Şimdi Ara

Bilim kurgu klasiklerinden 'Battlestar Galactica' resmen geri dönüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artırıyorum TV için yapılan gelmiş geçmiş en kaliteli yapımdır ve reboot icin çok erken diyorum. Mevcut dizinin yayın haklarını netflix’e falan satsalar yeter. Görüntüler vesaire yeterince kaliteli ve güncel.

• Firefly a da bi el atsalar ya. Asıl cevher orda vardı.

• Ama Starbuck un olayını hala anlamadım. Bir yerlerde ölüyor. Ancak bir ışık üzmesiyle geri geldi. Ama Saylon değildi. O kısımı hala merak ediyorum.

• al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Expanse bencede şu anda devam eden en iyi uzay temalı. O politika olayı bana sorarsan dizinin en özgün yanı. Ben bayılıyorum o olaya.

Colony ise fazla gizem az uzay çok drama izlemiyor ama sıkıyor bazen.

Discovery bence görsel bir şah eser ve Star Trel ruhunu çok iyi yansıtmış ben çok severim.

Galactica orjinalinide izlemiştim harika idi sonraki yeni 5 sezonda mükemmel idi keşke 10 sezon olsa idi. Dediğin gibi hiç bir yerde olmaması yazık.

Riddick güzel fikir ama Vin Diesel ile eşleşmiş birşey birde o karamsar ortamı dizi olarak çekebilir miyim bilmiyorum. Kendisi de çok iyi bir kahraman değildir.

Lost in Space tam uzay temalı dizilere giriş dizisi gibi güzel ama çok çocuksu.

Diğerlerini izlemedim hangilerini tavsiye edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 18 Eylül 2019; 10:29:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Slm. Kesinlikle olağan ustu dizidir. Nip/Tuck neyse kendi klasmanında BSG oldur. Baska dizilerdeki korelasyon bozukluğunu arasinizda bulamazsınız. (Mesela bir dizinin sezonu "Sonunu düşünen kahraman olamaz" sözüyle biterken sonra sonra yeni sezonda bu sozu söyleyenin ekibinden bir kisinin yanlislikla büyük iskender yemesi neticesinde ayni kisi "sen bu isin sonunu düşünmedin mi" diyerek onceki mottosunun yanlis oldugunu kabul edercesine sezon devam ederken BSG de boyle seyler yoktur. Hatta öyle düzgünün bir akis vardır ki icindeki görüntüleri doğru sirada alin kolaj yapın THE PLAN diye sinema filmi çıkar.

• Battlestar Galactica efsanedir :)

• gun kullanıcısına yanıt
    Zaten dizi olarak tavsiye ettiklerimin çoğunu izlemişsin üstat. Uzay-komedi birlikteliği nasıl olur diye başladığım The Orville'e göz at derim. Hani ben başlarken beklentiyi çok düşük tuttuğumdan mıdır nedendir beğendim. Uzay sitcom'u havası var. Kalite olarak, dizi ilk bölümlerden son bölümlere doğru kalite olarak yükseliyor. Belki başta böyle bir başarı beklemediklerindendir. Bende başta böyle bir diziyi izleyeceğimi düşünmüyordum şimdi 2020'de çıkacak 3. sezonu bekliyorum.

Şimdi belki görsel olarak sitcom tarzını diğerleri ile kıyaslamak haksızlık olabilir ama komedi dizisindeki savaş sahnesine bakın, ne demek istediğim anlarsınız.

Edit yeni sezon 3 olcak. Birde Star Wars Discovery'e eleştirim görsellik olarak değil senaryosu. Adı geçen diğer yapımların senaryoları ile kıyaslandığında misal 20 bölüm planlanıpta; tutunca 200 bölüm yapılmaya çalışılan öğlen kuşağı Hint dizleri kalitesinde. O yüzden Discovery konusunda netim zevk meselesi demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 18 Eylül 2019; 11:23:23 >

• 4 sezonda kötü bölüm diyebileceğim 1 veya 2 bölüm vardı, herhangi bir star trek le bsg yi karşılaştırmak abes. Sitcom gibi kalır bsg yanında. Expanse de bsg kadar olamasada bu genre da bsg den sonra gelir bence.

