hdd ler bakterilerden olursa ne iyi olur kapasite gün gectikce artar (bakteri coğlaağından) hdd sorunuda özülmüş olur
sanırsam bunların şimdilik yapay zekası yok yani bakteri ne için hazırlandıysa sadece o işi yapabiliyo(yada ben yanlış anladım).zaten bi yapay zekaları olursa direk insanlığa dalmaya kalkarlar bence; monitörlerimizde bakteri kardeşliği insanlığa ölüm gibi yazılar görmemiz içten bile değil nete bağlanmaya kalkınca
bakteriler nası çoğalıyo biliyomusunuz sonumuz duman olur valla
quote:
Orjinalden alıntı: Kumandan
insanlığın geleceğine endişe ile bakıyorum artık, izlediğimiz filmler gerçek olacak 100 yıl sonra.
100yıl sonra kim öle kim kala
SS isteriz
quote:
Orjinalden alıntı: sertert
sanırsam bunların şimdilik yapay zekası yok yani bakteri ne için hazırlandıysa sadece o işi yapabiliyo(yada ben yanlış anladım).zaten bi yapay zekaları olursa direk insanlığa dalmaya kalkarlar bence; monitörlerimizde bakteri kardeşliği insanlığa ölüm gibi yazılar görmemiz içten bile değil nete bağlanmaya kalkınca
hocam biliyorsun şimdiki micro işlemci nin anası atası özüde transistördür. 3 bacaklı şeytan Eh bişey demiyorum ben artık
bu bakteriler ilerde yönetimi ele geçirip şimdi bizim onlarla yaptığımız gibi insanları deneylerde kobay olarak kullanmasınlar. zaten akıllı bilim adamlarıda antibiyotiğe dayanıklı gen vermişler canlılara öldüremeyizde biz bunları. tepelerine bir nükleer bomba sallarız tabi onlarda kendileri için radyasyona dayanıklı bir gen üretirler vay insanlığın haline. insanlığın sonu makineden olsun zeki bakteriden olmasın yediremem kendime
sonumuz inş hayırlı olur ama pek hayırlı gelmedi bana
bonlarla oc yapmak istiyorsan çiftleştireceksin bak nasıl performans artıyo
quote:
Orjinalden alıntı: AnseLmo82
quote:
Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri
1- O/C edilebilecekler mi? edilebileceklerse soğutma olarak ne kullanılacak? 2- reset, mavi ekran, siyah ekran v.b. sorunlar çıkartacaklar mı?
ek sorular benden
3 - ne yiyip ne içecekler 4 - tuvalet ihtiyaçları varmı varsa nereye (ben pcme wc muamelesi yaptırmam) 5 - daha fazlasını teklif edene gitme olayı olurmu ( düşünsene bi sabah kalkıyosun ve işlemci vazifesi gören bakterilerin yerinde bi not " ahmet abi daha iyi şartlar vadediyo elveda" 6 - bunları nerden alıcaz yükseltme gerektiğinde aynı yaş aynı model bakterimi bulmamız lazım 7 - bunlar çiftleşerek çoğalırmı ( bu yıl dual core seneye Quad olacak abisi inşallah) 8 - yanlışlıkla üstüne basıp öldürsem garanti kapsamına girermi 9 - film izlediğimde ya işi gücü bırakıp benle izlemeye kalkışırlarsa 10- o/c yapınca devasa yaratık falan olmayacaklar değilmi
quote:
Orjinalden alıntı: nos23
Amerika�dan bilim adamları, bakterilerin genlerini değiştirerek �yaşayan bilgisayar� yaptı. Araştırma, bu tür bilgisayarların kullanışlı olduğu kadar, veri saklama ve genetik mühendisliği için de uygulanabilir olduğunu gösterdi.
Kuzey Carolina ve Batı Missouri Devlet Üniversitesi�nden matematikçilerin ve biyologlar, E.koli bakterisine genler ekleyerek, �yanık krep� adı verilen matematik problemini çözmeyi başardılar.
Bu matematik problemi farklı boyutlarda ve yanık bir bölümü olan krepleri içeriyor. Soru ise, bu krepleri, yanık kısmı üst tarafa gelecek şekilde en büyük altta olacak şekilde �en az hamleyle� sıralamak.
Bu deneyde, araştırmacılar DNA parçalarını krep olarak kullandı. E-koli bakterisine başka bakterilerden gen ekleyerek, bu �krepleri� çevirmeleri sağlandı. Ayrıca bakterilere, sadece doğru sıralamada çevirme yaptıklarında, antibiyotiğe dirençli olmasını sağlayan bir gen de eklendi.
