Şimdi Ara

Bilim ve Tanrı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
7.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Yahu çalışıyorum. Yoğunluk değişiyor. Bak katılar buharlaşıyor.

Her halükarda bebekler köle doğuyor mu doğuyor. İnsan alıp satana ceza var mı yok. Ben zaten gönderse eksik göndermezdiyi savunduğumdan gayet tutarlıyım.
    Sonsuz güce, sonsuz güçse imkansızlıklar ve eksiklikler atayamıyorum.
    Sen deist değil misin?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Abi ben yukarda da yazdım. Eşhedü aşamasında sınıfta kalıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Temiz bir kalbin var. Senin gibi insanların bakış açısını değiştirmesini hep istemişimdir.

Allah'a inananlara inanma. Allah'ın dedikleri ile inananların dedikleri hiç de benzer şeyler değiller kimi yerde, belki de çoğu yerde.

Verdiğin site senin benim gibi sorgulayan adamlar için cevaplar veren bir site değil. Anlattıkları ise İslamiyet değil ehli sünnet mezhebi yani Muhammed sonrası Arapların yüzyıllar boyunca sürekli ekleme yaptıkları şey, adına sahte din bile diyenler var ben o kadar ileri gitmeyi uygun görmüyorum.

Ben sana bahsettiğin şeylerin neden yasak edilmediğini açıklasam sen inanacak mısın yoksa yasak etmediği için yine bu kitabın sahibinin Muhammed olduğunu mu düşüneceksin?

Senin kitaba inanmamandaki sebep nedir? Kafanda oluşturduğun tanrının Kur'an-daki ile uyuşmaması mı yoksa zaten tanrı fikrinin saçma olduğunu düşünenlerden misin?

Seninle önceden de konuşmuştuk, dikkat ediyorum son mesajlarında hep benzer iddiaları söylüyorsun ancak bunların hepsinin bir açıklaması var. Hee tatmin edici gelmez sana orası ayrı konu.
    Kölelik olması

Şayet kölelik varsa non teist durum argümanların lehine

Buna mukabil şeytanın insana secde etmesi meselesi kendi açımdan büyük bir soru işareti

• quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

inananlar tanrı bilgisine nasıl ulaşmışlardır?

ebeveynlerinizin ve çevrenizin bir bilgiyi çocukluğunuzdan beri sürekli olarak tekrar edip durması o bilgiyi doğru yapar mı?
    İslam adına konuşuluyorsa Tanrı değil, Allahdır yaratıcı, inanmayan insanlar inanmayabilir, ama inaçlara saygılı olmak ve tartışma yapacaksa o din tarafından kabul edilen değerler üzerinden yapmalı tartışmayı, bir kere İslam Tanrı kelimesini kabul etmez.

Peki siz Allah olmadığı sonucuna nasıl vardınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Sevgili arkadaşım. İnancınız bu topraklarla harman olmuş çok güzel bir inançtır, yoldur. Sizin inancınızı saçma, anlamsız bulmam diye bir durum da söz konusu değil. İnançlar bu tür sıfatların konusu da olamaz. Sonuçta hepsi ispatsız ve iman temellidir. Ben zaten daha eşhedü'de sınıfta kalıyorum. Ne anlatılan şekilde meleklere cinlere inanıyorum ne de özel görevlendirilmelere ne de bu kişilerin iddia ettiği mucizelere. O nedenle ben nasıl sizlerin inancıyla barışıksam siz de "sizin gibi inanmayan"ların inancıyla barışın. İnanın ihtiyarladıkça coşkun ruhunuz da dinginleşecek, huzur ile barış arayış ve isteğiniz kuvvetle muhtemel beni daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.
    Herkes istediğine inanmakta ya da inanmamakta özgür, seviyeli bir yazı ve tartışma olursa herkes istifade eder, hepimiz mutlak doğruyu arıyoruz sonuçta.

Allah var mı, yok mu sorusunu ben de sordum kendime herkes gibi, ama hiçbir zaman yok sonucuna ulaşmadım, ulaşamadım, bir annenin karnından yepyeni bir canlı çıkması bile tek başına Allah var sorusuna cevap verebilecek bir hadise.

• quote:

Orijinalden alıntı: Withris

Bu mesaj silindi.
    Matematik de bilim değildir, matematiği de çöpe atalım o zaman
    Hadi koş sıkıştın yine git imam resimleri koy
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Müslüman mısın, sorumun cevabını alabilir miyim önce ?
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Sen zaten inanmıyorsun ki, sana ne
  • Hiç şaşmıyor. adam sıkışıp şapa oturup cevap veremeyince anında imam resimleri koyuyor ya bu adam gerçekten bir komedi dostum

• Matematik bir dildir. Genel olarak bilim değildir. Matematiği kullanan bir çok bilim vardır. Hepsi birbiri ile matematik diliyle anlaşır. Matematik evrensel bir dildir.

Hadi koş sıkıştın yine cevap veremeyeceksin imamlar kurtaracak seni yine

• Hiç böylesini de görmedik. Adam cevap veremeyince imam resimleri koyup duruyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.