• Güne güzel bir haberle başlamak ne güzel, geçtiğimiz aylarda 2. kez hatmetmiştim tüm bölümleri.

• LOTR dizisi haberindan sonra aldığım 2. En iyi haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda izlediğim en iyi dizi kapanışıydı. Reboot yerine devam ettirseler daha iyi. Hikayeye göre aynı şeyler zaten tekrar tekrar oluyordu. Devamı gelirse daha güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    x4 çıktı hatta ilk dlc'si de yayınlandı haberin olsun

• Çok iyi haber. Ama detaylar çıkana kadar iyi ve ya kötü yorum yapmak yersiz.

Konusu bir açıklansın bakalım.
    işine gelmeiyorsa star Trek şirinleri izlersin arkadaşım

• Efsane Bilim kurgu dizi si süper bir haber

• quote:

Orijinalden alıntı: al-ozaria

Star Trek Discovery diyen var sinirlerim zıpladı resmen... geçmiş serisine hakarettir, böyle rezil bir dizi olmasında... The Orville bile ondan daha iyidir, çerezlik tatlı bir dizidir.

Zaten Killjoys, ya da boşa gitmiş potansiyel Dark Matter gibi bilim kurgusu az, yavan, sığ, az uzaylı uzay dizisi saçmalıklarıda son bulur umarım. Aynı zamanda artık suyunun suyu çıkarılmış Star Wars'ın da dizisinin ya da sinemasının yapılmaması taraftarıyım. Yeter, ordan geleceğine Riddick Günlükleri'nden dizi çıksın daha çok potansiyeli olur.

BSG efsanesi tabiki güzel haber, benzer bir haberi mesela Firefly'ın spin off'u olarak Serenity adı altında bir diziden beklerim. Ya da uzayda bağımsız paralı asker gemisi, veya keşif gemisi tarzı görev yapan bir geminin maceraları gibi bir şey beklerim. Bunlar çıkana kadar idarelik bilim kurgu arayana da mesela Lost in Space öneririm. İdare eder bir dizi. Dizi arayan için iptal edilmeseydi Colony'de de bir uzay potansiyeli vardı. Yayınlanmış sezonları, iptal edilmemiş bir çok diziden daha kalitelidir ama işte yarım kaldı.

Battlestar Galactica'dan sonra geçen 10 yıllık sürede çekilmiş ve efsane arayan için, hala devam eden en iyi uzay temalı dizide THE EXPANSE budur. Diğerlerine göre çok daha yakın gelecek zamanı baz alır yalnız biraz ağırdır, siyasi diyalogları fazla uzun tutarlar oraları baydırabilir. Devamı adam gibi senarist/yapımcı elinde olursa zirveye oynar.

Hepsini izledim benim durumumdaysanız The Avorion oynayın ne diyim. :) Reklam gibi olmasın ismi fazla duyulmamıştır ama steamdeki en sağlam uzay oyunlarından biridir.Grafiği resimlerdeki gibi kötü değildir, kolay ama bir o kadar derin yüzlerce saatlik oynanabilirliği ve desteklediği 5 dilden birinin Türkçe olması ile takdiri hak eden bir yapımdır kendisi. X3 Reunion vb. gibi kafa şişirmez. Uzayda kendi hikayenizi kendiniz yazarsınız.

Uzaysız kalmamanız temennisi ile iyi seyirler...
    the expanse battlestar galactica'nın devamı mı hocam?

ben farklı evrenler sanıyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Artırıyorum TV için yapılan gelmiş geçmiş en kaliteli yapımdır ve reboot icin çok erken diyorum. Mevcut dizinin yayın haklarını netflix’e falan satsalar yeter. Görüntüler vesaire yeterince kaliteli ve güncel.
    evet türkiye'de hiç bir yayın platformunda yok ya
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ben öyle bir şey demedim ki üstat nasıl bağladın. Alakası yok, o diziden sonra iyi bir şey izlemek isterseniz babında.
  • SO SAY WE ALL !!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.