Şimdi Ara

Bilim ve Tanrı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
7.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, muhtemelen Bakara suresi 282.ayeti söylüyorsun. Erkeklerin tek başına şahit olması kadınların ise iki şahitlik yapması. Bu durum şunun içindir kadınlardan birisi unutursa ya da hatırlatması içindir. Kadınlar unutkan, yarım akıllı bir varlık mıdır ? Kesinlikle hayır. Kimse burada Marie Curie’ye laf atmaz, çalışmasını engellemez. Sizin dediğiniz durumdaki şahitlik meselesi sadece vadeli borç için geçerlidir. Geri kalan şahitlik meselelerinde kadın/erkek ayrımı yoktur. Kaldı ki iki kadın karşısında bir erkek var, zira erkek unuttuğunda ona hatırlatan kimse yok ama kadınlar dayanışma içerisinde şahitlik yapıyor, ben bu açıdan bakıyorum. Yoksa kadınlar toplumu yönetemez, çalışamaz gibi şeyler İslam’a uygun değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Öncelikle farkettiysen cevabın yok.
    sonralıkla:
    Yo ben sana başıboş bırakmış demedim ki. Dinler insanların yaklaşımıdır, bir kısım tahmin, sav, öne sürülen akledilen şeyler doğru da olabilir fakat insan yazımı olduğu gerçeğini bence değiştirmez demişimdir en fazla. Sokrates de hesap gününe tertemiz gitmek istediğini söyler. Çok tanrılı insan yazımı kendi mitolojik dininde benzer bir hesap verme durumunun hayalini kurar. Ayrıca ben sonsuz güç müdahale etmez de demiyorum. İster eder ister etmez sana bana mı soracak.
    Yanlış bir durumun Kuran'da cezası yok diye islamı redediyorsun. Bunun cevabını verdim, sen Tanrı yaratmış ama başı boş kural ceza koymamış dinine inanıyorsun ama Kuran'da ceza koymamış diye islam ıredediyorun. Önce sen bu çelişkiye cevap ver. Sonra da o idda ettiğin köle bebek vs nerede yazıyor onu da göster.

• Sevgili arkadaşım bana kadılık yapabilen kaç kadın gösterebileceksin o zaman? Erkeklerin dayanışmaya ihtiyacı yok muymuş? Kadın tek başına şahitlik yapamaz bitti. Uygulamaları açın okuyun. Düzeltmesini yapardı herhalde sonsuz güç dile kolay yirmi üç yıl boyunca görgü kuralı, gelinle evlenme filan konusunda fikir bildiriyor. Her ne hikmetse Çin tanrıları kuzen evliliğini yasaklayıp genetik hatalı bebeklerin doğumunu azaltırken biz görgü kuralı filanla idare ediyoruz. Ben size nasıl uyduğunu anlamıyorum da demiyorum bakın saygım sonsuz inancınıza.
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Topu topu okuma yapacaksın. Aç oku onca ilim yapan adam var. O dönem tarihine dair bilgileniver. Her şeyi deist agnostiklerden filan beklemeyin.
    Cevap veremediğini de unutma.
  • quote:

Topu topu okuma yapacaksın. Aç oku onca ilim yapan adam var. O dönem tarihine dair bilgileniver. Her şeyi deist agnostiklerden filan beklemeyin.
    Cevap veremediğini de unutma.
    Araştırma yaptım, senin dediklerine ilişkin hiçbirşey bulamadım. Sen idda ediyorsan sen vereceksin bilgiyi. Bunlar da yeni türedi, birşey uydur sonra link isteyince "sen araştır bul"
    Ne güzel dünya.

Yanlış bir durumun Kuran'da cezası yok diye islamı redediyorsun. Bunun cevabını verdim, sen Tanrı yaratmış ama başı boş kural ceza koymamış dinine inanıyorsun ama Kuran'da ceza koymamış diye islamı redediyorsun. Bu çelişkiye cevap ver.
    Yo ben sonsuz güç kural dikte etseydi gıkımızı çıkaramayacağımız şekilde koyardı diyorum. Görgü kuralı, gelinle evlenme bildirirken köle doğan bebeği boş geçen sonsuz güç bana uymaz diyorum. Bak gayet net.
    Bak şunla başla
    Sorularla İslamiyet
    Günümüzde kölelik, cariyelik kalmadığı halde, yine de bir savaşta ganimet olarak cariye alınabilir mi? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/gunumuzde-kolelik-cariyelik-kalmadigi-halde-yine-de-bir-savasta-ganimet-olarak-cariye-alinabilir-mi

Bak şunu da okuyuver. İkinci maddede diyor ki açıklamada
    Sorularla İslamiyet
    Köle bir aileden doğan çocuğun, köle olması nasıl caiz olur? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/kole-bir-aileden-dog-cocugun-kole-olmasi-nasil-caiz-olur

Köleliğin ikinci kaynağı bir köleden doğmuş olmaktır. Bu ise birinci kaynağın tabii bir sonucudur.

