< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
hawking en iddialı alanlarından birisi olan karadelikler dahil pek çok konuda yanıldı, bu da onlardan birisi
milleti "bilgisizlikle" itham etmen de ayrı bir trajedi, lütfen biraz güncel fizik, bu şekilde sadece komik duruma düşüyorsun |
Bakın böyle dalga geçerek birbirimize bir şey ispatlayamayız yanlış olduğumu düşünüyorsanız daha tatlı dille alaycı bir şekilde olmayacak biçimde bana doğruları gösterin.
|
Tanrı kavramı değil inancın kendisinde sıkıntı var.
Evrim teorisi en başta Adem ve Havva'yı götürüyor. Tevrat'a göre Dünya şöyle bir şey: ![]() Dünya'nın yaşı da 6000-10000 arası.https://tr.wikipedia.org/wiki/Genç_Dünya_yaratılışçılığı Yine ayrı bir sıkıntı Adem ve Havva varsa mağara adamları ne oluyor? Arkeolojik ve tarihsel çalışmalar gösteriyor ki Yahudilerin Mısır'da yaşadığına dair bir kanıt yok. https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Egypt#Genesis_and_Exodus |
İşte olay burda, kimsenin inanma zorunluluğu yok. Sen tanrı kavramını beğenmiyorsun aslında. Kafanda oluşturduğun tanrı kavramı ne Kur'an dakine uyuyor ne de diğer dinlerdekilere.
Tanrı herşeyi bilir, ben bir insan olarak tanrının bildiğinin kaçta kaçını bilirim de tanrının/Allah'ın size bildirmediğim konularda bana iddia sunmayın lafını tutarsız bulayım? Sınavın anlamını ben de bilmiyorum, bana da ilginç geliyor sınavın olması da bu tanrının olmadığı anlamına gelmiyor ki. Allah var ise ve bize ben sizi sınava tabi tuttum dediyse ne yapalım? Ben girmiyorum sınava okumucam ben mi diyeceğiz? Bu sınavı kabul etmek zorundayız beğensek de beğenmesek de madem Allah var ve bizi sınava soktuğunu söylüyor. Ben inanana kadar canım çıktı desem yeri, ulen bir yerden var diyorum bir yerden senin düşüncelerin gibi benim de düşüncelerim var, hiç de Kur'an da konuşan tanrıya uymuyor, len diyorum bu nasıl tanrı, öyle çürütmek istiyorum böyle çürütmek istiyorum yok beceremedim. Kafamdaki tanrının hayal ürünü olduğuna, Kur'an daki tanrının yani Allah'ın gerçek olduğuna ikna oldum sonunda, meğer ben kafamda zan ile bir tanrı tasarlamışım ve onun olamayacağına ikna olduğum için tanrı kavramından ve inancından uzaklaşmışım. Allah'a inananların İslam dışı yaşamaları da büyük etkendi mesela benim için Allah'ın olmaması gerektiğine dair. İkna olunca da iş bitmiyor bir de teslim olman gerekiyor, o daha da zor. Meğer ben teslim olmamış inananlar yüzünden tanrı yoktur algısına kapılmışım. Birkaç aydır buradayım sorduğum sorulara cevap veren çıkmadı. Çabalayan oldu ancak yeni sorularıma dayanamadı. Sana sadece sorduğum soruları düşünmeni tavsiye ederim. Bırak beni veya diğer inananları, zan ile konuşanları da bırak. Ha bu 600 senesinde yaşamış çöl Arabı Muhammed'in geriye bıraktığı kitap niye bu etkide onu araştır. Ben doğru soruları sormasaydım bakış açım değişmezdi. He ben okudum ikna olmadım yeniden okumaya gerek yok diyorsan da senin seçimindir. |
Oranların kişisel tercihlerde bir rolü yok, sen inkar edip dinden çıkarken oranlara mı baktın?
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 8 Nisan 2019; 21:0:29 > |