Şimdi Ara

Bilim ve Tanrı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
7.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevabın yok belli ki. Anca hakaret alay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Cevabın yok belli ki. Anca hakaret alay.
    Cevap yokmuş, ayet göster diyoruz elli defa kaçıyorsun. Sonra bacadan tekrar giriyorsun.
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Komik. Köle ve cariyenin bebeği köle doğarken bunu yasaklayan ayet yoktur görgü kuralı vardır diyorum. Bu bir tarihsel gerçek.
    Yasaklayan ayeti, insanları para ile alıp satanlara değnek vurduran, köle ile cariyenin bebeği malımdır diyen adama ceza veren ayeti senin göstermen gerekiyor.
  • quote:

Komik. Köle ve cariyenin bebeği köle doğarken bunu yasaklayan ayet yoktur görgü kuralı vardır diyorum. Bu bir tarihsel gerçek.
    Yasaklayan ayeti, insanları para ile alıp satanlara değnek vurduran, köle ile cariyenin bebeği malımdır diyen adama ceza veren ayeti senin göstermen gerekiyor.
    Yasaklayan ayeti sormadık, idda ettiğin şeyin ayetini sorduk. Sana bişi demiştim hatırladın mı? İçinde laf ebeliği geçen bir cümleydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my life is a comedh

Yalnız Kur’an evrim teorisini reddetmez aynı zamanda Kur’an’dan evrim teorisini çıkaramazsınız. Evrim teorisi Kur’an’a ters düşmez. İnsanlık Adem ve Havva ile başlamadı. İlk evrimleşen insanı Adem kabul edebiliriz. Tabi bu durum Tekvin ( Yaratılış ) kitabına [ Tevrat ve İncil için ] ters düşer. Adem ve Havva ile beraber insanların olduğu Kur’an’a ters düşmez isterseniz ayet ayet tartışırız. Evrenin başlangıcı Enbiya suresi 30.ayet için güzel bir örnektir. Evrenin genişlemesi Zariyat suresi 47.ayet bana Allah’tan geldiğinin delilini oluşturuyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?
    Bana Kuran'ı bilime uydurma çalışmaları gibi geliyor. Neyse, hiç yoktan iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben şimdi şunu anlamadım. Kuranda Ming hanedanlığına dair bilgi yok diye sen Ming hanedanlığı yok mu zannediyorsun?
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk önce sakince birbirimizi kırmadan güzelce konuşalım. Kur’an ming hanedanlığından falan bahsetmez çünkü Kur’an’ın konusu Allah’ın tek ilah olduğunu bildirmesi ve insanları uyarmasıdır. Kur’an bütün tarihten bahsetse zaten kimse okumaz. Sayfa sayısıda çok olurdu. Kölelik ve cariyelik için uzunca yazacağım akşama doğru.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sana basitçe diyorum ki köle ve cariyenin bebeği köle doğuyordu ve bu bebeğe kölemdir malımdır diyen adama kuranda ceza yoktur.
    Sen yüzyıllar boyu kölelik diye bir problem olmasını filan tesadüf zannediyorsun herhalde.
    Ha bu köle satıcılarına ceza veren ayet varsa buyur göster.
  • O cevap tarihsel bilgi kuranda yok diyen arkadaşa yazıldı. Ona söyleyin bu cümleyi. Araplara haksız rekabet olurdu tarzı lafları da bütün uzun cevapları da bin kere okudum.
    Köle ve cariyenin bebeği köle doğarken görgü kuralı gönderen sonsuz güç bana uymuyor. İnanana saygım sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Nisan 2019; 14:47:35 >
  • quote:

Sana basitçe diyorum ki köle ve cariyenin bebeği köle doğuyordu ve bu bebeğe kölemdir malımdır diyen adama kuranda ceza yoktur.
    Sen yüzyıllar boyu kölelik diye bir problem olmasını filan tesadüf zannediyorsun herhalde.
    Ha bu köle satıcılarına ceza veren ayet varsa buyur göster.
    Kuran'da cezası yok diye islamı bitirdin bravo sana
    Evet
    Gelinle evlenmek gibi, görgü kuralları gibi meseleler yanıında bebeğin köle doğması bana daha önemli gelir. İnanç zaten kişiseldir. Bana uymuyor hepsi bu.
  • quote:

Evet
    Gelinle evlenmek gibi, görgü kuralları gibi meseleler yanıında bebeğin köle doğması bana daha önemli gelir. İnanç zaten kişiseldir. Bana uymuyor hepsi bu.
    Bana da birşey Kuran'da yazmıyor diye islamı redetmek saçma geliyor. İnançsızlık zaten kişiseldir, bana uymuyor hepsi bu.
    Görgü kuralından önemli işte bence bebeğin köle doğmasına ceza verebilmek.
    Yazanlarda da çok konuda benim için ağır problem var. Bir erkek ne kadar cahil, mal olursa olsun şahitliği tek başına kabul edilir. Fakat Marie Curie gibi kadının bir çok meselede tek başına şahitliği ve hatta dolayısıyla hakimliği kabul edilmez.
    Yok fıtratı bilmemneymiş de bişeymiş. Marie Curie yahu bu - hem nobel fizik ödülü hem kimya ödülü almış kadın fakat sonsuz güç sadece cinsiyetinden dolayı kabul etmeyin demiş vesaire. Yok abi uymaz. Sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Nisan 2019; 14:36:58 >
  • quote:

Görgü kuralından önemli işte bence bebeğin köle doğmasına ceza verebilmek.
    Yazanlarda da çok konuda benim için ağır problem var. Bir erkek ne kadar cahil, mal olursa olsun şahitliği tek başına kabul edilir. Fakat Marie Curie gibi kadının bir çok meselede tek başına şahitliği ve hatta dolayısıyla hakimliği kabul edilmez.
    Yok fıtratı bilmemneymiş de bişeymiş. Marie Curie yahu bu - hem nobel fizik ödülü hem kimya ödülü almış kadın fakat sonsuz güç sadece cinsiyetinden dolayı kabul etmeyin demiş vesaire. Yok abi uymaz. Sağolun.
    Bir şeyin cezası yok diye islamı redetmek saçmalığını ben almiyim. Tanrı yaratmış ama başı boş yaratmış inancına inanan güruh, Tanrı kural getirmedi diye islamı redediyor. Çelişkiler yumağı kördüğüm olmuş sende, açmaya çalıştıkça dolaştırıyorsun.

Yo ben gayet net şekilde görüşlerimi yazıyorum. Mari Curie'ye yapılan cinsiyetçiliğe de doğal olarak cevabın olamıyor.
    Bak gayet net: Köle ile cariyenin bebeği köle doğarken görgü kuralı ve gelinle evlenebilirsiniz diyen sonsuz güç bana uymuyor.
    Bak ne kadar net: Bir erkek ne kadar aciz ya da cahil olursa olsun tek başına şahitliği kabul edilir fakat fıtratı nedeniyleymiş Marie Curie gibi kadının bir çok meselede tek başına şahitliği ve dolayısı ile hakimliği kabul edilmiyor. Kadın hakimler şeriat hükümleri rafa kalkmadan görülebildi mi?
    Bak bunlara net değil diyorsan daha net anlatayım ne yapayım.
  • quote:

Yo ben gayet net şekilde görüşlerimi yazıyorum. Mari Curie'ye yapılan cinsiyetçiliğe de doğal olarak cevabın olamıyor.
    Bak gayet net: Köle ile cariyenin bebeği köle doğarken görgü kuralı ve gelinle evlenebilirsiniz diyen sonsuz güç bana uymuyor.
    Bak ne kadar net: Bir erkek ne kadar aciz ya da cahil olursa olsun tek başına şahitliği kabul edilir fakat fıtratı nedeniyleymiş Marie Curie gibi kadının bir çok meselede tek başına şahitliği ve dolayısı ile hakimliği kabul edilmiyor. Kadın hakimler şeriat hükümleri rafa kalkmadan görülebildi mi?
    Bak bunlara net değil diyorsan daha net anlatayım ne yapayım.
    Yoo ben de görüşlerimi yazıyorum. Kuran, suçları başıboş cezasız bırakmış diye islamı redediyorsun ama Tanrı yaratmış başı boş bırakmış dinine inanıyorsun. Tam bir çelişkiler yumağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 9 Nisan 2019; 15:3:4 >

Öncelikle farkettiysen cevabın yok.
    sonralıkla:
    Yo ben sana başıboş bırakmış demedim ki. Dinler insanların yaklaşımıdır, bir kısım tahmin, sav, öne sürülen akledilen şeyler doğru da olabilir fakat insan yazımı olduğu gerçeğini bence değiştirmez demişimdir en fazla. Sokrates de hesap gününe tertemiz gitmek istediğini söyler. Çok tanrılı insan yazımı kendi mitolojik dininde benzer bir hesap verme durumunun hayalini kurar. Ayrıca ben sonsuz güç müdahale etmez de demiyorum. İster eder ister etmez sana bana mı soracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Nisan 2019; 15:8:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.