Bu âdet de eskiden beri devam eden bir gelenek olduğundan ve evrensel bir statü olarak dünyaca kabul edildiğinden, İslam dini bunu da bir anda ortadan kaldırma imkânını bulmamıştır.

İmkan bulamayan sonsuz güç uymuyor bana. Sağolunuz. Sizlere samimiyetle mutluluklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Nisan 2019; 15:34:14 >

• quote:

Yo ben sonsuz güç kural dikte etseydi gıkımızı çıkaramayacağımız şekilde koyardı diyorum. Görgü kuralı, gelinle evlenme bildirirken köle doğan bebeği boş geçen sonsuz güç bana uymaz diyorum. Bak gayet net.
    Bak şunla başla
    https://sorularlaislamiyet.com/gunumuzde-kolelik-cariyelik-kalmadigi-halde-yine-de-bir-savasta-ganimet-olarak-cariye-alinabilir-mi

Bak şunu da okuyuver. İkinci maddede diyor ki açıklamada
    https://sorularlaislamiyet.com/kole-bir-aileden-dog-cocugun-kole-olmasi-nasil-caiz-olur

Köleliğin ikinci kaynağı bir köleden doğmuş olmaktır. Bu ise birinci kaynağın tabii bir sonucudur.

Bu âdet de eskiden beri devam eden bir gelenek olduğundan ve evrensel bir statü olarak dünyaca kabul edildiğinden, İslam dini bunu da bir anda ortadan kaldırma imkânını bulmamıştır.

İmkan bulamayan sonsuz güç uymuyor bana. Sağolunuz. Sizlere samimiyetle mutluluklar diliyorum.
    Köle doğan bebekle ilgili bilgi istedim, yine yok.

Sürekli kaçıyorsun, link ver diyorum, kaçıyorsun. Sonra o kaçtığın şey üzerine bina inşa ediyorsun, bina çöküyor, sonra cevap veremedin diyorsun.

Şimdi de savaşta ganimet konusuna geçmişsin. Neden sürekli link vermemekte ısrar ediyorsun, neden sürekli konu değiştiriyorsun?

Bir daha oku istersen ikinci maddeyi.
  • Sevgili arkadaşım. İnancınız bu topraklarla harman olmuş çok güzel bir inançtır, yoldur. Sizin inancınızı saçma, anlamsız bulmam diye bir durum da söz konusu değil. İnançlar bu tür sıfatların konusu da olamaz. Sonuçta hepsi ispatsız ve iman temellidir. Ben zaten daha eşhedü'de sınıfta kalıyorum. Ne anlatılan şekilde meleklere cinlere inanıyorum ne de özel görevlendirilmelere ne de bu kişilerin iddia ettiği mucizelere. O nedenle ben nasıl sizlerin inancıyla barışıksam siz de "sizin gibi inanmayan"ların inancıyla barışın. İnanın ihtiyarladıkça coşkun ruhunuz da dinginleşecek, huzur ile barış arayış ve isteğiniz kuvvetle muhtemel beni daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hocam, kendinizi bu kadar güzel ifade ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Emin olun sizinle barışığım, bende sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum, hiçbir şekilde size sinirlenmem yeter ki güzel bir dille, tatlı tatlı fikirlerimizi tartışalım. Bundan daha güzel ne var :)

• quote:

Bir daha oku istersen ikinci maddeyi.
    "İmkan bulamamıştır" cümlesi Kuran'da geçmiyor, o cümle o yazıyı yazan kişiye ait. Sen yazıyı yazan kişinin cümlesini Kuran'a yamamaya çalışıp "imkan bulamamış bir Allah'a inanmıyorum" diyorsun. Kendine gelip mantıklı yorum yapmanı tavsiye ediyorum.

Kuran'da köle alacaksın veya köle olacaksın diye bir ayet yok. Tam tersi savaş sonrası alınan esirler bile serbest bırakılıyor Muhammed Suresi 4. ayet. Veya Maide 5/89 ve Mücadele 58/3 'de köle azad etmeyi emreden ayetler varken Kuran köleliği kaldırmadı demek doğru değil.
    Senin mantıkla gidersek o zamanlar fakirlik de vardı ama Allah fakirliği kaldıramadı onun yerine ZEKAT 'ı emretti, böyle bir mantık var mı?

Bak sana cevap verdim, ister kabul et ister kabul etme sana kalmış. Ama sana birşey soracağım, ister inanıp ister inanmayacağım
    kısmı bende kalmak üzere şu sorunun cevabını ver;

Sen Allah köleliği tamamen kaldırmak için ayetle bir kural ceza vs getirmedi diye islamı red ediyorken, insanlara hiçbir kanun kural bilgi vs iletmemiş, insanları tamamen başıboş bırakmış bir Tanrı'yı nasıl kabul ediyorsun?

