Şimdi Ara

Bilim Adamı mı Mühendis Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ikisi arasındaki farklar nelerdir ? Bilim adamı olmak için ne yapmalıyım , hangi üniversiteye gitmeliyim ? İcatlar yapmak istiyorum , İnsanlığa katkım olsun istiyorum. Mühendislik mi Bilim adamlığı mı şimdi ? Lise 1 Öğrencisiyim mesleği şimdiden belirlemek istiyorum. Kişiliğim ;
    Oyun oynamayı seven , Meraklı , Asosyal , İçine kapanık , Liseli , Utangaç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tenth Doctor -- 26 Şubat 2013; 21:42:02 >

• Bilim adamı diye bir bölüm olmadığına göre hangi alanda çalışmak istiyorsan ona göre bölüm seçip akademisyen vs olman gerek.
  • Bilim adamı olmak derken? Bilim adamlığı okuyacak halin yok bu filozof olmak istemek gibi bir şey. Sana icat yapmayı öğretecekler de sen de icat mı yapacaksın? Eğer yeteneğin varsa bu tarz şeyler zaten küçüklükten ortaya çıkar. Şu an mesela senin ilgilendiğin konularda bir şeyler yapıyor olman lazım. Daha sonra da ne okursan oku icat yapabilirsin zaten bu tamamen yetenek ve zeka. Bilim adamları şu bölümden çıkar diye bir şey yok ya. Diyelim çok acayip fizik ilgin var kendince bir şeyler yapıyorsun çok iş olmasa bile fizik okursun sonra üniversitelerde çalışır çalışmalarına devam edersin falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalAY

Bu ikisi arasındaki farklar nelerdir ? Bilim adamı olmak için ne yapmalıyım , hangi üniversiteye gitmeliyim ? İcatlar yapmak istiyorum , İnsanlığa katkım olsun istiyorum. Mühendislik mi Bilim adamlığı mı şimdi ? Lise 1 Öğrencisiyim mesleği şimdiden belirlemek istiyorum. Kişiliğim ;

Bilim adamı olmak için Türkiye'den en kısa zamanda kaçacaksın, bu bir.

Öncelikle, bilim adamı ne yapmaz?
    -İcat yapmaz. Onu yapana mucit deniyor ki mühendislik bunun için gayet uygun.
    E bilim adamı ne yapar?
    -Bilimsel araştırma yapar.

Türkiye'de üniversitelerde kalırsan prof'un asistanı olursun, torpilin falan varsa en kısa sürede yükselip "öğretim görevlisi" olursun. Yani "üniversitede öğretmen" olursun, bilim adamı değil. Bu ülkede iktidara "üniversiteler sizin değil bilimin" diyen insanlar gözaltına alınıyor. Yani sağlıklı ortam değil, bilim adamı olamazsın. Daha doğrusu olursun da sözde olursun.

Peki ne yapabilirsin?
    Ailenin cebi doluysa, sende de biraz kafa varsa yurt dışında lisansüstü eğitimini alırsın, kendini sıkıp o okulda kalmaya gayret edersin. Başarabilirsen -şu anda yurt dışında çalışan onlarca Türk akademisyen gibi- bilim adamı olursun. Alay edenleri ciddiye alma ama gerçekler de bunlar. Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: şekspiyer

quote:

Orijinalden alıntı: KemalAY

Bu ikisi arasındaki farklar nelerdir ? Bilim adamı olmak için ne yapmalıyım , hangi üniversiteye gitmeliyim ? İcatlar yapmak istiyorum , İnsanlığa katkım olsun istiyorum. Mühendislik mi Bilim adamlığı mı şimdi ? Lise 1 Öğrencisiyim mesleği şimdiden belirlemek istiyorum. Kişiliğim ;

Bilim adamı olmak için Türkiye'den en kısa zamanda kaçacaksın, bu bir.

Öncelikle, bilim adamı ne yapmaz?
    -İcat yapmaz. Onu yapana mucit deniyor ki mühendislik bunun için gayet uygun.
    E bilim adamı ne yapar?
    -Bilimsel araştırma yapar.

Türkiye'de üniversitelerde kalırsan prof'un asistanı olursun, torpilin falan varsa en kısa sürede yükselip "öğretim görevlisi" olursun. Yani "üniversitede öğretmen" olursun, bilim adamı değil. Bu ülkede iktidara "üniversiteler sizin değil bilimin" diyen insanlar gözaltına alınıyor. Yani sağlıklı ortam değil, bilim adamı olamazsın. Daha doğrusu olursun da sözde olursun.

Peki ne yapabilirsin?
    Ailenin cebi doluysa, sende de biraz kafa varsa yurt dışında lisansüstü eğitimini alırsın, kendini sıkıp o okulda kalmaya gayret edersin. Başarabilirsen -şu anda yurt dışında çalışan onlarca Türk akademisyen gibi- bilim adamı olursun. Alay edenleri ciddiye alma ama gerçekler de bunlar. Başarılar.

Teşekkürler bilgilendirmeniz için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.