Yaşayan bilgisayarların ilk prototiplerinden olan bu bilgisayarların birçok kullanım alanı bulunuyor. Bir kavanozda onlarca milyar bakteri bulunabileceği için sağlanacak bilgi işlem gücünün devasa olacağı belirtiliyor. Bunun anlamı ise daha az yerde daha hız anlamına geliyor. Ayrıca bakterilerin öğrenebilme ve mutasyon yetenekleri nedeniyle bilgisayar teknolojisini çok farklı bir boyut getireceği düşünülüyor.
not:alıntıdır
ben bu haberi star tv de türk mühendisten duymuştum 4-5 sene adam hardiske ne yapmışsa 16 gb mıydı tam hatırlamıyorum kapasitesini 10 üzeri bilmem kaçkat artırıyordu ve vindows hala 16 gb görüyor ama hiçbirşekilde hardiske ne kopyalarsa kopyalasın hep 16 gb ta kalıyordu bu haberi orada oda tekrarlamıştı bakteri teknolojisini burada görünce haberi paylaşayım dedim
vay be hort
hort olmasına rağmen ilk kez okudum bu haberi ve açıkçası çok şaşırdım. Çok espri döner bunun üstüne
İyi olmuş hortlaması du bitanede ben yapayım.
Ben: "Filmimi daha indirmedinmi seni lanet olasıca bakteri kafalı makine." PC: "İndirdiğiniz film ahlakınız açısından uygun değil sahip, bu yüzden iptal ettim." "Şimdi senin..."
quote:
Orijinalden alıntı: AnseLmo82
quote:
Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri
1- O/C edilebilecekler mi? edilebileceklerse soğutma olarak ne kullanılacak? 2- reset, mavi ekran, siyah ekran v.b. sorunlar çıkartacaklar mı?
ek sorular benden
3 - ne yiyip ne içecekler 4 - tuvalet ihtiyaçları varmı varsa nereye (ben pcme wc muamelesi yaptırmam) 5 - daha fazlasını teklif edene gitme olayı olurmu ( düşünsene bi sabah kalkıyosun ve işlemci vazifesi gören bakterilerin yerinde bi not " ahmet abi daha iyi şartlar vadediyo elveda" 6 - bunları nerden alıcaz yükseltme gerektiğinde aynı yaş aynı model bakterimi bulmamız lazım 7 - bunlar çiftleşerek çoğalırmı ( bu yıl dual core seneye Quad olacak abisi inşallah) 8 - yanlışlıkla üstüne basıp öldürsem garanti kapsamına girermi 9 - film izlediğimde ya işi gücü bırakıp benle izlemeye kalkışırlarsa 10- o/c yapınca devasa yaratık falan olmayacaklar değilmi
film izledigimde ya işi gücü bırakıp benle izlemeye kalkarlarsa sorusu süper olms:D:D
:)) oc yapmak için ayar; daha hızlı çalışırsanız size et vericem :D
quote:
Orijinalden alıntı: serdarix
quote:
Orjinalden alıntı: zargana_11
quote:
Orjinalden alıntı: korozyon
Skynet'in yaratılmasına tanıklık eden şanslı dönemdeyiz anlaşılan.
Valla filmde skynet için edindiğim görüşlerin gayet olumsuz yönde olduğunu söylemeliyim. Bu yüzden de insanın yaratmış olduğu bişeyin insanı kontrol etmesi kadar kötü bir durum olamaz. Bu yüzden dönemin şanslı bir dönem olduğunu değerlendiremiyecem.
En basit örnek olarak grip virüsünün evrimini örnek olarak göstericem. İnsanın yaratmış olduğu antibiyotiklerle bugün daha dayanıklı.
Ukalalık gibi olmasın ama ufak bir not; Grip virüsüne(ve diğer virüslere) antibiyotikler hiçbir etki göstermez. Grip virüsü sık sık değişime uğramaya müsait genetik yapısı yüzünden her yıl kimlik değiştirerek salgınlar yapar...
BEnde bu yoruma cevap yazıcaktım yorumları okurken sizin yorumunuzu gördüm ve yazıcak bişi kalmamış. Grip virüsü her yıl mutasyona uğrar. Belli periyotlardada şiddetli salgınlar yapar. Antibiyotikler bakteriler üzerinde etkilidir. Yanlış antibiyotik kullanımları yüzünden antibitiklere direnç ne yazıkki artmaktadır.
Bir arkadaşta matematikçi olduğu için gurularnmış ama biyologları yok saymış araştırmada olmamış
-Ribozom voltajını +0.1V yap -Hücre zarı çarpanını x22 den x18 e düşür. -Sunbeam Core Contact Heater işlemci ısıtıcı ile işlemcim 130C nin altına inmiyor, ısıtma performansından çok memnunum vs....