• Hatırlatma:

Hiper gerçeklik zırvalarına bir dur deyin,gerçeğe dönün.Yoksa sonsuza kadar nonsense machine olarak kalacaksınız.Gavur ne der bununla ilgili.Get a life

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 9 Nisan 2019; 16:46:29 >
  • mevcut tek tanrılı dinler sadece doğdu bölge ve zaman dilimi sınırlarında bilgiye sahiptir(zaman içinde ulaştığı kitle ve bölgelere göre ek bilgi muhteva edebilir). bilim daha doğru ve fazla bilgi sınırına erişmiş ise dini açıklamalar yetersiz ve geçersiz kalır.

bu nedenle tek tanrı nın insanlara gönderdiği bir din ve onun kitabı geçersiz kalırsa gönderen bilimin altında konumlanır. Herşeye kadir olmayan yada gücü yetmeyen tanrıya kimse tapmaz.
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Katı olan her inanç buharlaşıyor Zodyon bey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 9 Nisan 2019; 17:23:19 >
  • quote:

Eğer bir buharlaşmadan söz edeceksek sen,ben buharlaşıyoruz.Niçe ne diyor uçuruma bakarsan uçurum olursun.Bakalım hesaplamalar buna ne diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 9 Nisan 2019; 17:24:54 >
  • quote:

Noldu yukarıdaki koyu yaptığım soruya neden cevap veremedin? Dikiş tutmadı değil mi?
  • Confusion C kullanıcısına yanıt
    Hocam şurayı tam anlayamadım , bilimin daha doğru ve fazla bilgiye ulaşması dinin açıklamalarını güçlendirebilir. Örnek veriyorum eskiden kalma bir Tanrı sözü olduğunu iddia eden bir kutsal metin alalım elimize, filolojik olarak bizden yıllarca önce olsun, örnek olarak bizim daha yeni bulduğumuz kozmolojik bilgiyi o kutsal metinde eskiden yer aldığını görüyoruz. Sizce bu Tanrı’nın sözü olduğunu kuvvetlendirmez mi ? Bu sebeplede dini kuvvetli kılmaz mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: my life is a comedh

Hocam şurayı tam anlayamadım , bilimin daha doğru ve fazla bilgiye ulaşması dinin açıklamalarını güçlendirebilir. Örnek veriyorum eskiden kalma bir Tanrı sözü olduğunu iddia eden bir kutsal metin alalım elimize, filolojik olarak bizden yıllarca önce olsun, örnek olarak bizim daha yeni bulduğumuz kozmolojik bilgiyi o kutsal metinde eskiden yer aldığını görüyoruz. Sizce bu Tanrı’nın sözü olduğunu kuvvetlendirmez mi ? Bu sebeplede dini kuvvetli kılmaz mı ?
    Kuranda bilimsel mucize yok.Eskilerin fizyolojisi meninin kasıklardan üretildiğini zannediyordu
    Yahu çalışıyorum. Yoğunluk değişiyor. Bak katılar buharlaşıyor.

Her halükarda bebekler köle doğuyor mu doğuyor. İnsan alıp satana ceza var mı yok. Ben zaten gönderse eksik göndermezdiyi savunduğumdan gayet tutarlıyım.
    Sonsuz güce, sonsuz güçse imkansızlıklar ve eksiklikler atayamıyorum.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Temiz bir kalbin var. Senin gibi insanların bakış açısını değiştirmesini hep istemişimdir.

Allah'a inananlara inanma. Allah'ın dedikleri ile inananların dedikleri hiç de benzer şeyler değiller kimi yerde, belki de çoğu yerde.

Verdiğin site senin benim gibi sorgulayan adamlar için cevaplar veren bir site değil. Anlattıkları ise İslamiyet değil ehli sünnet mezhebi yani Muhammed sonrası Arapların yüzyıllar boyunca sürekli ekleme yaptıkları şey, adına sahte din bile diyenler var ben o kadar ileri gitmeyi uygun görmüyorum.

Ben sana bahsettiğin şeylerin neden yasak edilmediğini açıklasam sen inanacak mısın yoksa yasak etmediği için yine bu kitabın sahibinin Muhammed olduğunu mu düşüneceksin?

Senin kitaba inanmamandaki sebep nedir? Kafanda oluşturduğun tanrının Kur'an-daki ile uyuşmaması mı yoksa zaten tanrı fikrinin saçma olduğunu düşünenlerden misin?

Seninle önceden de konuşmuştuk, dikkat ediyorum son mesajlarında hep benzer iddiaları söylüyorsun ancak bunların hepsinin bir açıklaması var. Hee tatmin edici gelmez sana orası ayrı konu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.