStation ve Xbox pek iyi bakmıyorum çünkü PC'de oyunlara Türkçe eklenti gibi yada farklı paketler gibi yükleme alanıda veriyor bildiğim kadarıyla konsollarda bu yok.Para mı israf etmek istemiyorum. Sıkıntılı günlerden sonra iyi bir para kazanmışım onuda boşa harcamak istemiyorum. Anlayacağınız şuan ne yapacağımı bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım ?
    Sistem önerileriniz nelerdir ?
    Konsolların PC'ye göre artıları nelerdir ?
    PC'nin Konsollara göre artıları nelerdir ?
    Sizce Xcode'da kendimi geliştirmem iyi midir ?
    Mac'le ilgili önerileriniz nelerdir ?(Hackintosh gibi şeyler kullanmak istemiyorum)
    Bütün söylediğiniz tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bütçemi 3000 TL'ye kadar indirdim israf olacağını düşündüm daha fazlasının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey.messi -- 14 Nisan 2014; 18:41:55 >

• Yardımm
  • Uzun yazmane istyn onu soyle
  • Kardeşim sağolasın sen başka konulara devam et.
  • Bu paraya intel sistem gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Bu paraya intel sistem gider
    Hocam teknoloji dünyası çok çabuk değişiyor ve herşey güncelliğini yitirebiliyor. Oyun oynamak için bir bilgisayara 4000-5000 TL vermenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. 2,5k max 3k'lık bir bilgisayar alıp ilerde upgrade yapmanız sizin için faydalı olucaktır.
  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında düşüncem çok uçan bir sistem değil. Yani oyunlarda ultra takıntım diye birşey yok. Yazdığım fiyatın altında iyi bir sistem toplarsam iyi olur ama söylediğim gibi o kadar bir bütçe ayırdım.
  • Eels kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle haklısınız ben bugün bir cihaz alıp yarın hemen yenisini çıkmasını istemiyorum.Ama teknoloji bu kimse durduramıyor. Yapabileceğiniz bir sistem tavsiyesi varsa çok sevinirim.
  • zorbey.messi kullanıcısına yanıt
    Ozaman
    Su hocam ile itabata gec bjk murat mesaj at bu paraya en iyi sistemi o dizer sana
  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler hemen mesaj atacağım.
    Bisey degil
  • Konsolların PC'ye göre artısı; yatarak oynarsın, kurulum kolaydır, yazılım sorunu çıkarmaz. exclusive oyunlar vardır sadece konsollara çıkan, onları oynarsın. MGS, gow vb. GTA serilerini 1 yıl erken oynarsın.
    PC'de ise baştan zaten bir makinan var bununla istediğini yapabilirsin, müzik, film, oyun vs. Daha ucuza alırsın oyunları. Klavye mouse desteğin var. Sensivity ayarlaabiliyorsun, tuş atayabiliyorsun, elinin büyüklüğüne göre mouse alabiliyorsun. Oyunlar daha ucuz konsola göre. Klavye desteğin var, eğer 10 parmaksan çatır çutur işlerini halledebiyorsun nette.
    İyi bir makinayı monitör dahil 2500'e toplarsın. Klavye mouse mousepad ide kendi isteğine göre 300 TL'ye falan toplarsın.
    Ben senin yerinde olsam işimi görebilecek temiz bir ikinci el macbook, oyun içinde GE70 alırdım. Mobillik hat safhada olmalı benim için kriter bu. Millet eve çağırıyor mesela alıyosun makinayı LoL oynuyorsun, aynı odada aynı takımdasın direk bağlantı kuruyorsun adama bağırarak, görmezse fındık, izmarit vs atarak.

Knk o paranın hepsini harcamak zorunda degılsın. Elınde bıraz para kalsın. Ultra takıntında yok cok guzel. 2500 e guzel bir sistem toplarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exotic. -- 14 Nisan 2014; 17:46:05 >
    AMD
    FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
    387 TL

GIGABYTE
    970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    241 TL

SAPPHIRE
    R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
    1247 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    248 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    157 TL

THERMALTAKE
    COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA
    292 TL

COOLERMASTER
    HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    120 TL

2712 TL -www.vatanbilgisayar.com %30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 14 Nisan 2014; 18:01:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eels

AMD
    FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
    387 TL

GIGABYTE
    970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    241 TL

SAPPHIRE
    R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
    1247 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    248 TL

SEAGATE
    157 TL

THERMALTAKE
    COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA
    292 TL

COOLERMASTER
    HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    120 TL

2712 TL -www.vatanbilgisayar.com %30

AMD hastasına blok at geç :)

• Eels kullanıcısına yanıt
    Hocam Teşekkür ederim öneriniz için. Intel olsa daha iyi olur ama emeğiniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey.messi -- 14 Nisan 2014; 18:56:25 >
  • Çok teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için ama 2'sininde Laptop olması benim için çok doğru olmayacaktır.Mac Mini'mle devam edip GE70 alabilirim ama pek bir bilgim yok GTX765M güçlü bir kart mı ? Ben upgrade edilebilir beni ilerdede götürebilecek sistem arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorbey.messi

Çok teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için ama 2'sininde Laptop olması benim için çok doğru olmayacaktır.Mac Mini'mle devam edip GE70 alabilirim ama pek bir bilgim yok GTX765M güçlü bir kart mı ? Ben upgrade edilebilir beni ilerdede götürebilecek sistem arıyorum.

O zaman masaüstü almalısın hocam. Benimki bir öneri, notebooklarda grafik yükseltmesi çok zor hatta bazı modellerde makinaya entegre olduğu için imkansız.
  • Tamam hocam.Teşekkürler.
    geldim

geciktiğim için kusura bakmayın

haklı olarak intel istiyorsun bana sorun çıkarmasın ve uzun yıllar götürsün diyorsun şaşma o zaman bende atayım sana

büyük ihtimalle bu paraya en iyi intel sistem

MSI
    Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    412 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    628 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    252 TL

SEAGATE
    155 TL

SAMSUNG
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    250 TL

ZALMAN
    Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
    205 TL

CORSAIR
    CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI GÜÇ KAYNAĞI
    223 TL

ASUS
    GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2B 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
    926 TL

Toplam : 3050 TL

Hepsi birbirine Uyumlu, Stabil, Sorunsuz, Kaliteli En İyi Parçalar.

Hayırlı olsun , sonuçları benimle paylaş

bjk__murat

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.